Unboxing – Παλμικό κατσαβίδι μπαταρίας Parkside PDSSA 18 A1

0
 
παλμικό κατσαβίδι μπαταρίας Parkside

 To PDSSA 18 Α1 είναι το πρώτο παλμικό κατσαβίδι που κυκλοφορεί από την εταιρία Parkside. Είναι φορητό με μπαταρία τάσης 18V με μπαταρία 1.5Ah. Κυκλοφορεί σε κοινή μπαταρία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη σπαθοσέγα PSSA 18A1 αλλά και στον γωνιακό τροχό PWSA 18A1 κάτι το οποίο είναι αρκετά θετικό.

 

Σημείωση

Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Είναι άρθρο unboxing / αξιολόγηση προϊόντος. Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής, πώλησης ή το σέρβις του προϊόντος αυτού. 

 

Ας δούμε τις ιδιότητές του, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή

 • Αυτόματος μηχανισμός κρούσης με μεγάλη ανάπτυξη δύναμης
 • Για βίδες μετάλλου έως M8 και βίδες ξύλου έως 8 mm Ø
 • Ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου με ένδειξη κατάστασης φόρτισης
 • Αβαθμίδωτη ρύθμιση ροπής στρέψης
 • Εξαγωνική υποδοχή εργαλείου με ταχυσύνδεσμο
 • Αυτόματος φωτισμός υλικού εργασίας με LED
 • Λαβή και περίβλημα με αντιολισθητικό Softgrip
 • Συμπεριλ. ταχυφορτιστής και ενσωματωμένο κλιπ ζώνης
 
Τα χαρακτηριστικά του αναλυτικά είναι
Parkside PDSSA 18 A1
Μπαταρία
Τάση18V
ΤεχνολογίαΙόντων Λιθίου (Li-Ion)
Χωρητικότητα 1.5 Αμπερώρια
ΦορτιστήςΤαχυφορτιστής με διάρκεια φόρτισης 60 λεπτών
Ροπή και ταχύτητα περιστροφής
Ρυθμίσεις ροπήςΚαμία
Μέγιστη Ροπή180Nm
Ταχύτητα ρελαντί0-2800 περιστροφές το λεπτό
Αριθμός κρούσεων 0-3600 το λεπτό
Θόρυβος / Δονήσεις
Στάθμη ηχητικής πίεσης68.72dB ± 3dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος79.72dB ± 3dB
Δονήσεις Βίδωμα0,824 m/s2 ± 1,5 m/s2
Δονήσεις Τρυπάνι2,455 m/s2 ± 1,5 m/s2
Φορτιστής
Απόδοση40W
Τάση εξόδου18V – 1500mA
Κλάση προστασίαςΙΙ
Είδος προστασίας IPXO
Λοιπά χαρακτηριστικά
Υποδοχή εργαλείου 1/4 της ίντσας εξάγωνο
Βάρος1.44 κιλά
Εγγύηση3 χρόνια
ΠρόσθεταΕνσωματωμένος φακός Led
Μαλακή λαβή
Κλιπ ζώνη;

 

Λίγα λόγια για τα παλμικά κατσαβίδια

Για όσους δεν ξέρουν το παλμικό κατσαβίδι είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για δύσκολες εργασίες όπου το απλό δραπανοκατσάβιδο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Η πιο συνηθισμένη εργασία είναι το βίδωμα μεγάλων βιδών ή μπουλονιών. Με τη μεγάλη ροπή που έχει κάνει ακόμα και το βίδωμα οποιασδήποτε βίδας σχετικά εύκολο. 

Οι διαφορές του με το δραπανοκατσάβιδο δεν είναι μόνο στην ροπή αλλά και σε άλλα σημαντικά στοιχεία. Έτσι εκτός της ροπής, το παλμικό κατσαβίδι κάνει και μικρές κρούσεις, βοηθώντας να «βυθιστεί» πιο εύκολα και γρήγορα μια βίδα στο υλικό που θέλουμε. Μερικά παλμικά κατσαβίδια, έχουν την δυνατότητα απενεργοποίησης της κρούσης, ώστε να μπορέσετε να το χρησιμοποιήστε και σε περιπτώσεις όπου η κρούση θα ήταν καταστροφική.

Μία άλλη διαφορά είναι ότι τα παλμικά κατσαβίδια δεν έχουν ποτέ τσοκ, αλλά πάντα εξάγωνη υποδοχή για bits.

Τέλος το παλμικό δεν έχει σχεδόν ποτέ επιλογή ροπής αλλά πάντα δουλεύει στη μέγιστη ρύθμιση. Σχεδόν ποτέ, γιατί σε κάποια επαγγελματικά μοντέλα ίσως συναντήσετε επιλογές ροπής (συνήθως 2-3) αλλά συνήθως δεν θα δείτε στα περισσότερα.

 
 

 

Εντυπώσεις από το παλμικό κατσαβίδι Parkside

Parkside_Palmiko_katsavidi_4_v1

Το παλμικό κατσαβίδι μπαταρίας της Parkside είναι ένα αρκετά οικονομικό ερασιτεχνικό εργαλείο που έρχεται να δώσει λύσεις εκεί όπου απαιτείται αρκετή δύναμη. Με 180 Nm ροπή είναι σίγουρα ένα από τα δυνατότερα (ερασιτεχνικά) παλμικά μπαταρίας της αγοράς αυτή τη στιγμή.

Έχει σχετικά μικρό βάρος (ενάμιση κιλό μαζί με τη μπαταρία) και μικρό μέγεθος το οποίο το κάνει άνετο στη χρήση. Το φωτάκι Led που διαθέτει σας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψετε και σε σκοτεινά σημεία αν και θα μπορούσε να έχει περισσότερα Led για καλύτερο φωτισμό.
Parkside_Palmiko_katsavidi_5_v1

 

Η μπαταρία του είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου με 1.5 αμπερώρια, ένα μέγεθος σχετικά κοινό αφού αυτή είναι η βασική μπαταρία στα περισσότερα μοντέλα.  Σίγουρα δεν είναι μεγάλη και δεν διαρκεί πάρα  πολύ ώρα αλλά για ερασιτεχνική χρήση είναι αξιοπρεπές μέγεθος.

Parkside_Palmiko_katsavidi_13

 

Το θετικό με την μπαταρία του PDSSA 18 A1 είναι ότι είναι τύπου G κοινή με τουλάχιστον άλλα 2 εργαλεία της Parkside. Έτσι αν αγοράσετε κάποιο άλλο από αυτή τη σειρά θα έχετε 2 μπαταρίες εύκαιρες ανά πάσα στιγμή. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου 1 ώρα το οποίο σημαίνει ότι θα έχετε σε μικρό χρόνο τη μπαταρία πάντα γεμάτη.
Parkside_Palmiko_katsavidi_14_v1

 

Φυσικά αν δεν θέλετε να αγοράσετε κάποιο άλλο εργαλείο από τη σειρά αλλά θέλετε επιπλέον μπαταρίες μπορείτε να αγοράσετε όποια στιγμή θέλετε από το σέρβις της εταιρίας (Χιούστον Σέρβις).
Parkside_Palmiko_katsavidi_11_v1

 

Η τιμή του στην τελευταία προσφορά (22/06/2015) ήταν 59.90 Ευρώ, η οποία ήταν αρκετά οικονομική. Με μια γρήγορη σύγκριση με άλλα παλμικά μπαταρίας θα δείτε ότι ανάλογο εργαλείο της Einhell με μπαταρία κοστίζει λίγο λιγότερο από 100 ευρώ ενώ, υποδεέστερα σε χαρακτηριστικά επαγγελματικά παλμικά, ξεκινάνε από τα 140 ευρώ.

Στα αρνητικά του, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της κρούσης (όπως υπάρχει συνήθως στα επαγγελματικά μοντέλα). Επίσης δεν υπάρχει βαλιτσάκι φύλαξης/μεταφοράς. Αρκετοί δεν τα χρησιμοποιούν αλλά καλό είναι πάντα να υπάρχει ένα έστω και κακής ποιότητας.

Εγγύηση

Η εγγύηση όπως πάντα είναι για 3 χρόνια, γιαυτό καλό θα ήταν να φυλάξετε τη συσκευασία και την απόδειξη σε ασφαλές μέρος για πάν ενδεχόμενο μέχρι τη λήξη της εγγύησης.

Parkside_Palmiko_katsavidi_11_v1

 

Θετικά

 • Πολύ οικονομικό
 • Μεγάλη ροπή για παλμικό μπαταρίας
 • Ταχυφορτιστής 
 • Μαλακή λαβή
 • Μπαταρία συμβατή και με άλλα μοντέλα
 • Ένδειξη φόρτισης στη μπαταρία

Αρνητικά

 • Δεν συνοδεύεται από βαλιτσάκι μεταφοράς
 • Δεν υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης της κρούσης
 • Μέτρια σε μέγεθος μπαταρία
 • Οι  μαλακές λαβές λερώνονται σχετικά εύκολα
 • Το φως Led δεν είναι πάρα πολύ ισχυρό