Χαλασμένα ηλεκτρονικά γίνονται όμορφα ρομποτάκια σε μενταγιόν

0
Όμορφα μενταγιόν με ρομποτάκια από χαλασμένα παλιά κυκλώματα

Η Andrea Strete ή 11pixeli όπως είναι πιο γνωστή, είναι μία νεαρή Ρουμάνα καλλιτέχνης, η οποία έχει βρει ένα πολύ όμορφο τρόπο να επαναχρησιμοποιεί χαλασμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα, που φυσιολογικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Πως; Μετατρέποντας τα σε όμορφα ρομποτάκια μέσα σε μενταγιόν.

Τα ρομποτάκια είναι φτιαγμένα από μέρη από ηλεκτρονικά κυκλώματα, όπως αντιστάσεις, πυκνωτές, καλωδιοταινίες τα οποία βρίσκει μέσα σε χαλασμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Μετά την μετάλλαξή τους σε ρομποτάκια τα «κλείνει» μέσα σε εποξική ρητίνη (ή υγρό γυαλί, όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι).

Από το 2012 που έχει ξεκινήσει αυτή την ασχολία, έχει δημιουργήσει εκατοντάδες διαφορετικά μενταγιόν, τα οποία και πωλεί μέσα από το προσωπικό της κατάστημα στο Etsy. Το κάθε μενταγιόν κοστίζει περίπου 35 ευρώ, και έρχονται μαζί με πιστοποιητικό υιοθέτησης, καθώς όπως υποστηρίζει η ίδια, το καθένα έχει την δική του ζωή.

Σίγουρα δεν είναι η μόνη καλλιτέχνης που ασχολείται με αυτή την τεχνική, αλλά τα έργα της είναι αδιαμφισβήτητα πάρα πολύ όμορφα και καλοσχεδιασμένα.

Δείτε μερικά μόνο από τα έργα της στην παρακάτω μικρή συλλογή. Αν σας αρέσει αυτή η μορφή τέχνης, μπορείτε να δείτε και αυτά τα πολύ όμορφα τενεκεδορομποτάκια ή αυτά τα ρομποτάκια από φελλό.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒοηθητικό τραπεζάκι που θυμίζει ωκεανό, με τσιμέντο και εποξική ρητίνη
Επόμενο άρθροTo πρώτο έξυπνο ρολόι χειρός με σύστημα Μπράιγ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια