Ξύλινο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την TOYOTA

0
αυτοκίνητο από ξύλο
H TOYOTΑ είναι μία από τις μεγαλύτερες Ιαπωνικές εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων, η οποία έχει την βάση της, στην ομώνυμη πόλη της Ιαπωνίας. Κατά καιρούς έχει κυκλοφορήσει αρκετά πρωτοποριακά μοντέλα αυτοκινήτων και τώρα έρχεται να το ξανακάνει, για ακόμα μία φορά.
 
SETSUNA_028.0
Στην ερχόμενη εβδομάδα design του Μιλάνου (12-17 Απριλίου), η Toyota θα παρουσιάσει το πρώτο ξύλινο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά, το Toyota Setsuna. To Setsuna είναι ένα concept car, δηλαδή ένα πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο θα παρουσιαστεί σε μια έκθεση, για να δουν τις αντιδράσεις του κοινού και γενικότερα της κοινότητας των αυτοκινήτων.
 
 SETSUNA_023.0
Το σασί του είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από μασίφ ξύλο (κυρίως Ιαπωνικό κέδρο και σημύδα), το οποίο έχει ενωθεί με την παραδοσιακή τεχνική Okuriari, χωρίς καθόλου πρόκες ή βίδες. Τα καθίσματα και μερικά μέρη στο καντράν έχουν φτιαχτεί από δύο διακοσμητικά δέντρα της Ασίας, την Zelkova (συγγενικό δέντρο της κρητικής Αμπελίτσας) και ένα είδος αράλιας. Κυρίως για οπτική αντίθεση, υπάρχουν και μερικά διακοσμητικά μέρη αλουμινίου σε διάφορα σημεία του αμαξιού.
 SETSUNA_030.0
 
Το Setsuna ανήκει στην κατηγορία των κάμπριο, με μόνο δύο θέσεις επιβατών. Η εμφάνιση του είναι retro και θυμίζοντας cabrio και αγωνιστικά αυτοκίνητα του 60. Οι διαστάσεις του είναι σχετικά μικρές με το μήκος του να είναι 303 εκατοστά και το πλάτος του 148. Ύψος έχει 97 εκατοστά ενώ μεταξόνιο 170 εκατοστά.
 
 SETSUNA_025.0
Αν και είναι ένα πρωτότυπο, οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι μπορεί να κυκλοφορήσει ως ένα αμάξι κειμήλιο, το οποίο θα περνάει από γενιά σε γενιά. Γιαυτό το λόγο μάλιστα, έχουν ενσωματώσει ένα ρολόι που μπορεί να μετρήσει έως και 100 χρόνια.
 SETSUNA_013.0
 
Το ξύλο, σε αντίθεση με το μέταλλο, επηρεάζεται αρκετά από τις εξωτερικές συνθήκες, έτσι το κάθε αυτοκίνητο θα είναι ξεχωριστό και θα δείχνει, ακριβώς, τον τρόπο με τον οποίο κάποιος το φρόντιζε όσα χρόνια το είχε.
 
 SETSUNA_004.0
Το αμάξι σύμφωνα με πηγές του Forbes, είναι πλήρως λειτουργικό, αν και δεν έχει ούτε μεγάλη αυτονομία ούτε δυστυχώς μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Η αυτονομία του είναι, περίπου, 25 χιλιόμετρα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει σχεδόν τα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Σίγουρα αρκετά αργό, ακόμα και για αμάξι κειμήλιο.
 
 
SETSUNA_021.0 SETSUNA_020.0Αν και είναι σχετικά απίθανο να κυκλοφορήσει κάποτε εμπορικά το Setsuna, θα είναι σίγουρα πολύ όμορφο να το δούμε στους δρόμους, έστω και σε μερικά συλλεκτικά κομμάτια.
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈξυπνα σκίτσα που ξεπηδούν μέσα από μύτες μολυβιών
Επόμενο άρθροΕκφραστικές πήλινες γλάστρες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια