Review: Parkside Επαναφορτιζόμενο Κατσαβίδι Rapidfire 3.6V

11
parkside rapidfire

Το κατσαβίδι Rapidfire από την Parkside, είναι ένα καινούργιο εργαλείο που κυκλοφορεί για πρώτη φορά. Είναι ένα μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι 3.6V που έχει μια πρωτοτυπία. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο ενσωματωμένο περιστρεφόμενο θάλαμο με μπιτ που έχει, δίνοντας σας την δυνατότητα να έχετε ανά πάσα στιγμή 9 bit εύκαιρα.

Εντυπώσεις από PARKSIDE RAPIDFIRE

Το Rapidfire είναι ένα ακόμα μικρό κατσαβίδι από τη Parkside. Στην σειρά των 3.6V έχει κυκλοφορήσει κατά καιρούς αρκετές διαφορετικές εκδόσεις. Η συγκεκριμένη έχει το πλεονέκτημα των ενσωματωμένων bits που έχει στον ειδικό θάλαμο. Αυτός είναι ο κράχτης για την αγορά του.

wp-parkside_rapidfire_10Η τιμή του ήταν 19.90 Ευρώ, τιμή καλή σχετικά για αυτά που προσφέρει. Δεν είχε βαλιτσάκι μεταφοράς αλλά βρισκόταν σε χάρτινη θήκη με το πάνω μέρος εκτεθειμένο για δοκιμή από τους πελάτες. Κάτι το οποίο μπορεί σε κάποιες χώρες να ήταν καλή πρακτική μάρκετινγκ, δεν νομίζω όμως ότι ήταν και η εξυπνότερη ιδέα για τα Ελληνικά δεδομένα. Ο βασικός λόγος, είναι ότι ήταν εκτεθειμένο σε χτυπήματα από άλλα κομμάτια που άφηναν οι πελάτες άτσαλα. Έτσι αρκετά κομμάτια είχαν μικρά σημάδια. Φυσικά αυτό δεν μείωνε τη λειτουργικότητα του, αλλά όταν κάποιος αγοράζει ένα καινούργιο εργαλείο, έστω και οικονομικό, θέλει να είναι χωρίς γρατζουνιές και σημάδια.

wp-parkside_rapidfire_15Τώρα στα πιο σημαντικά θέματα. Η μπαταρία του είναι 3.6V (3 στοιχεία των 1.2V) ιόντων λιθίου, στα 1.5 αμπερώρια, το οποίο είναι αρκετά αξιοπρεπές για τέτοια μικρά κατσαβίδια. Ο φορτιστής δυστυχώς δεν είναι ταχυφορτιστής, έτσι χρειάζεται περίπου 3 ώρες για πλήρη φόρτιση του κατσαβιδιού.

wp-parkside_rapidfire_11Η μέγιστη ροπή του είναι 4nm, όχι πολύ μεγάλη σίγουρα, αλλά ικανοποιητική για τη χρήση που έχουν αυτά τα μικρά κατσαβίδια. Δυστυχώς δεν υπάρχει και επιλογή ροπής. Η ταχύτητα του είναι περίπου 200 περιστροφές το λεπτό. Είναι ελάχιστα έκκεντρο άλλα όχι κάτι που θα σας προβληματίσει εκτός και αν βάλετε κάποια πολύ μεγάλη προέκταση ή bit (το οποίο μάλλον δεν θα κάνετε ποτέ με τόσο μικρό κατσαβίδι).

wp-parkside_rapidfire_23Η υποδοχή του bit είναι μαγνητική για 1/4 της ίντσας εξάγωνο bit. Ο θάλαμος με τα bit χωράει 9 bit (1 στην υποδοχή και 8 ρεζέρβα) και είναι κρυφός όταν το εργαλείο είναι έτοιμο προς χρήση. Γιανα τον δείτε θα πρέπει να τραβήξετε από τις δύο λαβές που έχει αντιδιαμετρικά στο μπροστινό μέρος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή bit με ένα χέρι, αλλά είναι απαραίτητα και τα 2 χέρια.

wp-parkside_rapidfire_18_v1Η αλλαγή του bit γίνεται με περιστροφή του θαλάμου (όπως ακριβώς ένα περίστροφο) και αριστερόστροφα και δεξιόστροφα. Αυτό όπως είπαμε είναι το βασικό πλεονέκτημα του Rapidfire. Αυτό μάλλον είναι και το πιο επίφοβο σημείο όμως πάνω του. Ο θάλαμος δεν δείχνει τόσο στιβαρός όσο το υπόλοιπο εργαλείο και σου δίνει τη εντύπωση, ότι αν ποτέ χαλάσει κάτι, αυτό θα είναι το πρώτο. Οπότε σίγουρα θέλει προσοχή και όχι τράβηγμα με δύναμη για να μη σπάσουν τα πλαστικά στοπ που έχει.

wp-parkside_rapidfire_19Στα θετικά του είναι η μαλακή λαβή η οποία έχει, ο ενσωματωμένος φακός LED και η ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας με 3 λυχνίες. Ο ενσωματωμένος φακός LED μάλιστα είναι στο κάτω μέρος της λαβής με φορά διαγώνια προς τα πάνω ώστε να φωτίζει περίπου το σημείο εργασίας. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει μεγαλύτερο εύρος φωτισμού αλλά έχει το μειονέκτημα ότι ίσως καλύπτεται εντελώς, από άτομα με πολύ μεγάλα/χοντρά χέρια.

wp-parkside_rapidfire_21Κάτι το οποίο θα πρέπει να επισημάνουμε είναι και το πολύ όμορφο design που έχει με τα καινούργια χρώματα (προσωπικά μου φαίνεται καλύτερο από το κλασικό πράσινο που έχουν τα άλλα από την Parkside), τα οποία θυμίζουν λίγο μια σειρά εργαλείων από την Ryobi.

Τι υπάρχει στην συσκευασία

Στη συσκευασία συμπαραδίδονται μια πρακτική θήκη ζώνης, 1 bit προέκτασης, 5 επιπλέον bit (πέρα των 9 που έχει ήδη στο θάλαμο) και φυσικά βιβλίο οδηγιών.

Σύνοψη: Αρκετά πρακτικό

Το Rapidfire είναι ένα μικρό οικονομικό ερασιτεχνικό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι από την Parkside. Με τιμή λίγο λιγότερο από 20 Ευρώ, είναι σίγουρα πολύ συμφέρουσα αγορά. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ο κρυφός θάλαμος με θέση για 8 επιπλέον bits. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σετ με bit ούτε να αλλάζετε bit συνεχώς. Βέβαια όλος αυτός ο πολύπλοκος μηχανισμός θέλει προσοχή και μαλακές κινήσεις, για να μην προκληθούν βλάβες.

Η ροπή του είναι περίπου ίδια με τα περισσότερα τέτοια μικρά κατσαβίδια, αν και είναι σταθερή και δεν έχει ρύθμιση όπως μερικά άλλα. Ο φακός LED, η μαλακή λαβή και η ένδειξη φόρτισης είναι πλέον standard σχεδόν σε όλα αυτά τα κατσαβίδια, με μόνη αλλαγή τη θέση του φακού LED, η οποία σε αυτό, είναι στο κάτω μέρος της λαβής.

Η μπαταρία του είναι 3.6V (φυσικά Ιόντων Λιθίου) στα 1.5 αμπερώρια. Ο φορτιστής είναι απλός και θέλει περίπου 3 ώρες για να φορτίσει πλήρως το κατσαβίδι.

Θετικά

 • Κρυφός περιστρεφόμενος θάλαμος με 8 επιπλέον bit
 • Χαμηλή τιμή
 • Όμορφο design
 • Πρακτική θήκη ζώνης
 • Φακός LED στο κάτω μέρος της λαβής
 • Εγγύηση 3 ετών

Μειονεκτήματα

 • Δεν έχει βαλιτσάκι μεταφοράς
 • Είναι λίγο πιο μεγάλο από τα κλασσικά κατσαβίδια

Ελαττώματα / Προβλήματα

Ελαττώματα έχει μερικά

 • Ο μηχανισμός του θαλάμου : Δείχνει λίγο “ευαίσθητος”
 • Η θέση του LED φακού : Αν έχετε αρκετά μεγάλη παλάμη, ίσως καλύπτεται εντελώς
 • Είναι έκκεντρο, όχι τίποτα τρομερό, αλλά είναι. Τα κατσαβίδια δεν είναι τρυπάνια, όπου εκεί είναι σημαντικό πρόβλημα, όμως καλό είναι να αναφερθεί.

Σέρβις/Ανταλλακτικά

Όπως σε όλα τα εργαλεία PARKSIDE, η LIDL παρέχει 3ετής εγγύηση και σε αυτό το εργαλείο. Προσοχή, η εγγύηση αναφέρεται σε σωστή λειτουργία και πιθανώς να μην καλύπτει εξ’ ολοκλήρου όλα τα μέρη. Καλό θα ήταν να διαβάσετε το εγχειρίσιο χρήσης για περισσότερα.

Την στιγμή που γράφτηκε το άρθρο, το σέρβις για το Rapidfire ήταν

Για Ελλάδα

 • Τηλ : 801 5000 019
 • E-Mail: grizzly@lidl.gr

Για Κύπρο

 • Τηλ : 8009 4409
 • E-Mail: grizzly@lidl.com.cy

Αν κάτι έχει αλλάξει, επικοινωνήστε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Lidl και δίνοντας τους το ΙΑΝ του εργαλείου, θα σας κατευθύνουν στο επίσημο σέρβις.

Διαφήμιση
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Τιμή
Design
Λειτουργικότητα
Ποιότητα
Έξτρα
Προηγούμενο άρθροΑντικείμενα που θυμίζουν σκίτσο από μολύβι
Επόμενο άρθροΠως μπορεί να κατασκευαστεί ένας ξύλινος μεντεσές
unboxing-parkside-rapidfire-36vΑρκετά πρακτικό και σε καλή τιμή! Αν δεν έχετε κάποιο άλλο μικρό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι, είναι αρκετά καλή αγορά.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
11 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
angeloslev

Καλησπερα και Χρονια Πολλα και παλι. Εχω το κατσαβιδακι Rapidfire 2.0, αγορασμενο πριν 1 χρονο και κατι (10ος/17 αν θυμαμαι καλα). Ειδε λιγη χρηση και το ειχα παροπλισμενο σχεδον ενα χρονο τωρα, αφου δουλευα το δραπανοκατσαβιδο κυριως. Τελευταια φορα που δουλεψε ηταν μια χαρα. Πηγα να το δουλεψω σημερα και δεν γυριζε καθολου. Στη “νεκρα” (=διακοπτης στη θεση μεταξυ αριστερο- και δεξιοστροφης λειτουργιας) αναβε το λαμπακι και εδειχνε μπαταρια στη μεση. Επισης αναβε το led. Εβαλα να το φορτισω και στην αρχη αναβοσβηνε γρηγορα το τελευταιο, πρασινο λαμπακι, ενω μετα απο λιγο αναβοσβηνει αργα το ιδιο. Μετα απο ωρες φορτισης… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Ναι καλά θυμάστε, το 2017 το είχε βγάλει σε προσφορά στις 17/10, οπότε λογικά το πήρατε μέσα σε εκείνη την εβδομάδα. Σίγουρα έχει θέμα. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Η λυχνία ανάβει μόνο όταν είναι πατημένη η σκανδάλη ή όταν φορτίζει. Επίσης δεν νομίζω ότι πρέπει να αναβοσβήνει το λαμπάκι όταν φορτίζει. Δεν έχω το 2.0, αλλά στο παλαιότερο μοντέλο το φωτάκι ένδειξης ήταν μονίμως αναμμένο κόκκινο όταν φόρτιζε και πράσινο όταν είχε φορτίσει πλήρως. Δυστυχώς σε αυτό το μοντέλο το εγχειρίδιο χρήσης δεν αναφέρει το “κώδικα των σφαλμάτων”, αλλά συνήθως όταν αναβοσβήνει το φωτάκι της… Διαβάστε περισσότερα »

angeloslev

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση. Ναι, το 2ο εννοουσα (μαλλον εγω δεν το ειπα σωστα), οτι στη “νεκρα”, ΠΑΤΩΝΤΑΣ τον διακοπτη, αναβει το led και τα λαμπακια φορτισης. Κι εμενα για μπαταρια μου φαινεται, απλως επειδη αναβει το led, μου φαινεται περιεργο.
Θα δοκιμασω με το σερβις κι αν δεν βγαλω ακρη θα το ανοιξω. 18650 εχω μπαταρια. Τωρα αν θα μπορεσω να την αλλαξω, ειναι αλλο θεμα. Αν δοκιμασω να την φορτισω σε εξωτερικο φορτιστη και φορτισει, λετε να φορτιζει μετα κανονικα στο μηχανημα;

admin

Κοιτάξτε, το πιο πιθανό είναι να έμεινε τελείως αφόρτιστη για αρκετό καιρό και να έχει πέσει αρκετά η τάση της. Οι πιο πολλοί φορτιστές αρχίζουν την φόρτιση όταν η τάση της μπαταρίας βρίσκεται μέσα σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, για να μην προσπαθήσετε να φορτίσετε λάθος εργαλείο με μικρότερη τάση και εκραγούν. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, τότε δεν είμαι σίγουρος ότι το καλύπτει το σέρβις. Ίσως ήταν και ελαττωματική η μπαταρία εξαρχής, αλλά ακόμα και η καλύτερη μπαταρία λιθίου, αν μείνει εντελώς αφόρτιστη, έχει θέμα. Επικοινωνήστε με σέρβις και μετά βλέπετε. Σε περίπτωση που δεν βγάλετε… Διαβάστε περισσότερα »

angeloslev

Καταλαβαίνω. Βέβαια, αν δεν καλύπτεται από το service (έχω επικοινωνήσει και περιμένω απάντηση), θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει κάπου μία προειδοποίηση να μην αφήνεται η μπαταρία αφόρτιστη για πολύ (π.χ. 10 μήνες) καιρό.
Αυτό το “με κολλημένα ελάσματα” δεν το κατάλαβα. Υπάρχει κάτι τέτοιο στο εμπόριο; Έχω απλές 18650 για φακούς κ.τ.λ.
Ευχαριστώ.

admin

Οι μπαταρίες λιθίου έχουν πολύ μικρή αποφόρτιση. Κανονικά αν είχε αδειάσει η μπαταρία μετά από χρήση, δεν θα έπρεπε να είχε πέσει τόσο πολύ σε τέτοιο διάστημα. Δηλαδή δεν είναι κάτι φυσιολογικό που γίνεται απλώς δουλεύοντας το εργαλείο, γιαυτό πιθανώς δεν αναφέρεται στα εγχειρίδια χρήσης. Το πρόβλημα συνήθως έρχεται από άλλα μέρη του εργαλείου που λειτουργούν με χαμηλότερη τάση από ότι το μοτέρ. Πχ ο φακός και τα λεντάκια ένδειξης φόρτισης. Όπως είδατε και εσείς, παρότι το μοτέρ δεν γυρίζει ο φακός δουλεύει. Σε μία αντίστοιχη περίπτωση, έτσι όπως είχα αφήσει το εργαλείο σε ένα συρτάρι, ακούμπαγε ελαφρά ο διακόπτης… Διαβάστε περισσότερα »

angeloslev

Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ.
Συμφωνώ για την αποφόρτιση, πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμα και τώρα το ledάκι ανάβει κανονικότατα (και δυνατά). Θα περίμενε κανείς με μπαταρία εντελώς πεσμένη, σε βαθμό να μην φορτίζει, να μην ανάβει το led.
Πάντως, ευχαριστώ και πάλι, περιμένω από το service και αν δεν γίνει κάτι θα το δοκιμάσω για αντικατάσταση.
(Το άφησα να φορτίζει 4-5 ώρες, αλλά κακού καλού θα το αφήσω άλλες 10-20 🙂 ).

angeloslev

Γεια σας.
Προς ενημέρωσή σας και των αναγνωστών, μίλησα με το service. Μου είπαν ότι “αυτά τα εργαλεία χρειάζονται φόρτιση μία φορά το μήνα”. Και ότι, “αν και δεν καλύπτεται από την εγγύηση, αυτή τη φορά θα μου στείλουν ένα καινούργιο, εντός 10 εργάσιμων και το παλιό να το βάλω στην ανακύκλωση”.
Οπότε, μπράβο τους και τώρα περιμένω το νέο.
Πάντως, θα δοκιμάσω να ανοίξω το παλιό, έτσι από περιέργεια. Εντωμεταξύ, εξακολουθεί να δουλεύει (δυνατά) το led.

angeloslev

Πάντως (πάλι προς ενημέρωση), το άνοιξα και όντως δεν είναι θέμα μπαταρίας/φορτιστή. Η μπαταρία ήταν στα 4,02V, ενώ και οι ακροδέκτες μέχρι την πλακέτα ήταν το ίδιο (στην “είσοδο” του διακόπτη). Στην “έξοδο” από τον διακόπτη, όμως, δεν υπάρχει τάση, ούτε βεβαίως στους ακροδέκτες στον κινητήρα. Άρα κάτι δεν πάει καλά εκεί στην πλακέτα, στο σημείο του διακόπτη. Δουλεύει κανονικά στη “νεκρά” και ανάβει το led, αλλά δεν δίνει ρεύμα ούτε στη δεξιόστροφη ούτε στην αριστερόστροφη κίνηση. Δυστυχώς μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου, οπότε δεν μπορώ να πειράξω την πλακέτα.

admin

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμη για αρκετό κόσμο. Όσον αναφορά το σέρβις των PARKSIDE, η εντύπωσή μου είναι ότι είναι ίσως το κορυφαίο για φθηνά ερασιτεχνικά προϊόντα και πιθανώς αυτό να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των PARKSIDE. Παλαιότερα ήταν μόνο η μεγάλη διαφορά τιμής, τώρα όμως με τα Κινέζικα και με τα καταστήματα χωρίς ΦΠΑ έχουν πέσει αρκετά οι τιμές στα εργαλεία και στον ανταγωνισμό. Όμως τα PARKSIDE εξακολουθούν να έχουν 3ετή εγγύηση και να αλλάζουν προϊόντα που δεν θα μπορούσε κανείς να τους ψέξει αν δεν το έκαναν (πχ στην περίπτωσή σας). Για… Διαβάστε περισσότερα »

angeloslev

Το εκανα, απο περιεργεια. Γυριζει κανονικα το μοτερ οταν το συνδεω κατευθειαν με την μπαταρια 🙂 Νομιζω οτι καπου εκανε βραχυκυκλωμα η πλακετα, για καποιο λογο.