Ο καταστροφέας για τρακτέρ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όποιον θέλει να καθαρίζει εύκολα και γρήγορα τα χωράφια του. Υπάρχουν διάφοροι τύποι και παραλλαγές (πχ με αλυσίδες, με σφυριά, με μαχαίρια, σταθεροί, κινούμενοι…..) και δεν είναι τρομερά ακριβό εξάρτημα, κυρίως επειδή υπάρχουν πολλές αξιόλογες Ελληνικές εταιρίες που κατασκευάζουν ποιοτικούς καταστροφείς σε καλές τιμές. Και παρόλο που οι απλοί καταστροφείς δεν είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι σαν κατασκευή, δεν υπάρχουν αρκετά turorial ή βίντεο για DIY καταστροφέα, ειδικά για κάποιον με σφυριά. Ίσως ο μοναδικός πλήρης οδηγός που υπάρχει στο youtube είναι αυτός που ανέβηκε από το κανάλι Made In Poland πριν λίγες εβδομάδες.

Φυσικά δεν πρόκειται για κάτι που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος, ούτε για πολύ φθηνή κατασκευή, αφού μόνο τα υλικά κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ, αλλά σίγουρα για κάποιον που έχει την ευχέρεια και τις γνώσεις μπορεί να βγει αρκετά πιο οικονομικός από τους έτοιμους. Ενώ σημαντικός παράγοντας είναι ότι κάποιος μπορεί να τον φτιάξει ακριβώς στο πλάτος που θέλει, γιατί σε κάποιες καλλιέργειες ακόμα και λίγοι πόντοι έχουν σημασία.

Στα σχόλια υπάρχουν αρκετές επισημάνσεις για κάποιες βελτιώσεις που χρειάζεται ή ίσως μικρά λάθη που έχουν γίνει, αλλά όπως και να έχει φαίνεται να είναι μία πολύ καλή αντιγραφή εμπορικών μοντέλων. Το μόνο κακό είναι ότι στο βίντεο δεν έδειξε πως τα καταφέρνει με κλαδιά, θάμνους, βάτα αλλά μόνο με χορτάρι.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιατί ένα αλυσοπρίονο μπορεί να κόβει στραβά
Επόμενο άρθροΑντιγραφή δίσκου (cloning) με το Clonezilla
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια