Φτιάχνω μικρές κούκλες από φελλούς μπουκαλίων

0

DSC03089_v1

Πρόσφατα άρχισα μια μικρή συλλογή από μικρές κούκλες από φελλούς μπουκαλιών. Ο μόνος κανόνας που υπάρχει, είναι να είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από φελλούς και απλά υλικά τα οποία δεν έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία. Συνήθως το κάθε ένα θα είναι φτιαγμένο από υλικά ίδιου τύπου.

Η πρώτη φιγούρα,  φτιάχτηκε κυρίως με πινέζες . Τα μάτια είναι από μεταλλικές ανοξείδωτες πινέζες βαρέως τύπου, τα χέρια και τα πόδια από πλαστικές πινέζες φελλοπίνακα. Τα “κουμπιά” είναι από καρφίτσες με πλαστικό κεφάλι και η ζώνη είναι κάλυμμα κλειδιού. Το σώμα είναι από κλασσικό φελλό μπουκαλιού ενώ το κεφάλι από φελλό με πλαστική τάπα.
cork_figurines_1
Η δεύτερη φιγούρα, “Πολεμιστής“, φτιάχτηκε με μεταλλικά εξαρτήματα. Το κράνος είναι ένα τυφλό παξιμάδι με καπέλο μαζί με μία ροδέλα. Τα χέρια είναι από βίδες με κλειστό μάτι, τα πόδια από παξιμάδι πεταλούδα, το σπαθί από πριτσίνι και η ασπίδα από κασονόβιδα με 2 ροδέλες και παξιμάδι που το συγκρατεί στο χέρι.
DSC03095

Η τρίτη φιγούρα φτιάχτηκε κυρίως με ηλεκτρολογικό υλικό. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μια κλέμα για το κεφάλι, 2 led για μάτια, μια μικρή αντίσταση για στόμα, 2 πιάστρες καλωδίων για τον τοίχο για πόδια και για χέρια διάφορα ακροφύσια.

Σίγουρα δεν είναι για μικρά παιδιά, καθώς περιέχουν αντικείμενα που είναι μικρά και ίσως επικίνδυνα.
Θα ακολουθήσουν και άλλες.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ kanenas@gmail.com) και επιλέξτε το κουτάκι «I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέρχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.