To Parkside PDSSA 18 Α1 είναι το πρώτο παλμικό κατσαβίδι που κυκλοφορεί από την εταιρία Parkside. Είναι φορητό με μπαταρία τάσης 18V, χωρητικότητας 1.5Ah. Κυκλοφορεί σε κοινή μπαταρία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη σπαθοσέγα PSSA 18A1 αλλά και στον γωνιακό τροχό PWSA 18A1, κάτι το οποίο είναι αρκετά θετικό.

Επισήμανση

Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Είναι άρθρο unboxing / αξιολόγηση προϊόντος. Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής, πώλησης ή το σέρβις του προϊόντος αυτού. 

 

Ας δούμε τις ιδιότητές του, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή

 • Αυτόματος μηχανισμός κρούσης με μεγάλη ανάπτυξη δύναμης
 • Για βίδες μετάλλου έως M8 και βίδες ξύλου έως 8 mm Ø
 • Ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου με ένδειξη κατάστασης φόρτισης
 • Αβαθμίδωτη ρύθμιση ροπής στρέψης
 • Εξαγωνική υποδοχή εργαλείου με ταχυσύνδεσμο
 • Αυτόματος φωτισμός υλικού εργασίας με LED
 • Λαβή και περίβλημα με αντιολισθητικό Softgrip
 • Συμπεριλ. ταχυφορτιστής και ενσωματωμένο κλιπ ζώνης
 
Τα χαρακτηριστικά του αναλυτικά είναι
Parkside PDSSA 18 A1
Μπαταρία
Μοντέλο PAP 18-1.5A1
Τάση 18V
Τεχνολογία Ιόντων Λιθίου (Li-Ion)
Χωρητικότητα 1.5 Αμπερώρια
Φορτιστής Ταχυφορτιστής με διάρκεια φόρτισης 60 λεπτών
Ροπή και ταχύτητα περιστροφής
Ρυθμίσεις ροπής Καμία
Μέγιστη Ροπή 180Nm
Ταχύτητα ρελαντί 0-2800 περιστροφές το λεπτό
Αριθμός κρούσεων 0-3600 το λεπτό
Θόρυβος / Δονήσεις
Στάθμη ηχητικής πίεσης 68.72dB ± 3dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος 79.72dB ± 3dB
Δονήσεις Βίδωμα 0,824 m/s2 ± 1,5 m/s2
Δονήσεις Τρυπάνι 2,455 m/s2 ± 1,5 m/s2
Φορτιστής
Μοντέλο JLH-H15O-18B
Απόδοση 40W
Τάση εξόδου 18V – 1500mA
Κλάση προστασίας ΙΙ
Είδος προστασίας IPXO
Λοιπά χαρακτηριστικά
Υποδοχή εργαλείου 1/4 της ίντσας εξάγωνο
Βάρος 1.44 κιλά
Εγγύηση 3 χρόνια
Πρόσθετα Ενσωματωμένος φακός Led
Μαλακή λαβή
Κλιπ ζώνης

Λίγα λόγια για τα παλμικά κατσαβίδια

Για όσους δεν ξέρουν, το παλμικό κατσαβίδι είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για δύσκολες εργασίες όπου το απλό δραπανοκατσάβιδο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Η πιο συνηθισμένη εργασία είναι το βίδωμα μεγάλων βιδών ή μπουλονιών. Με τη μεγάλη ροπή που έχει, κάνει ακόμα και το βίδωμα οποιασδήποτε βίδας σχετικά εύκολο. 

Οι διαφορές του με το δραπανοκατσάβιδο δεν είναι μόνο στην ροπή, αλλά και σε άλλα σημαντικά στοιχεία. Έτσι εκτός της ροπής, το παλμικό κατσαβίδι κάνει και μικρές κρούσεις, βοηθώντας να «βυθιστεί» πιο εύκολα και γρήγορα μια βίδα στο υλικό που θέλουμε. Μερικά παλμικά κατσαβίδια, έχουν την δυνατότητα απενεργοποίησης της κρούσης, ώστε να μπορέσετε να το χρησιμοποιήστε και σε περιπτώσεις όπου η κρούση θα ήταν καταστροφική.

Μία άλλη διαφορά είναι ότι τα παλμικά κατσαβίδια δεν έχουν ποτέ τσοκ, αλλά πάντα εξάγωνη υποδοχή για bits (συνήθως 1/4″).

Τέλος, το παλμικό δεν έχει σχεδόν ποτέ επιλογή ροπής, αλλά πάντα δουλεύει στη μέγιστη ρύθμιση. Σχεδόν ποτέ, γιατί σε κάποια επαγγελματικά μοντέλα ίσως συναντήσετε επιλογές ταχύτητας/ροπής (συνήθως 2-3) αλλά τα περισσότερα δεν έχουν.

 

Εντυπώσεις από το παλμικό κατσαβίδι Parkside


Parkside_Palmiko_katsavidi_4_v1

Το παλμικό κατσαβίδι μπαταρίας της Parkside είναι ένα αρκετά οικονομικό ερασιτεχνικό εργαλείο, που έρχεται να δώσει λύσεις εκεί όπου απαιτείται αρκετή δύναμη. Με 180 nm ροπή, είναι σίγουρα ένα από τα δυνατότερα (ερασιτεχνικά) παλμικά μπαταρίας της αγοράς.

Έχει σχετικά μικρό βάρος (ενάμιση κιλό μαζί με τη μπαταρία) και μικρό μέγεθος, το οποίο το κάνει άνετο στη χρήση. Το φωτάκι Led που διαθέτει σας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψετε και σε σκοτεινά σημεία αν και θα μπορούσε να έχει περισσότερα Led για καλύτερο φωτισμό.
Parkside_Palmiko_katsavidi_5_v1

 

Η μπαταρία του είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου με 1.5 αμπερώρια, ένα μέγεθος σχετικά κοινό αφού αυτή είναι η βασική μπαταρία στα περισσότερα μοντέλα.  Σίγουρα δεν είναι μεγάλη και δεν διαρκεί πάρα  πολύ ώρα, αλλά για ερασιτεχνική χρήση είναι αξιοπρεπές μέγεθος.

Parkside_Palmiko_katsavidi_13

 

Το θετικό με την μπαταρία του PDSSA 18 A1 είναι ότι είναι τύπου G κοινή με τουλάχιστον άλλα 2 εργαλεία της Parkside. Έτσι αν αγοράσετε κάποιο άλλο από αυτή τη σειρά θα έχετε 2 μπαταρίες εύκαιρες ανά πάσα στιγμή. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου 1 ώρα το οποίο σημαίνει ότι θα έχετε σε μικρό χρόνο τη μπαταρία πάντα γεμάτη.
Parkside_Palmiko_katsavidi_14_v1

 

Φυσικά αν δεν θέλετε να αγοράσετε κάποιο άλλο εργαλείο από τη σειρά αλλά θέλετε επιπλέον μπαταρίες μπορείτε να αγοράσετε όποια στιγμή θέλετε από το σέρβις της εταιρίας.
Parkside_Palmiko_katsavidi_11_v1

 

Η τιμή του στην τελευταία προσφορά (22/06/2015) ήταν 59.90 Ευρώ, η οποία ήταν αρκετά οικονομική. Με μια γρήγορη σύγκριση με άλλα παλμικά μπαταρίας θα δείτε ότι ανάλογο εργαλείο της Einhell με μπαταρία κοστίζει λίγο λιγότερο από 100 ευρώ ενώ, υποδεέστερα σε χαρακτηριστικά επαγγελματικά παλμικά, ξεκινάνε από τα 140 ευρώ.

Στα αρνητικά του, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της κρούσης (όπως υπάρχει συνήθως στα επαγγελματικά μοντέλα). Επίσης δεν υπάρχει βαλιτσάκι φύλαξης/μεταφοράς. Οι περισσότεροι δεν τα χρησιμοποιούν, αλλά καλό είναι πάντα να υπάρχει, έσω και ένα κακής ποιότητας.

Εγγύηση

Τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις στην Ελλάδα, αλλά και οι όροι για το σέρβις του συγκεκριμένου εργαλείου (απόκομμα από το  εγχειρίδιο χρήσης).

Η εγγύηση όπως πάντα είναι για χρόνια, γιαυτό καλό θα ήταν να φυλάξετε την συσκευασία αλλά και την απόδειξη σε ασφαλές μέρος μέχρι την λήξη της εγγύησης, για πάν ενδεχόμενο. 

Parkside_Palmiko_katsavidi_11_v1

 

Θετικά

 • Πολύ οικονομικό
 • Μεγάλη ροπή για παλμικό μπαταρίας
 • Ταχυφορτιστής
 • Μαλακή λαβή
 • Μπαταρία συμβατή και με άλλα μοντέλα
 • Ένδειξη φόρτισης στη μπαταρία

Αρνητικά

 • Δεν συνοδεύεται από βαλιτσάκι μεταφοράς
 • Δεν υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης της κρούσης
 • Μέτρια σε μέγεθος μπαταρία
 • Οι  μαλακές λαβές λερώνονται σχετικά εύκολα
 • Το φως Led δεν είναι πάρα πολύ ισχυρό

Σύγκριση με το παλμικό κατσαβίδι Parkside PDSSA 20-Li A1


Από τον Ιούνη του 2017 κυκλοφορεί και μία νεότερη έκδοση του παλμικού κατσαβιδιού η οποία λειτουργεί με τάση 20V και έχει κάποιες μικρές βελτιώσεις. Ας τις δούμε

  PDSSA 18 A1 PDSSA 20 A1
Τάση λειτουργίας 18 V 20V
Χωρητικότητα μπαταρίας 1.5 αμπερώριο 2 αμπερώρια
Ροπή 180 Νm 180 Νm
Στροφές ανά λεπτό 0-2800 0-3600
Χρόνος φόρτισης 1 ώρα 1 ώρα
Ένδειξη φόρτισης Ναι  Ναι
Τιμή 59.99 49.99

 

Mερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


 • Αναλυτικά τα αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά που μπορείτε να βρείτε μέσω του επίσημου σέρβις (απόκομμα από εγχειρίδιο χρήσης).
  Μπαταρίες και ανταλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε από το επίσημο σέρβις του εργαλείου, το οποίο θα το βρείτε να αναφέρεται στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου χρήσης. Εκτός από το Ελληνικό σέρβις, μπορείτε να αγοράσετε απευθείας και από τον προμηθευτή του εργαλείου (grizzly)
 • Αν θέλετε να διαβάσετε ένα πιο γενικό άρθρο για α εργαλεία Parkside, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Ημερομηνίες προηγούμενων προσφορών


Το συγκεκριμένο εργαλείο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Ελληνικά καταστήματα Lidl στις 22/06/2015 και βγήκε ξανά σε προσφορά περίπου την ίδια εποχή τον επόμενο χρόνο, στις 20/06/2016. Όπως είπαμε από το 2017 και μετά, φαίνεται να αντικαταστάθηκε από το 20V, το οποίο βγήκε σε προσφορά στις 19/06/2017.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο5 εργαλεία που μπορείτε να φτιάξετε με ένα δράπανο
Επόμενο άρθροTintii, μία εφαρμογή για εύκολη επεξεργασία εικόνων

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
6 Comments
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Giannis

Έχω την σπαθοσεγα που φοράει την ίδια μπαταρία. Δεν έχει πάθει κάτι, αλλά νιώθω μια ανασφάλεια με μια μπαταρία που φαίνεται ότι αποσύρθηκε. Υπάρχει κάποια άλλη λύση; Η σειρά Χ18 team είναι ασύμβατη ;Είδα επίσης ότι η Εινχελ έχει σχέδον όμοιες οπτικά μπαταρίες, στην σειρά της Power Xchange, είναι οι ίδιες άραγε;

admin

Ναι, σίγουρα είναι ένα θέμα. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν τις φέρνει πλέον και είναι ζήτημα χρόνου να σταματήσουν να υπάρχουν και στο σέρβις κάποια στιγμή, αλλά και το ότι είναι πολύ πιο ακριβές από την σειρά X20V Team. Για την Einhell δεν το γνωρίζω, όμως νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο. Πάντα υπάρχει κάποια μικροδιαφορά και δεν ταιριάζουν.
Τώρα αν κάποια στιγμή χαλάσει, υπάρχει η λύση της αναγόμωσης αλλά και η λύση του αντάπτορα. Για το συγκεκριμένο δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε εμπορικός ούτε έτοιμη λύση από 3Dprinter αλλά ίσως κάποιος φτιάξει κάτι στο μέλλον.

ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Συνεχώς πρόβλημα με την πατάρια στους 3 μήνες τα έφτυσε (κάνω σωστή χρήση) μου την αντικατέστησαν λέγοντας μου ότι δεν την ξαναλαζουν Στους 3 μήνες ξαναγέλασε(κατι ξερανε) άχρηστο εργαλείο άχρηστη αντιπροσωπεία δεν ξαναπετώ λεφτά σε αυτούς

admin

Θα σας κάνω μία ερώτηση και δύο επισημάνσεις. Η πρώτη ερώτηση είναι σε ποιο ακριβώς μοντέλο και έκδοση αναφέρεστε; Σε αυτή του review ή στο νεότερο 20V; Τώρα στις επισημάνσεις. Η πρώτη αφορά τους όρους της εγγύησης της PARKSIDE. Καλώς ή κακώς αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης ότι η μπαταρία δεν καλύπτεται από την 3ετη εγγύηση. Γενικότερα παίζει θέμα με τις μπαταρίες των ερασιτεχνικών εργαλείων. Μόνο στα πολύ ακριβά επαγγελματικά η μπαταρία καλύπτεται από την εγγύηση για όλα τα χρόνια (πχ η Milwaukee αν δεν κάνω λάθος πρέπει να δίνει 5ετη εγγύηση σε μία σειρά από τις νέες μπαταρίες). Τώρα 3… Διαβάστε περισσότερα »

Αντρεας

Φιλε το εχω 4 χρόνια και δεν εχει πάθει τπτ η μπαταρία τα έφτυσε τελευταία και θα την φτιάξω σιγουρα γιατι αξίζει πολλα αυτο εργαλείο ειναι πολυ δντ.. Το μονο αρνητικό, δεν εχει στροφές, δλδ το πατάς λιγο και σου τρώει τα, ερια.. Μόνο αυτό

admin

Ναι είναι αρκετά καλό. Το αρνητικό δεν είναι τόσο η έλλειψη ρύθμιση στροφών (καλώς η κακώς τα περισσότερα ερασιτεχνικά παλμικά δεν έχουν), όσο ότι το έφερε μόνο για 2 χρόνια και το αντικατέστησε με αυτό με τις 20αρες μπαταρίες. Αυτή η σειρά με τις 18αρες βγήκε για λίγο και περιλαμβάνει λίγα εργαλεία. Το κακό είναι ότι οι μπαταρίες τους πλέον δεν χρησιμοποιούνται και είναι και πιο ακριβές στο σέρβις (αν θυμάμαι καλά η 2.6Ah για αυτό που είχα κοιτάξει πριν λίγο καιρό είχε 40 ευρώ στο σέρβις, όταν η Χ20V Team η 4Ah είχε 25 ευρώ στο κατάστημα).