To Parkside PDSSA 18 Α1 είναι το πρώτο παλμικό κατσαβίδι που κυκλοφορεί από την εταιρία Parkside. Είναι φορητό με μπαταρία τάσης 18V, χωρητικότητας 1.5Ah. Κυκλοφορεί σε κοινή μπαταρία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη σπαθοσέγα PSSA 18A1 αλλά και στον γωνιακό τροχό PWSA 18A1, κάτι το οποίο είναι αρκετά θετικό.

Επισήμανση

Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Είναι άρθρο unboxing / αξιολόγηση προϊόντος. Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής, πώλησης ή το σέρβις του προϊόντος αυτού. 

 

Ας δούμε τις ιδιότητές του, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή

 • Αυτόματος μηχανισμός κρούσης με μεγάλη ανάπτυξη δύναμης
 • Για βίδες μετάλλου έως M8 και βίδες ξύλου έως 8 mm Ø
 • Ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου με ένδειξη κατάστασης φόρτισης
 • Αβαθμίδωτη ρύθμιση ροπής στρέψης
 • Εξαγωνική υποδοχή εργαλείου με ταχυσύνδεσμο
 • Αυτόματος φωτισμός υλικού εργασίας με LED
 • Λαβή και περίβλημα με αντιολισθητικό Softgrip
 • Συμπεριλ. ταχυφορτιστής και ενσωματωμένο κλιπ ζώνης
 
Τα χαρακτηριστικά του αναλυτικά είναι
Parkside PDSSA 18 A1
Μπαταρία
ΜοντέλοPAP 18-1.5A1
Τάση18V
ΤεχνολογίαΙόντων Λιθίου (Li-Ion)
Χωρητικότητα 1.5 Αμπερώρια
ΦορτιστήςΤαχυφορτιστής με διάρκεια φόρτισης 60 λεπτών
Ροπή και ταχύτητα περιστροφής
Ρυθμίσεις ροπήςΚαμία
Μέγιστη Ροπή180Nm
Ταχύτητα ρελαντί0-2800 περιστροφές το λεπτό
Αριθμός κρούσεων 0-3600 το λεπτό
Θόρυβος / Δονήσεις
Στάθμη ηχητικής πίεσης68.72dB ± 3dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος79.72dB ± 3dB
Δονήσεις Βίδωμα0,824 m/s2 ± 1,5 m/s2
Δονήσεις Τρυπάνι2,455 m/s2 ± 1,5 m/s2
Φορτιστής
ΜοντέλοJLH-H15O-18B
Απόδοση40W
Τάση εξόδου18V – 1500mA
Κλάση προστασίαςΙΙ
Είδος προστασίας IPXO
Λοιπά χαρακτηριστικά
Υποδοχή εργαλείου 1/4 της ίντσας εξάγωνο
Βάρος1.44 κιλά
Εγγύηση3 χρόνια
ΠρόσθεταΕνσωματωμένος φακός Led
Μαλακή λαβή
Κλιπ ζώνης

Λίγα λόγια για τα παλμικά κατσαβίδια

Για όσους δεν ξέρουν, το παλμικό κατσαβίδι είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για δύσκολες εργασίες όπου το απλό δραπανοκατσάβιδο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Η πιο συνηθισμένη εργασία είναι το βίδωμα μεγάλων βιδών ή μπουλονιών. Με τη μεγάλη ροπή που έχει, κάνει ακόμα και το βίδωμα οποιασδήποτε βίδας σχετικά εύκολο. 

Οι διαφορές του με το δραπανοκατσάβιδο δεν είναι μόνο στην ροπή, αλλά και σε άλλα σημαντικά στοιχεία. Έτσι εκτός της ροπής, το παλμικό κατσαβίδι κάνει και μικρές κρούσεις, βοηθώντας να «βυθιστεί» πιο εύκολα και γρήγορα μια βίδα στο υλικό που θέλουμε. Μερικά παλμικά κατσαβίδια, έχουν την δυνατότητα απενεργοποίησης της κρούσης, ώστε να μπορέσετε να το χρησιμοποιήστε και σε περιπτώσεις όπου η κρούση θα ήταν καταστροφική.

Μία άλλη διαφορά είναι ότι τα παλμικά κατσαβίδια δεν έχουν ποτέ τσοκ, αλλά πάντα εξάγωνη υποδοχή για bits (συνήθως 1/4″).

Τέλος, το παλμικό δεν έχει σχεδόν ποτέ επιλογή ροπής, αλλά πάντα δουλεύει στη μέγιστη ρύθμιση. Σχεδόν ποτέ, γιατί σε κάποια επαγγελματικά μοντέλα ίσως συναντήσετε επιλογές ταχύτητας/ροπής (συνήθως 2-3) αλλά τα περισσότερα δεν έχουν.

 

Εντυπώσεις από το παλμικό κατσαβίδι Parkside


Parkside_Palmiko_katsavidi_4_v1

Το παλμικό κατσαβίδι μπαταρίας της Parkside είναι ένα αρκετά οικονομικό ερασιτεχνικό εργαλείο, που έρχεται να δώσει λύσεις εκεί όπου απαιτείται αρκετή δύναμη. Με 180 nm ροπή, είναι σίγουρα ένα από τα δυνατότερα (ερασιτεχνικά) παλμικά μπαταρίας της αγοράς.

Έχει σχετικά μικρό βάρος (ενάμιση κιλό μαζί με τη μπαταρία) και μικρό μέγεθος, το οποίο το κάνει άνετο στη χρήση. Το φωτάκι Led που διαθέτει σας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψετε και σε σκοτεινά σημεία αν και θα μπορούσε να έχει περισσότερα Led για καλύτερο φωτισμό.
Parkside_Palmiko_katsavidi_5_v1

 

Η μπαταρία του είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου με 1.5 αμπερώρια, ένα μέγεθος σχετικά κοινό αφού αυτή είναι η βασική μπαταρία στα περισσότερα μοντέλα.  Σίγουρα δεν είναι μεγάλη και δεν διαρκεί πάρα  πολύ ώρα, αλλά για ερασιτεχνική χρήση είναι αξιοπρεπές μέγεθος.

Parkside_Palmiko_katsavidi_13

 

Το θετικό με την μπαταρία του PDSSA 18 A1 είναι ότι είναι τύπου G κοινή με τουλάχιστον άλλα 2 εργαλεία της Parkside. Έτσι αν αγοράσετε κάποιο άλλο από αυτή τη σειρά θα έχετε 2 μπαταρίες εύκαιρες ανά πάσα στιγμή. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου 1 ώρα το οποίο σημαίνει ότι θα έχετε σε μικρό χρόνο τη μπαταρία πάντα γεμάτη.
Parkside_Palmiko_katsavidi_14_v1

 

Φυσικά αν δεν θέλετε να αγοράσετε κάποιο άλλο εργαλείο από τη σειρά αλλά θέλετε επιπλέον μπαταρίες μπορείτε να αγοράσετε όποια στιγμή θέλετε από το σέρβις της εταιρίας.
Parkside_Palmiko_katsavidi_11_v1

 

Η τιμή του στην τελευταία προσφορά (22/06/2015) ήταν 59.90 Ευρώ, η οποία ήταν αρκετά οικονομική. Με μια γρήγορη σύγκριση με άλλα παλμικά μπαταρίας θα δείτε ότι ανάλογο εργαλείο της Einhell με μπαταρία κοστίζει λίγο λιγότερο από 100 ευρώ ενώ, υποδεέστερα σε χαρακτηριστικά επαγγελματικά παλμικά, ξεκινάνε από τα 140 ευρώ.

Στα αρνητικά του, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της κρούσης (όπως υπάρχει συνήθως στα επαγγελματικά μοντέλα). Επίσης δεν υπάρχει βαλιτσάκι φύλαξης/μεταφοράς. Οι περισσότεροι δεν τα χρησιμοποιούν, αλλά καλό είναι πάντα να υπάρχει, έσω και ένα κακής ποιότητας.

Εγγύηση

Τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις στην Ελλάδα, αλλά και οι όροι για το σέρβις του συγκεκριμένου εργαλείου (απόκομμα από το  εγχειρίδιο χρήσης).

Η εγγύηση όπως πάντα είναι για χρόνια, γιαυτό καλό θα ήταν να φυλάξετε την συσκευασία αλλά και την απόδειξη σε ασφαλές μέρος μέχρι την λήξη της εγγύησης, για πάν ενδεχόμενο. 

Parkside_Palmiko_katsavidi_11_v1

 

Θετικά

 • Πολύ οικονομικό
 • Μεγάλη ροπή για παλμικό μπαταρίας
 • Ταχυφορτιστής
 • Μαλακή λαβή
 • Μπαταρία συμβατή και με άλλα μοντέλα
 • Ένδειξη φόρτισης στη μπαταρία

Αρνητικά

 • Δεν συνοδεύεται από βαλιτσάκι μεταφοράς
 • Δεν υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης της κρούσης
 • Μέτρια σε μέγεθος μπαταρία
 • Οι  μαλακές λαβές λερώνονται σχετικά εύκολα
 • Το φως Led δεν είναι πάρα πολύ ισχυρό

Σύγκριση με το παλμικό κατσαβίδι Parkside PDSSA 20-Li A1


Από τον Ιούνη του 2017 κυκλοφορεί και μία νεότερη έκδοση του παλμικού κατσαβιδιού η οποία λειτουργεί με τάση 20V και έχει κάποιες μικρές βελτιώσεις. Ας τις δούμε

 PDSSA 18 A1PDSSA 20 A1
Τάση λειτουργίας18 V20V
Χωρητικότητα μπαταρίας1.5 αμπερώριο2 αμπερώρια
Ροπή180 Νm180 Νm
Στροφές ανά λεπτό0-28000-3600
Χρόνος φόρτισης1 ώρα1 ώρα
Ένδειξη φόρτισηςΝαι Ναι
Τιμή59.9949.99

 

Mερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε


 • Αναλυτικά τα αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά που μπορείτε να βρείτε μέσω του επίσημου σέρβις (απόκομμα από εγχειρίδιο χρήσης).
  Μπαταρίες και ανταλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε από το επίσημο σέρβις του εργαλείου, το οποίο θα το βρείτε να αναφέρεται στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου χρήσης. Εκτός από το Ελληνικό σέρβις, μπορείτε να αγοράσετε απευθείας και από τον προμηθευτή του εργαλείου (grizzly)
 • Αν θέλετε να διαβάσετε ένα πιο γενικό άρθρο για α εργαλεία Parkside, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Ημερομηνίες προηγούμενων προσφορών


Το συγκεκριμένο εργαλείο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Ελληνικά καταστήματα Lidl στις 22/06/2015 και βγήκε ξανά σε προσφορά περίπου την ίδια εποχή τον επόμενο χρόνο, στις 20/06/2016. Όπως είπαμε από το 2017 και μετά, φαίνεται να αντικαταστάθηκε από το 20V, το οποίο βγήκε σε προσφορά στις 19/06/2017.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο5 εργαλεία που μπορείτε να φτιάξετε με ένα δράπανο
Επόμενο άρθροTintii, μία εφαρμογή για εύκολη επεξεργασία εικόνων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
6 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια