Μέχρι σήμερα, αν κάποιος ήθελε ένα φορητό δράπανο, η μόνη επιλογή ήταν να πάρει ένα με μπαταρία λιθίου. Από σήμερα, έστω και πειραματικά, ίσως υπάρχει και μία ακόμα επιλογή. Φορητό δράπανο με κινητήρα νίτρου! Όσο και να φαίνεται απίστευτο, ναι μπορεί να γίνει και δεν είναι και τρομερά δύσκολο. 

DIY δράπανο νίτρουΤην μετατροπή έκανε ο πολύ καλός Έλληνας youtuber JohnnyQ90, συνδέοντας ένα κινητήρα νίτρου για τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια, με τα γρανάζια και το τσοκ ενός κανονικού δράπανου.

Που θα βρείτε κινητήρα νίτρου

Κινητήρα νίτρου για τηλεκατευθυνόμενα μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα που πωλούν ανταλλακτικά για τηλεκατευθυνόμενα (υπάρχουν 2-3 καλά και στην χώρα μας) και φυσικά στο ebay. Η τιμή τους είναι 50-300 ευρώ περίπου, αναλόγως την ισχύ αλλά και την επωνυμία,  και έρχονται έτοιμοι. Ο συγκεκριμένος που χρησιμοποίησε ο JohnnyQ90, ήταν ένας από τους οικονομικούς.

εκτυπωμένα μέρη για DIY δράπανο νίτρουΤα υπόλοιπα μέρη για την μετατροπή, είτε φτιάχτηκαν σε τόρνο μετάλλου είτε εκτυπώθηκαν σε 3D εκτυπωτή (πχ φτερωτή κινητήρα), αλλά ίσως κάποια από αυτά μπορούν να αντικατασταθούν και με εμπορικά μέρη.

DIY δράπανο νίτρου σε δράσηΌπως φαίνεται από το βίντεο, το δράπανο με τον κινητήρα νίτρου, έχει αρκετή ισχύ. Οι στροφές που μπορούν να δώσουν αυτοί οι κινητήρες, φτάνουν και τις 30.000 ανά λεπτό. Έτσι μπορεί να τρυπήσει τα πάντα. Πιθανώς να έχει και μεγαλύτερη ροπή από πριν αλλά σίγουρα δεν θα έχει τον ίδιο άμεσο και απόλυτο έλεγχο στροφών, που έχει ένα ηλεκτρικό.

Τώρα το βάρος δεν αναφέρεται, αλλά δεν πρέπει να είναι απαγορευτικό καθώς αυτοί οι κινητήρες ζυγίζουν λιγότερο από 300-400 γραμμάρια, οπότε ίσως είναι και ελαφρύτερο από τα επαναφορτιζόμενα.

DIY δράπανο νίτρουΈτσι πιο πολύ προσφέρεται για πειραματισμό και φιγούρα, παρά για πρακτική χρήση. Και ο κινητήρας είναι αρκετά ακριβός, αλλά και το καύσιμο (10-20 ευρώ το λίτρο). Αλλά αν έχετε ένα χαλασμένο δράπανο (είτε άχρηστη μπαταρία είτε καμένο μοτέρ) και ένα μικρό κινητήρα νίτρου εύκαιρο καθώς και όρεξη για μετατροπές, ίσως αξίζει το κόπο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι του, και καλό είναι να εγγραφείτε στην σελίδα του, καθώς έχει μερικά καταπληκτικά βίντεο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα ευρύχωρο διαμέρισμα σε μόλις 35 τετραγωνικά
Επόμενο άρθροΤι είναι το tvbox και ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια