Στην Ελλάδα, οι περισσότερες γκαρσονιέρες είναι 30 και κάτι τετραγωνικά και συνήθως είναι τόσο κακό-σχεδιασμένες, που δεν έχουν χώρους ούτε για τα απολύτως απαραίτητα. Όσοι έχουν βρεθεί σε φοιτητικά σπίτια, σίγουρα έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον μία τέτοια γκαρσονιέρα. Όμως ένας Ρώσος σχεδιαστής, μας δείχνει ότι δεν έχουν τόσο σημασία τα τετραγωνικά, αλλά η σχεδίαση και διαρρύθμιση του χώρου. Ο ίδιος κατάφερε να δημιουργήσει ένα πραγματικά μοντέρνο και ευρύχωρο διαμέρισμα, σε μόλις 35 τετραγωνικά μέτρα.

Για να το κάνει αυτό, ο Alizera Nemati, όπως είναι το όνομά του, αξιοποίησε στο έπακρο τις κάθετες επιφάνειες δημιουργώντας αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και μία υπερυψωμένη κουκέτα, στην γωνία του διαμερίσματος. Η βάση της κουκέτας χρησιμοποιήθηκε για μία μεγάλη και ευρύχωρη ντουλάπα, ενώ ακόμα και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην υπερυψωμένη κουκέτα, έχουν κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους.

Μοντέρνο και ευρύχωρο διαμέρισμα 35τμ
Πολύ βολική η κουκέτα, αλλά πως στρώνεται το κρεβάτι;

Ένας ακόμα τρόπος για να αξιοποιηθεί στο έπακρο, όλη η επιφάνεια του διαμερίσματος, ήταν η αφαίρεση όλων των εσωτερικών τοίχων, με μόνη εξαίρεση φυσικά αυτών του μπάνιου.

Μοντέρνο και ευρύχωρο διαμέρισμα 35τμΈτσι, ο χώρος έγινε ένα ενιαίο δωμάτιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθιστικό αλλά και για τραπεζαρία. Για να υπάρχει κάποια ιδιωτικότητα, έγινε η απομόνωση συγκεκριμένων σημείων με κουρτίνες, όπως πχ η κουκέτα.

Όπως φαίνεται και από το σχεδιάγραμμα και τις φωτογραφίες, ακόμα και το μπάνιο είναι καλοσχεδιασμένο, και παρότι αρκετά μικρό, δείχνει άνετο.

Αναμφισβήτητα είναι μία πολύ καλή ιδέα, η οποία δεν έχει πολύ μεγάλο κόστος και σίγουρα μπορεί να κάνει ένα μικρό χώρο, πολύ πιο όμορφο και ξεχωριστό. Ακόμα και αν πρόκειται για σπίτι που σκοπεύετε να νοικιάσετε, μία τέτοια αλλαγή στην διαρρύθμιση, μπορεί να το κάνει πολύ πιο θεμιτό στους υποψήφιους ενοικιαστές.

Περισσότερα για αυτό το πολύ μικρό αλλά ευρύχωρο διαμέρισμα, μπορείτε να δείτε στην σελίδα του δημιουργού στο Behance, όπου υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και για το σύστημα με τα συρτάρια στα σκαλοπάτια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣειρά από μοντέρνα έπιπλα με ατμισμένη ξυλεία
Επόμενο άρθροΈνα DIY δράπανο με κινητήρα νίτρου!
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια