Review: Ηλεκτρικό καρφωτικό Parkside Pet Vario 25 A1

6
 

To ηλεκτρικό καρφωτικό Parkside Pet Vario 25 A1 είναι ένα ηλεκτρικό καρφωτικό που διατίθεται αποκλειστικά από τα υπέρ-καταστήματα Lidl. Είναι ένα οικονομικό ερασιτεχνικό καρφωτικό που έχει τη δυνατότητα να πάρει 2 τύπων καρφιών, τον τύπο 47 (βελονάκι) και τον τύπο 55 (δίχαλο) σε διάφορες διαστάσεις το καθένα. Ήρθε να αντικαταστήσει τη παλαιότερη έκδοση Pet 23 Vario (λίγο πιο δυνατό και με δυνατότητα για πιο μεγάλα καρφιά).

Επισήμανση

Το άρθρο αυτό δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Πρόκεται για unboxing / αξιολόγηση καινούργιου προϊόντος. H ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής, πώλησης ή με το σέρβις αυτού του προϊόντος.

 
Parkside_PET_25_1_v1

 

Χαρακτηριστικά (σύμφωνα με τον κατασκευαστή)

  • Λεπτή κεφαλή για στενού μεγέθους υλικά και εργασίες καρφώματος κοντά στην άκρη του επεξεργαζόμενου τεμαχίου.
  • Γρήγορη και ασφαλής στερέωση με έως και 30 κρούσεις το λεπτό
  • Αβάθμιδωτη ροδέλα προεπιλογής ισχύος κρούσης
  • Άνετος χειρισμός με το ένα χέρι, με αντιολισθητική μαλακή λαβή και διακόπτη ασφαλείας
  • 3-πλή ασφάλεια: ελευθερώνεται μόνο με ταυτόχρονη ενεργοποίηση ηλεκτρικού διακόπτη, επαφή κεφαλής και πιεσμένη σκανδάλη
  • Πρακτικό σύστημα οπίσθιου γεμίσματος με ένδειξη πλήρωσης
  • Για δίχαλα 15–25 mm και βελονάκια 15, 20, 25 και 32 mm
  • Συμβατό με κοινά εξαρτήματα του εμπορίου – π.χ. σετ δίχαλα και βελονάκια της Parkside
 
 
Parkside PET 25 A1
Βασικά χαρακτηριστικά
Ισχύς  
Ταχύτητα εργασίας30/λεπτό
Μέγ. Συνεχ. Λειτουργία15 λεπτά
Μήκος καλωδίου2 μέτρα
Αναλώσιμα
Τύπος 47 (Βελονάκι)15, 20, 25, 32 χιλιοστά
Τύπος 55 (Δίχαλο)Από 15 έως 25 χιλιοστά
Πρόσθετα χαρακτηριστικά
Εργονομική λαβή
Ηλεκτρομαγνητική ασφάλεια
Αβαθμίδωτη ρυθμιζόμενη ισχύ κρούσης
Διακόπτης ασφαλείας
Ένδειξη πλήρωσης συνδετήρων
Θόρυβος / Δονήσεις
Στάθμη ηχητικής πίεσης83.1dB ± 2.5dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος91.3dB ± 2.5dB
Δονήσεις 5,615 m/s2 ± 1,5 m/s2
Λοιπά χαρακτηριστικά
Εγγύηση3 χρόνια

Εντυπώσεις για το καρφωτικό Parkside PET 25

Parkside_PET_25_5_v1

Το Parkside Pet Vario 25 A1 είναι ένα οικονομικό ερασιτεχνικό εργαλείο που έρχεται να βοηθήσει όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν έναν αεροσυμπιεστή με το αντίστοιχο εξάρτημα.

Έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να πάρει 2 ειδών συνδετήρες, σε διάφορες διαστάσεις. Αναλυτικά μπορεί να πάρει δίχαλο τύπου 55 με 6 χιλιοστά πλάτος στα μήκη 15-25 χιλιοστά ενώ  καρφί με κεφάλι τύπου 47 στις διαστάσεις 15, 20, 25, 32 χιλιοστών.  Και οι δύο τύποι των καρφιών είναι κοινοί (τους ίδιους τύπους παίρνει και ένα Einhell καθώς και ένα Bosch ) και έτσι θα μπορέσετε (έστω και με λίγη δυσκολία) να τους βρείτε στο εμπόριο. 

Είναι αρκετά οικονομικό και με σχετικά καλές δυνατότητες για ηλεκτρικό καρφωτικό. Έχει ηλεκτρομαγνητική ασφάλεια (θέλει λίγο πίεση στο μπροστινό μέρος για να λειτουργήσει), το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τραυματιστείτε καταλάθως και αβαθμίδωτη επιλογή ένταση κρούσης ώστε να μην δημιουργείτε σημάδια στο ξύλο από υπερβολική ένταση.
 
Σε γενικές γραμμές λειτουργεί αρκετά καλά και θα αντεπεξέλθει στις περισσότερες ανάγκες ενός ερασιτέχνη. Το μόνο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε είναι ότι κάποιες φορές τα καρφιά κολλάνε και πρέπει να ξεβιδώσετε με το κλειδί άλλεν λίγο το μπροστινό μέρος για να απασφαλιστεί. Δεν συμβαίνει αρκετά συχνά, αλλά είναι λίγο ενοχλητικό όταν γίνεται. Βέβαια αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα καρφωτικά (λιγότερο ή περισσότερο).
 
Στα θετικά του η εγγύηση 3 ετών  που έχουν όλα τα εργαλεία Parkside. Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι για να ισχύσει η εγγύηση θα πρέπει να έχετε φυλάξει την απόδειξη αγοράς, η οποία είναι θερμική. Για να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα φυλάξτε τη αεροστεγώς σε ένα μέρος προφυλαγμένο από τον ήλιο, αλλιώς θα γίνει λευκή μετά από λίγο καιρό.

Που θα βρείτε αναλώσιμα

Parkside_PET_25_9_v1

Αναλώσιμα καταρχάς θα βρείτε στο κατάστημα Lidl. Όταν βγάζει σε προσφορά το καρφωτικό  parkside, πάντα έχει και ένα σετ με κατάλληλα δίχαλα και καρφιά που πωλείται ταυτόχρονα. Είναι αρκετά οικονομικό και καλό είναι να αγοράσετε 1-2 για να τα έχετε. Το καρφωτικό βγαίνει προσφορά συνήθως μια φορά το χρόνο και αν και δεν έχει σταθερή ημερομηνία τα τελευταία χρόνια, συνήθως συμβαίνει τον Ιούνη.

Parkside_PET_25_8_v1

Εκτός όμως από τα Lidl, μπορείτε να τα βρείτε και στο εμπόριο. Παίρνει τον ίδιο τύπο καρφιών με το ΒΤ-ΕΝ30 της Einhell καθώς και με μερικά άλλα μοντέλα (πχ της Bosch). Βέβαια υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τύποι καρφιών και δίχαλων και έτσι ίσως είναι δύσκολο να βρείτε κάποιο να υπάρχει άμεσα διαθέσιμο σε κατάστημα, αλλά σίγουρα μπορείτε να παραγγείλετε.
Ένα e-shop το οποίο έχει σε καλή τιμή δίχαλα και καρφιά που ταιριάζουν σε αυτό της Parkside είναι το e-shop.gr. Δεδομένου ότι κάνει δωρεάν παράδοση σε όποια πόλη έχει υποκατάστημα είναι αρκετά καλή επιλογή, ειδικά για επαρχία. 

Συνοψίζοντας

Ένα καλό εργαλείο για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα να πάρει αεροσυμπιεστή. Φτηνό και με καλό εύρος δίχαλων και καρφιών. Θέλει λίγο προσοχή στη ρύθμιση της έντασης κρούσης και μερικές δοκιμαστικές για να μην σας κάνει σημάδι στο ξύλο η λάμα που πιέζει τα καρφιά.
Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα ηλεκτρικά καρφωτικά, αλλά για την τιμή του είναι αρκετά καλή επιλογή.
Για περισσότερα σχετικά με τα εργαλεία Parkside μπορείτε να δείτε εδώ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview : Ηλεκτρική πλάνη Parkside PEH 30 A1
Επόμενο άρθροΠως κάνουμε εγκατάσταση αρχεία με .sh κατάληξη σε Linux
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
6 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια