Parkside – Κατσαβίδι Λιθίου Χ3.6 Α1

5

Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα 3 διαφορετικά μοντέλα που έχει βγάλει η Parkside στα 3.6 Volt. Τα άλλα 2 είναι πιο εξελιγμένα, καθώς το ένα έχει λαβή 2 θέσεων (περιστρεφόμενη) ενώ το άλλο έχει δυνατότητα για πολλά bits. Το βασικό του προτέρημα είναι η χαμηλή τιμή, καθώς την στιγμή της αγοράς κόστιζε πολύ πιο λίγο από όλα τα υπόλοιπα επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια του εμπορίου. 

 

Το άρθρο αυτό δεν αποτελεί διαφήμιση ή προώθηση προϊόντος. Το προϊόν αγοράστηκε κανονικά από κατάστημα πώλησης. Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής ή πώλησης του προϊόντος. 

Χαρακτηριστικά εργαλείου
Ονομαστική τάση 3.6V
Τεχνολογία μπαταρίας Λιθίου
Χωρητικότητα μπαταρίας 1350mAh
Ονομαστικός αριθμός στροφών ρελαντί 200 σ.α.λ.
Ροπή στρέψης μεγ. 4 Νm
Υποδοχή εργαλείου 6.35 mm (1/4″)
 Απόδοση φορτιστή  400mA

 

Πλεονεκτήματα
  • 3 χρόνια εγγύηση
  • Μπαταρία Ιόντων Λιθίου με διάρκεια φόρτισης πλήρους μόνο 3 ώρες
  • Βαλιτσάκι μεταφοράς με αρκετά bits, σχετικά καλής ποιότητας, παρεχόμενα στη συσκευασία
  • Μίση τιμή από τα αντίστοιχα του εμπορίου
  • Ενσωματωμένο φωτάκι Led για φωτισμό της περιοχής που κάνουμε την εργασία
  • Πολύ ελαφρύ και χωράει μέσα στην τσέπη ενός τζιν
Μειονεκτήματα
  • Δε έχει βαθμίδες ροπής
  • Δε έχει περιστρεφόμενη λαβή ώστε να μπορεί να μετατρέπεται σε ίσιο, όπως κάποια αλλά του εμπορίου
 
Το βιβλίο οδηγιών μπορείτε να το κατεβάσετε από ΕΔΩ
 
 

Συνοψίζοντας

To Parkside X3.6 A1 είναι ένα αρκετά καλό εργαλείο. Σχεδόν μετά από 5 χρόνια λειτουργίας και δουλεύει μια χαρά ακόμα. Το βασικό του μειονέκτημα είναι η μη ύπαρξη βαθμίδων ροπής και η όχι τόσο μεγάλη του ροπή. Σε νεότερες εκδόσεις βέβαια υπάρχουν βαθμίδες. Ενώ σε 2 παρόμοιες εκδόσεις υπάρχει η δυνατότητα επιλογή θέσης λαβής.   Η μπαταρία λιθίου είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε είναι έτοιμο προς χρήση. Ίσως να ήταν λίγο καλύτερα με λίγο περισσότερα αμπερώρια, αλλά και έτσι κρατάει αρκετά.

Νεότερες εκδόσεις

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι από τα πρώτα μοντέλα με μπαταρία ιόντων λιθίου. Τα επόμενα χρόνια βγήκε σε αρκετές νέες εκδόσεις. Η πρώτη ήταν το PARKSIDE PAS 3.6 A1 που είναι σχεδόν πανομοιότυπο σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια κυκλοφόρησε η έκδοση PARKSIDE PASS 3.6 (που είναι η έκδοση με τις θέσεις στην λαβή) και το PARKSIDE PAWS 3.6 με τον γεμιστήρα με τα bits (στην συνέχεια αυτή η έκδοση μετατράπηκε στο Rapidfire)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναπαλαίωση σε παραδοσιακό τρίφτη τραχανά
Επόμενο άρθροΠως να διαλέξετε το κατάλληλο καυσόξυλο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
5 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
C P

Έχω ένα τέτοιο και το χρησιμοποιώ σπάνια. Μόλις το είχα πάρει το έστειλα στο σέρβις γιατί δεν δούλευε (στον αέρα): έκανε να γυρίσει, αλλά δεν γύριζε, ενώ τα φωτάκια άναβαν. Μου το επισκεύασαν δωρεάν και έκτοτε το έπιανα κάπου κάπου. Τώρα κάνει ακριβώς το ίδιο. Το φορτίζω, ανάβει η λυχνία πράσινη ότι τελείωσε η φόρτιση, τα λαμπάκια ανάβουν ζωηρά, αλλά κάνει να γυρίσει και δεν γυρίζει ― σαν να μην έχει μπαταρία. Επειδή είναι λιθίου 18650 και έχω τέτοιες, λες να φταίει αυτή; Αν μπορείς να με βοηθήσεις, θα το εκτιμούσα πολύ! Χρίστος

C P

Χίλια ευχαριστώ για το ευγενικό handholding! Έχω και μπαταρίες και πολύμετρο και απ’ όλα. Μόλις βρω και τον χρόνο, θα το καταπιαστώ. Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ και πάλι!

C P

– Μέτρησα τη μπαταρία: 4.16 V
– Ξεκούμπωσα το διαφορικό. Το γρασάρισα και το ξανακούμπωσα.
– Το μοτέρ δεν γυρίζει ούτε στον αέρα (χωρίς το διαφορικό). Κάνει προσπάθεια, γυρίζει λίγο, αλλά αμέσως το λαμπάκι ανάβει κόκκινο και σταματάει. Η μπαταρία πέφτει στιγμιαία στα 3.88 V και επιστρέφει στα 4.16 V μόλις ανάψει το κόκκινο.

Τι λέτε; Πλακέτα;