Ένα ρομπότ-γλάστρα που κυνηγάει τον ήλιο

0
έξυπνη ρομποτογλάστρα

Εδώ και μερικά χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετές “έξυπνες γλάστρες”. Οι περισσότερες από αυτές, απλώς μετρούν την υγρασία και το pH στο χώμα και όταν το φυτό σας χρειάζεται την φροντίδα σας, σας ενημερώνουν αυτόματα με ειδοποίηση στο κινητό. Κάποιες από αυτές ίσως έχουν και τεχνητό φως,   όμως καμία από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν έχει την δυνατότητα να φροντίσει μόνη της το φυτό που βρίσκεται στην γλάστρα. 

έξυπνη ρομπότ γλάστρα

 

Αυτό φαίνεται ότι πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα, καθώς ήδη κυκλοφόρησε μία πρωτότυπη κατασκευή που μπορεί να φροντίσει το φυτό καλύτερα και από εσάς. Αυτό το έξυπνο ρομπότ έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τις ανάγκες του φυτού για ηλιοφάνεια και υγρασία και να πράττει αναλόγως. Έτσι αν το φυτό χρειάζεται περισσότερο ήλιο, θα προσπαθήσει να βρει μόνο του ένα σημείο με μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και θα μετακινηθεί εκεί. Αν το φυτό χρειάζεται σκιά, τότε θα μετακινηθεί αυτόματα σε ένα σκιερό μέρος.

hexa robot
Το HEXA, το ρομπότ πάνω στο οποίο βασίστηκε αυτή η κατασκευή

Αυτή η έξυπνη γλάστρα βασίζεται πάνω σε “αρθρόποδο” ρομπότ που ονομάζεται Hexa. Μάλιστα, δημιουργός της ρομποτογλάστρας είναι ένας από τους δημιουργούς του Hexa, o οποίος εμπνεύστηκε από μία παλαιότερη κατασκευή, που ήταν προοίμιο για την κατασκευή του Hexa.

Δυστυχώς δεν κυκλοφορεί – τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή- εμπορικά, αλλά σίγουρα αν κυκλοφορήσει ποτέ, δεν θα είναι και τόσο οικονομική, αφού το Hexa πάνω στο οποίο βασίζεται, κοστίζει λίγο παραπάνω από 800 ευρώ. Περισσότερα για αυτό το concept μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Canon PIXΜΑ TS3150, ένα inkjet πολυμηχάνημα με 40 ευρώ
Επόμενο άρθροDIY αποθηκευτικός χώρος σε πόρτα καρότσας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια