Review: Parkside Επαναφορτιζόμενο Κατσαβίδι Rapidfire 3.6V

11
parkside rapidfire

Το κατσαβίδι Rapidfire από την Parkside, είναι ένα καινούργιο εργαλείο που κυκλοφορεί για πρώτη φορά. Είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι 3.6V που έχει μια πρωτοτυπία. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο ενσωματωμένο περιστρεφόμενο θάλαμο με μπιτ που έχει, δίνοντας σας την δυνατότητα να έχετε ανά πάσα στιγμή 9 bit εύκαιρα.

Εντυπώσεις από PARKSIDE RAPIDFIRE

Το Rapidfire είναι ένα ακόμα μικρό κατσαβίδι από τη Parkside. Στην σειρά των 3.6V έχει κυκλοφορήσει κατά καιρούς αρκετές διαφορετικές εκδόσεις. Η συγκεκριμένη έχει το πλεονέκτημα των ενσωματωμένων bits που έχει στον ειδικό θάλαμο. Αυτός είναι ο κράχτης για την αγορά του.

wp-parkside_rapidfire_10Η τιμή του ήταν 19.90 Ευρώ, τιμή καλή σχετικά για αυτά που προσφέρει. Δεν είχε βαλιτσάκι μεταφοράς αλλά βρισκόταν σε χάρτινη θήκη με το πάνω μέρος εκτεθειμένο για δοκιμή από τους πελάτες. Κάτι το οποίο μπορεί σε κάποιες χώρες να ήταν καλή πρακτική μάρκετινγκ, δεν νομίζω όμως ότι ήταν και η εξυπνότερη ιδέα για τα Ελληνικά δεδομένα. Ο βασικός λόγος, είναι ότι ήταν εκτεθειμένο σε χτυπήματα από άλλα κομμάτια που άφηναν οι πελάτες άτσαλα. Έτσι αρκετά κομμάτια είχαν μικρά σημάδια. Φυσικά αυτό δεν μείωνε τη λειτουργικότητα του, αλλά όταν κάποιος αγοράζει ένα καινούργιο εργαλείο, έστω και οικονομικό, θέλει να είναι χωρίς γρατζουνιές και σημάδια.

wp-parkside_rapidfire_15Τώρα στα πιο σημαντικά θέματα. Η μπαταρία του είναι 3.6V (3 στοιχεία των 1.2V) ιόντων λιθίου, στα 1.5 αμπερώρια, το οποίο είναι αρκετά αξιοπρεπές για τέτοια μικρά κατσαβίδια. Ο φορτιστής δυστυχώς δεν είναι ταχυφορτιστής, έτσι χρειάζεται περίπου 3 ώρες για πλήρη φόρτιση του κατσαβιδιού.

wp-parkside_rapidfire_11Η μέγιστη ροπή του είναι 4nm, όχι πολύ μεγάλη σίγουρα, αλλά ικανοποιητική για τη χρήση που έχουν αυτά τα μικρά κατσαβίδια. Δυστυχώς δεν υπάρχει και επιλογή ροπής. Η ταχύτητα του είναι περίπου 200 περιστροφές το λεπτό. Είναι ελάχιστα έκκεντρο άλλα όχι κάτι που θα σας προβληματίσει εκτός και αν βάλετε κάποια πολύ μεγάλη προέκταση ή bit (το οποίο μάλλον δεν θα κάνετε ποτέ με τόσο μικρό κατσαβίδι).

wp-parkside_rapidfire_23Η υποδοχή του bit είναι μαγνητική για 1/4 της ίντσας εξάγωνο bit. Ο θάλαμος με τα bit χωράει 9 bit (1 στην υποδοχή και 8 ρεζέρβα) και είναι κρυφός όταν το εργαλείο είναι έτοιμο προς χρήση. Γιανα τον δείτε θα πρέπει να τραβήξετε από τις δύο λαβές που έχει αντιδιαμετρικά στο μπροστινό μέρος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή bit με ένα χέρι, αλλά είναι απαραίτητα και τα 2 χέρια.

wp-parkside_rapidfire_18_v1Η αλλαγή του bit γίνεται με περιστροφή του θαλάμου (όπως ακριβώς ένα περίστροφο) και αριστερόστροφα και δεξιόστροφα. Αυτό όπως είπαμε είναι το βασικό πλεονέκτημα του Rapidfire. Αυτό μάλλον είναι και το πιο επίφοβο σημείο όμως πάνω του. Ο θάλαμος δεν δείχνει τόσο στιβαρός όσο το υπόλοιπο εργαλείο και σου δίνει τη εντύπωση, ότι αν ποτέ χαλάσει κάτι, αυτό θα είναι το πρώτο. Οπότε σίγουρα θέλει προσοχή και όχι τράβηγμα με δύναμη για να μη σπάσουν τα πλαστικά στοπ που έχει.

wp-parkside_rapidfire_19Στα θετικά του είναι η μαλακή λαβή η οποία έχει, ο ενσωματωμένος φακός LED και η ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας με 3 λυχνίες. Ο ενσωματωμένος φακός LED μάλιστα είναι στο κάτω μέρος της λαβής με φορά διαγώνια προς τα πάνω ώστε να φωτίζει περίπου το σημείο εργασίας. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει μεγαλύτερο εύρος φωτισμού αλλά έχει το μειονέκτημα ότι ίσως καλύπτεται εντελώς, από άτομα με πολύ μεγάλα/χοντρά χέρια.

wp-parkside_rapidfire_21Κάτι το οποίο θα πρέπει να επισημάνουμε είναι και το πολύ όμορφο design που έχει με τα καινούργια χρώματα (προσωπικά μου φαίνεται καλύτερο από το κλασικό πράσινο που έχουν τα άλλα από την Parkside), τα οποία θυμίζουν λίγο μια σειρά εργαλείων από την Ryobi.

Τι υπάρχει στην συσκευασία

Στη συσκευασία συμπαραδίδονται μια πρακτική θήκη ζώνης, 1 bit προέκτασης, 5 επιπλέον bit (πέρα των 9 που έχει ήδη στο θάλαμο) και φυσικά βιβλίο οδηγιών.

Σύνοψη: Αρκετά πρακτικό

Το Rapidfire είναι ένα μικρό οικονομικό ερασιτεχνικό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι από την Parkside. Με τιμή λίγο λιγότερο από 20 Ευρώ, είναι σίγουρα πολύ συμφέρουσα αγορά. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ο κρυφός θάλαμος με θέση για 8 επιπλέον bits. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σετ με bit ούτε να αλλάζετε bit συνεχώς. Βέβαια όλος αυτός ο πολύπλοκος μηχανισμός θέλει προσοχή και μαλακές κινήσεις, για να μην προκληθούν βλάβες.

Η ροπή του είναι περίπου ίδια με τα περισσότερα τέτοια μικρά κατσαβίδια, αν και είναι σταθερή και δεν έχει ρύθμιση όπως μερικά άλλα. Ο φακός LED, η μαλακή λαβή και η ένδειξη φόρτισης είναι πλέον standard σχεδόν σε όλα αυτά τα κατσαβίδια, με μόνη αλλαγή τη θέση του φακού LED, η οποία σε αυτό, είναι στο κάτω μέρος της λαβής.

Η μπαταρία του είναι 3.6V (φυσικά Ιόντων Λιθίου) στα 1.5 αμπερώρια. Ο φορτιστής είναι απλός και θέλει περίπου 3 ώρες για να φορτίσει πλήρως το κατσαβίδι.

Θετικά

 • Κρυφός περιστρεφόμενος θάλαμος με 8 επιπλέον bit
 • Χαμηλή τιμή
 • Όμορφο design
 • Πρακτική θήκη ζώνης
 • Φακός LED στο κάτω μέρος της λαβής
 • Εγγύηση 3 ετών

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει βαλιτσάκι μεταφοράς
 • Είναι λίγο πιο μεγάλο από τα κλασσικά κατσαβίδια

Ελαττώματα / Προβλήματα

Ελαττώματα έχει μερικά

 • Ο μηχανισμός του θαλάμου : Δείχνει λίγο “ευαίσθητος”
 • Η θέση του LED φακού : Αν έχετε αρκετά μεγάλη παλάμη, ίσως καλύπτεται εντελώς
 • Είναι έκκεντρο, όχι τίποτα τρομερό, αλλά είναι. Τα κατσαβίδια δεν είναι τρυπάνια, όπου εκεί είναι σημαντικό πρόβλημα, όμως καλό είναι να αναφερθεί.

Σέρβις/Ανταλλακτικά

Όπως σε όλα τα εργαλεία PARKSIDE, η LIDL παρέχει 3ετής εγγύηση και σε αυτό το εργαλείο. Προσοχή, η εγγύηση αναφέρεται σε σωστή λειτουργία και πιθανώς να μην καλύπτει εξ’ ολοκλήρου όλα τα μέρη. Καλό θα ήταν να διαβάσετε το εγχειρίσιο χρήσης για περισσότερα.

Την στιγμή που γράφτηκε το άρθρο, το σέρβις για το Rapidfire ήταν

Για Ελλάδα

 • Τηλ : 801 5000 019
 • E-Mail: grizzly@lidl.gr

Για Κύπρο

 • Τηλ : 8009 4409
 • E-Mail: grizzly@lidl.com.cy

Αν κάτι έχει αλλάξει, επικοινωνήστε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Lidl και δίνοντας τους το ΙΑΝ του εργαλείου, θα σας κατευθύνουν στο επίσημο σέρβις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑντικείμενα που θυμίζουν σκίτσο από μολύβι
Επόμενο άρθροΠως μπορεί να κατασκευαστεί ένας ξύλινος μεντεσές
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
11 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια