Ένα ρομπότ θέλει να γίνει το το δεξί χέρι κάθε μαραγκού

0
ρομποτικό χέρι ξυλουργός

Με την συνεχή εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, δεν αργεί η ώρα που σε κάθε δουλειά θα υπάρχει τουλάχιστον ένα βοηθητικό ρομπότ. Πριν λίγο καιρό είχαμε δει ένα “ρομπότ διαρρήκτη χρηματοκιβωτίων” και ένα “ρομπότ κηπουρό“. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία ανάλογη προσπάθεια, ένα ρομπότ το οποίο θα χαρακτηρίζαμε ως “ρομπότ βοηθό μαραγκού

Πρόκειται για ένα ρομποτικό χέρι, το οποίο έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί πριονοκορδέλα με μεγαλύτερη ακρίβεια και από τον καλύτερο μάστορα. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να κόβει -με ακρίβεια- σε οποιαδήποτε κλίση τα κομμάτια ξύλου. Επίσης μπορεί να συγκρατεί τα κομμάτια στην σωστή θέση, όσο ο άνθρωπος τα βιδώνει.

Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι ικανά να πείσουν κάποιο να το αγοράσει, όμως το project είναι ακόμα σε εξέλιξη και αναμένεται να βελτιώνεται συνεχώς. Πίσω από αυτό το ρομπότ είναι η ερευνητική ομάδα Individualized Production του Γερμανικού πανεπιστήμιου του Aachen.

ρομποτικό χέρι kuka
Ένα ρομποτικό χέρι Kuka, χρησιμοποιεί MIG ηλεκτροσυγκόλληση.

To ρομπότ βασίζεται στο περιβόητο Kuka, ένα ρομποτικό χέρι από την Ιαπωνία, που χρησιμοποιείται ήδη από δεκάδες κλάδους της βιομηχανίας για αυτοματοποιημένες εργασίες σε εργοστάσια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως θα μετατρέψετε ένα 3D εκτυπωτή σε CNC λέιζερ
Επόμενο άρθροΈνα ακόμα παιχνίδι που μαθαίνει τα παιδιά ρομποτική και προγραμματισμό

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια