Unboxing – Parkside Επαναφορτιζόμενο Κατσαβίδι Rapidfire 3.6V

0

wp-parkside_rapidfire_1 Το κατσαβίδι Rapidfire από την Parkside, είναι ένα καινούργιο εργαλείο που κυκλοφορεί για πρώτη φορά. Είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι 3.6V που έχει μια πρωτοτυπία. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο ενσωματωμένο περιστρεφόμενο θάλαμο με μπιτ που έχει, δίνοντας σας την δυνατότητα να έχετε ανά πάσα στιγμή 9 bit εύκαιρα.

Το παρόν άρθρο ακολουθεί τη λογική του unboxing, δηλαδή την παρουσίαση/αξιολόγηση ενός εμπορικού προϊόντος, το οποίο είναι εντελώς καινούργιο στη συσκευασία του. Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής ή πώλησης του προϊόντος, και δεν γίνεται προώθηση ή διαφήμιση. Το προϊόν έχει αγοραστεί κανονικά από το κατάστημα.

Το Rapidfire είναι ένα ακόμα μικρό κατσαβίδι από τη Parkside. Στην σειρά των 3.6V έχει κυκλοφορήσει κατά καιρούς αρκετές διαφορετικές εκδόσεις. Η συγκεκριμένη έχει το πλεονέκτημα των ενσωματωμένων bits που έχει στον ειδικό θάλαμο. Αυτός είναι ο κράχτης για την αγορά του.

wp-parkside_rapidfire_10Η τιμή του ήταν 19.90 Ευρώ, τιμή καλή σχετικά για αυτά που προσφέρει. Δεν είχε βαλιτσάκι μεταφοράς αλλά βρισκόταν σε χάρτινη θήκη με το πάνω μέρος εκτεθειμένο για δοκιμή από τους πελάτες. Κάτι το οποίο μπορεί σε κάποιες χώρες να ήταν καλή πρακτική μάρκετινγκ, δεν νομίζω όμως ότι ήταν και η εξυπνότερη ιδέα για τα Ελληνικά δεδομένα. Ο βασικός λόγος, είναι ότι ήταν εκτεθειμένο σε χτυπήματα από άλλα κομμάτια που άφηναν οι πελάτες άτσαλα. Έτσι αρκετά κομμάτια είχαν μικρά σημάδια. Φυσικά αυτό δεν μείωνε τη λειτουργικότητα του, αλλά όταν κάποιος αγοράζει ένα καινούργιο εργαλείο, έστω και οικονομικό, θέλει να είναι χωρίς γρατζουνιές και σημάδια.

wp-parkside_rapidfire_15Τώρα στα πιο σημαντικά θέματα. Η μπαταρία του είναι 3.6V (3 στοιχεία των 1.2V) ιόντων λιθίου, στα 1.5 αμπερώρια, το οποίο είναι αρκετά αξιοπρεπές για τέτοια μικρά κατσαβίδια. Ο φορτιστής δυστυχώς δεν είναι ταχυφορτιστής, έτσι χρειάζεται περίπου 3 ώρες για πλήρη φόρτιση του κατσαβιδιού.

wp-parkside_rapidfire_11Η μέγιστη ροπή του είναι 4nm, όχι πολύ μεγάλη σίγουρα, αλλά ικανοποιητική για τη χρήση που έχουν αυτά τα μικρά κατσαβίδια. Δυστυχώς δεν υπάρχει και επιλογή ροπής. Η ταχύτητα του είναι περίπου 200 περιστροφές το λεπτό. Είναι ελάχιστα έκκεντρο άλλα όχι κάτι που θα σας προβληματίσει εκτός και αν βάλετε κάποια πολύ μεγάλη προέκταση ή bit (το οποίο μάλλον δεν θα κάνετε ποτέ με τόσο μικρό κατσαβίδι).

wp-parkside_rapidfire_23Η υποδοχή του bit είναι μαγνητική για 1/4 της ίντσας εξάγωνο bit. Ο θάλαμος με τα bit χωράει 9 bit (1 στην υποδοχή και 8 ρεζέρβα) και είναι κρυφός όταν το εργαλείο είναι έτοιμο προς χρήση. Γιανα τον δείτε θα πρέπει να τραβήξετε από τις δύο λαβές που έχει αντιδιαμετρικά στο μπροστινό μέρος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή bit με ένα χέρι, αλλά είναι απαραίτητα και τα 2 χέρια.

wp-parkside_rapidfire_18_v1Η αλλαγή του bit γίνεται με περιστροφή του θαλάμου (όπως ακριβώς ένα περίστροφο) και αριστερόστροφα και δεξιόστροφα. Αυτό όπως είπαμε είναι το βασικό πλεονέκτημα του Rapidfire. Αυτό μάλλον είναικαι το πιο επίφοβο σημείο όμως πάνω του. Ο θάλαμος δεν δείχνει τόσο στιβαρός όσο το υπόλοιπο εργαλείο και σου δίνει τη εντύπωση, ότι αν ποτέ χαλάσει κάτι, αυτό θα είναι το πρώτο. Οπότε σίγουρα θέλει προσοχή και όχι τράβηγμα με δύναμη για να μη σπάσουν ταπλαστικά στοπ που έχει.

wp-parkside_rapidfire_19Στα θετικά του είναι η μαλακή λαβή η οποία έχει, ο ενσωματωμένος φακός LED και η ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας με 3 λυχνίες. Ο ενσωματωμένος φακός LED μάλιστα είναι στο κάτω μέρος της λαβής με φορά διαγώνια προς τα πάνω ώστε να φωτίζει περίπου το σημείο εργασίας. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει μεγαλύτερο εύρος φωτισμού αλλά έχει το μειονέκτημα ότι ίσως καλύπτεται εντελώς, από άτομα με πολύ μεγάλα/χοντρά χέρια.

wp-parkside_rapidfire_21Κάτι το οποίο θα πρέπει να επισημάνουμε είναι και το πολύ όμορφο design που έχει με τα καινούργια χρώματα (προσωπικά μου φαίνεται καλύτερο από το κλασικό πράσινο που έχουν τα άλλα από την Parkside), τα οποία θυμίζουν λίγο μια σειρά εργαλείων από την Ryobi.

wp-parkside_rapidfire_24Στη συσκευασία συμπαραδίδονται μια πρακτική θήκη ζώνης, 1 bit προέκτασης, 5 επιπλέον bit (πέρα των 9 που έχει ήδη στο θάλαμο) και φυσικά βιβλίο οδηγιών.

wp-parkside_rapidfire_26Τέλος όπως σε όλα τα εργαλεία Parkside και αυτό συνοδεύεται από εγγύηση 3 χρόνων με την απόδειξη αγοράς.

Συνοψίζοντας

wp-parkside_rapidfire_28Το Rapidfire είναι ένα μικρό οικονομικό ερασιτεχνικό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι από την Parkside. Με τιμή λίγο λιγότερο από 20 Ευρώ, είναι σίγουρα πολύ συμφέρουσα αγορά. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ο κρυφός θάλαμος με θέση για 8 επιπλέον bits. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σετ με bit ούτε να αλλάζετε bit συνεχώς. Βέβαια όλος αυτός ο πολύπλοκος μηχανισμός θέλει προσοχή και μαλακές κινήσεις, για να μην προκληθούν βλάβες.

Η ροπή του είναι περίπου ίδια με τα περισσότερα τέτοια μικρά κατσαβίδια, αν και είναι σταθερή και δεν έχει ρύθμιση όπως μερικά άλλα. Ο φακός LED, η μαλακή λαβή και η ένδειξη φόρτισης είναι πλέον standard σχεδόν σε όλα αυτά τα κατσαβίδια, με μόνη αλλαγή τη θέση του φακού LED, η οποία σε αυτό, είναι στο κάτω μέρος της λαβής.

Η μπαταρία του είναι 3.6V (φυσικά Ιόντων Λιθίου) στα 1.5 αμπερώρια. Ο φορτιστής είναι απλός και θέλει περίπου 3 ώρες για να φορτίσει πλήρως το κατσαβίδι.

Θετικά

 • Κρυφός περιστρεφόμενος θάλαμος με 8 επιπλέον bit
 • Χαμηλή τιμή
 • Όμορφο design
 • Πρακτική θήκη ζώνης
 • Φακός LED στο κάτω μέρος της λαβής
 • Εγγύηση 3 ετών

Αρνητικά

 • Δεν έχει βαλιτσάκι φύλαξης/μεταφοράς
 • Έκκεντρο (λίγο, αλλά είναι)

Σημεία που θέλουν προσοχή

 • Ο μηχανισμός του θαλάμου : Δείχνει λίγο “ευαίσθητος”
 • Η θέση του LED φακού : Αν έχετε αρκετά μεγάλη παλάμη, ίσως καλύπτεται εντελώς

Σέρβις/Ανταλλακτικά

Την στιγμή που γράφτηκε το άρθρο, το σέρβις για το Rapidfire ήταν

Για Ελλάδα :

 • Τηλ : 801 5000 019
 • E-Mail: grizzly@lidl.gr

Για Κύπρο

 • Τηλ : 8009 4409
 • E-Mail: grizzly@lidl.com.cy

Αν κάτι έχει αλλάξει, επικοινωνήστε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Lidl και δίνοντας τους το ΙΑΝ του εργαλείου, θα σας κατευθύνουν στο επίσημο σέρβις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση από