Το Parkside PSBM 750 A1 είναι ένα κρουστικό δράπανο, το οποίο προσφέρεται αποκλειστικά από τα καταστήματα Lidl. Είναι νέα έκδοση και παρότι είναι μεγαλύτερο σε ισχύ, προσφέρεται ακριβώς στην ίδια τιμή -22 ευρώ- στην οποία προσφερόταν το μικρότερο Parkside PSBM 500.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Parkside PSBM 750 A1


ΓενικάΜοντέλοParkside PSBM 750
ΈκδοσηΑ1
ΤύποςΚρουστικό δράπανο
Τιμή22 ευρώ
Εγγύηση3 χρόνια
ΑπόδοσηΙσχύς750 Watt
Αριθμός στροφών ρελαντί50-3000 ανά λεπτό
Αριθμός κρούσεωνμέγ. 48000 ανά λεπτό
Ροπή στρέψηςμέγ. 10 Nm
ΤσοκΜέγιστη διάμετρος εξαρτήματος για τσοκ Ø 13 χιλιοστά
ΤύποςΑυτόματο
ΥλικόΠλαστικό
ΜάρκαParkside
Μέγ. διάμετρος διάτρησης  σε ξύλο 25 χιλιοστά
σε σκυρόδεμα10 χιλιοστά
σε χάλυβα8 χιλιοστά
Βάρος / ΚαλώδιοΒάρος (με αξεσουάρ) 1.9 κιλά
Μήκος καλωδίου3 μέτρα
Θόρυβος  Στάθμη ηχητικής πίεσης (LpA) . 94 dB(A) KpA=3 dB
Επιτρεπόμενη στάθμη θορύβου (LWA) 05 dB(A), KWA=3 dB 
Δόνηση (ah )  Διάτρηση σε μέταλλο 4,9 m/s2 , K=1,5 m/s2
Κρουστική διάτρηση σε σκυρόδεμα 15,7 m/s2 , K=1,5 m/s2

 

Εντυπώσεις από κρουστικό δράπανο Parkside PSBM 750 A1


To κρουστικό δράπανο Parkside PSBM 750 A1 είναι ένα από τα μικρότερα δράπανα τα οποία έχει η εταιρία Parkside. Από ότι φαίνεται έρχεται να αντικαταστήσει το μικρότερο Parkside PSBM 500, το οποίο έχει περίπου ίδια εμφάνιση και λειτουργία με μόνη βασική διαφορά την ισχύ, αφού αυτό έχει 750 watt ισχύ και 10 Nm ροπή, ενώ το 500 είχε 500 Watt ισχύ και 7.5 Nm ροπή.

Έρχεται με το κλασσικό πλαστικό βαλιτσάκι που έχουν σχεδόν όλα τα Parkside. Στο βαλιτσάκι, εκτός από το δράπανο, υπάρχει το εγχειρίδιο χρήσης με Ελληνική μετάφραση και ένας μεταλλικός οδηγός βάθους.

Στο δράπανο βλέπουμε μερικές μικρό-διαφορές από το μικρότερο μοντέλο, τις οποίες προσωπικά θα χαρακτήριζα βελτιώσεις. Καταρχάς υπάρχει διαφορά στον διακόπτη. Στο προηγούμενο μοντέλο ο διακόπτης είχε ενσωματωμένη ρύθμιση στροφών αλλά και το διακοπτάκι για την αριστερόστροφη/δεξιόστροφη λειτουργία. Σε αυτό ο διακόπτης είναι απλός. Η ρύθμιση στροφών βρίσκεται στο πάνω μέρος, ενώ η δεξιά/αριστερή λειτουργία είναι ανεξάρτητη, λίγο πιο πάνω. 

parkside psbm 750 a1

Και τα δύο πιστεύω ότι είναι βελτιώσεις. Ειδικά όσα δράπανα έχουν την επιλογή κίνησης πάνω στο διακόπτη είναι ενοχλητικά, καθώς είναι πολύ εύκολο να κουνηθεί χωρίς να το καταλάβεις και έτσι αντί να τρυπάς, να καταστρέφεις το τρυπάνι. Με το ξεχωριστό ενιαίο κουμπί λίγο πιο πάνω είναι πολύ πιο δύσκολο να πειραχθεί κατά λάθος. 

τρυπάνι parkside
Αριστερά ο διακόπτης επιλογής κρούσης ή μη και δεξιά ο περιστροφικός διακόπτης ρύθμισης στροφών.

Στην ρύθμιση στροφών σίγουρα είναι λίγο πιο πρακτικό όταν είναι στο διακόπτη, αλλά αυτό έχει πάντα και ένα μειονέκτημα. Ο διακόπτης είναι πιο ακριβός όταν έχει και ρύθμιση στροφών και συνήθως χαλάει λίγο πιο εύκολα. Τώρα στο πάνω μέρος, το κύκλωμα είναι ξεχωριστό και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να γίνει ρύθμιση στις στροφές ενώ ο διακόπτης είναι πατημένος.

σύγκριση μεταξύ Parkside PSBM 500 και 750
Αριστερά το Parkside PSBM 500 C4 και δεξιά το Parkside PSBM 750 A1

Μία ακόμα μικρή διαφορά υπάρχει και στο μέγεθος αλλά και στο σχήμα. Όσο και να φαίνεται περίεργο το 750 είναι λίγο μικρότερο από το 500, ενώ στο σχήμα φαίνεται ότι έχει λίγο καλύτερη λαβή στο πίσω μέρος για πίεση.

Όσο αναφορά τα χαρακτηριστικά και την ισχύ, η κύρια διαφορά είναι στη ροπή, αφού αυτό έχει ροπή 10Nm ενώ ο 500αρι είχε μόλις 7.5Nm. Περιέργως οι δυνατότητες σε ξύλο, σκυρόδεμα και χάλυβα είναι ακριβώς ίδιες (25,10 και 8 χιλιοστά αντίστοιχα), αν και σίγουρα το 750αρι φαίνεται ότι τα καταφέρνει λίγο πιο άνετα.

Σίγουρα δεν θα πρέπει να το ζορίσετε αρκετά, ειδικά σε ατσάλι ή μπετό, καθώς αυτά τα μικρά κρουστικά δεν έχουν και τρομερές ικανότητες. Μπορεί να κάνετε 100αδες 6αρες και 8αρες τρύπες στο μπετό, αλλά αν επιχειρήσετε να κάνετε 12αρα, 20 εκατοστά βάθος, τότε ίσως το κάψετε μέσα σε λίγες ημέρες.

τσοκ parkside
Το αυτόματο τσοκ του εργαλείου. Από ότι φαίνεται είναι επωνυμίας Parkside.

Τέλος υπάρχει και μία διαφορά στο τσοκ. Το προηγούμενο είχε τσοκ της εταιρίας Peacock, σε αυτό το τσοκ είναι επωνυμίας Parkside. H αίσθηση που δίνει είναι ότι σίγουρα δεν είναι κακό. Για όποιον θέλει να το αντικαταστήσει, καλό είναι να αναφερθεί ότι δεν έχει βίδα. Απλώς βγαίνει με ανάποδο χτύπημα. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις στην Ελλάδα και στην Κύπρο για το εργαλείο. Κάτω αναφέρεται και ο αριθμός IAN, 284796

Και αυτό το εργαλείο της Parkside έχει 3 χρόνια εγγύηση. Εγγύηση που δεν είναι στα λόγια, αλλά είναι πραγματική, καθώς τα εργαλεία Parkside ίσως έχουν το καλύτερο σέρβις -από όλες τις απόψεις- για ερασιτεχνικό προϊόν. 

Σύνοψη: Με 22 ευρώ είναι πολύ δύσκολο να βρείτε καλύτερο δράπανο από αυτό


Το Parkside PSBM 750 A1 σίγουρα δεν είναι το καλύτερο κρουστικό της αγοράς. Αναμφισβήτητα υπάρχουν δεκάδες άλλα που είναι πολύ καλύτερα από αυτό, αλλά με 22 ευρώ που κοστίζει, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρείτε κάποιο με καλύτερα χαρακτηριστικά. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την εγγύηση, καθώς η Parkside προσφέρει 3 χρόνια πραγματική εγγύηση. Μπορεί να ακούγεται λίγο κουραστικό, ειδικά αν έχετε διαβάσει παρόμοια reviews από την σελίδα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. 

Θετικά
  • Πολύ χαμηλή τιμή
  • Βαλιτσάκι μεταφοράς
  • 3 χρόνια εγγύηση
  • Ρύθμιση στροφών

]

Αρνητικά
  • Δεν έχει επώνυμο τσοκ
  • Το σημείο που βρίσκεται ο διακόπτης ρύθμισης στροφών δεν είναι και το πιο βολικό

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


  • Αν θέλετε να δείτε ένα γενικό άρθρο, όπου υπάρχει συγκεντρωτικός πίνακας με όλα τα review από την σελίδα στα εργαλεία Parkside, μπορείτε να πατήσετε εδώ.
  • Αν έχετε χάσει το εγχειρίδιο χρήσης, τότε μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf από την επίσημη σελίδα της Lidl, πατώντας εδώ.
  • O κωδικός IAΝ του συγκεκριμένου εργαλείου σε αυτή την έκδοση είναι ο IAN
  • H ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία Parkside ή το σέρβις τους.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Θερμόμετρο υπερύθρων μετώπου Rycom JXB-178
Επόμενο άρθροΜίνι πλάνη-ξεχονδίστρα από ηλεκτρική πλάνη χειρός
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
9 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια