Παλιό σιλό δημητριακών μετατρέπεται σε κατοικήσιμο σπίτι

Ένα παλιό σιλό δημητριακών μεταμορφώθηκε σε ένα πολύ όμορφο κατοικήσιμο σπίτι, που παρότι είναι μόλις 14 τετραγωνικά μέτρα, είναι αρκετά ευρύχωρο!

0
σπίτι από σιλό

Μπορεί κάποιος να ζήσει άνετα σε ένα σπίτι 15 τετραγωνικών; Ίσως μπορεί! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει  ένας νεαρός Ολλανδός αρχιτέκτονας, ο οποίος δημιούργησε ένα πλήρες σπίτι από ένα παλιό αγροτικό σιλό δημητριακών.

αγροτικό σιλό δημητριακών
Ο ίδιος ο δημιουργός, Jan Körbes, εργάζεται πάνω στο αγροτικό σιλό από πολυεστέρα

H ιδέα του ήρθε ξαφνικά καθώς παρατηρούσε μεταχειρισμένα σιλό δημητριακών σε αγροτικές φάρμες στην Ολλανδία, συνειδητοποιώντας ότι ένα σπίτι μέσα σε αυτό το σιλό θα ήταν πολύ πιο άνετο από το τροχόσπιτο που ζούσε για χρόνια.

Το νέο σιλό-σπιτο έχει συνολική επιφάνεια περίπου 14 μέτρα και διαθέτει 3 διαφορετικά επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται ο αποθηκευτικός χώρος και η βιβλιοθήκη, στο κυρίως επίπεδο η κουζίνα με το καθιστικό ενώ στο πιο πάνω επίπεδο το υπνοδωμάτιο.

σπίτι από σιλό

Για να είναι όσο πιο λειτουργικό γίνεται, εκμεταλλεύεται στο έπακρο κάθε γωνία και σημείου στο σιλό. Έτσι ακόμα και τα συρτάρια και οι αποθηκευτικοί χώροι μεταποιήθηκαν ειδικά για να ταιριάζουν στο κυκλικό σχήμα του σιλό.

 

Το κύριο σιλό ήταν από πολυεστέρα, οπότε ήταν ήδη υδατοστεγές και αρκετά ανθεκτικό. Όμως για καλύτερη μόνωση χρησιμοποίησε και μέρη από δεύτερο σιλό, ώστε να δημιουργηθεί ένα διπλό κέλυφος το οποίο βελτίωσε αισθητά την θερμομόνωση αλλά και την ηχομόνωση.

Το σπίτι είναι πλήρες αυτόνομο, αφού δεν διαθέτει ηλεκτρική παροχή ούτε σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης. Για νερό χρησιμοποιούν ντεπόζιτα για συλλογή του βρόχινου νερού, ενώ το μαγείρεμα γίνεται με μία κουζίνα υγραερίου και όλα τα ηλεκτρικά συστήματα δουλεύουν από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία αυτοκινήτου.

σπίτι από σιλό δημητριακών

Περισσότερα για αυτό μπορείτε να δείτε στην σελίδα του project, ενώ αν είστε στο Βερολίνο μπορείτε να το επισκεφθείτε και από κοντά, καθώς βρίσκεται σε προσβάσιμο χώρο. Αν θέλετε να δείτε και μία εκτενέστερη παρουσίαση του σπιτιού, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.

Σας άρεσε αυτή η ιδέα; Τότε ίσως σας ενδιαφέρει και αυτό το άρθρο με ένα ευρύχωρο διαμέρισμα 35 τετραγωνικών. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα μαγνητικό ντουί υπόσχεται να κάνει την αλλαγή λάμπας παιχνιδάκι
Επόμενο άρθροReview: : Xiaomi Wiha, ίσως το καλύτερο κατσαβίδι ακριβείας στην αγορά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια