Μικρά έπιπλα από ανακυκλωμένο χαρτί

0
 
όμορφα έπιπλα από ανακυκλωμένο χαρτίΤο χαρτί είναι πιθανώς το πιο ανακυκλώσιμο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Κυρίως σε προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, η ανακύκλωση του χαρτιού φτάνει και ξεπερνάει το 60-80%. Αλλά ακόμα και στην Ελλάδα, ένα αρκετά καλό ποσοστό του χαρτιού που χρησιμοποιούμε σήμερα, είναι ανακυκλωμένο.
 
paperbricks woojaiΔυστυχώς όμως το χαρτί δεν μπορεί να ανακυκλώνεται αιώνια. Κάθε φορά που ανακυκλώνεται οι ίνες του μικραίνουν και γίνονται πιο σκληρές, καθιστώντας το όλο και χειρότερης ποιότητας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένα φύλλο χαρτί μπορεί να ανακυκλωθεί το πολύ 4-7 φορές, μέχρι να γίνει πλέον ακατάλληλο ακόμα και για ανακύκλωση.
 
paperbricks woojaiΟ Woojai Lee, ένας Νότιο-Κορεάτης καλλιτέχνης, βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο να μετατρέπει το πολλαπλά ανακυκλωμένο χαρτί σε χρήσιμες κατασκευές. Πως; Δημιουργώντας  οικοδομικές πλίθες αλλά και μικρά έπιπλα από ανακυκλωμένο χαρτί.
 
paperbricks woojaiΓια να το κάνει αυτό χρησιμοποίησε την μέθοδο της συμπίεσης  αλλά και ειδική κόλλα, που σταθεροποιεί τις ίνες του χαρτιού μεταξύ τους.
 
paperbricks woojaiΤο υλικό που δημιούργησε είναι αρκετά στιβαρό, αλλά ταυτόχρονα έχει την υφή και τις ιδιότητες του χαρτιού.
 

paperbricks woojai

 
Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία κατασκευής ούτε για το κόστος και τις αντοχές ενός τέτοιου υλικού, αλλά είναι σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που αξίζει διερεύνησης. Και που ξέρετε, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον όλα τα σπίτια θα είναι με έπιπλα από ανακυκλωμένο χαρτί. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜια έξυπνη γλάστρα που καλλιεργεί αυτόματα τα φυτά σας με την βοήθεια της υδροπονίας
Επόμενο άρθροΠως να επιλέξετε έναν εύκολο αλλά πολύ ασφαλή κωδικό για το ίντερνετ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια