Ένα ηλεκτρικό καρτ φτιαγμένο από πλαστικό σωλήνα PVC

2

Οι κατασκευές με πλαστικό σωλήνα PVC δεν είναι κάτι το καινούργιο. Είχαμε δει και παλαιότερα αρκετές, όπως πχ αυτή η ταΐστρα για σκύλους ή αυτό το φωτιστικό. Όμως μπορεί ο σωλήνας PVC να χρησιμοποιηθεί για πιο δύσκολες και απαιτητικές κατασκευές; Αν κρίνουμε από το βίντεο του Ινδού youtuber CrazyNK, που κατάφερε να φτιάξει ένα λειτουργικό ηλεκτρικό καρτ από σωλήνες PVC, τότε μάλλον μπορεί.

pvc καρτ
Όλα τα κομμάτια PVC σωλήνας που απαιτούνται. Δυστυχώς οι σύνδεσμοι είναι αρκετοί και κοστίζουν 1-2 ευρώ ο ένας.

Η κατασκευή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ούτε απαιτεί κάποιο εξειδικευμένο εργαλείο. Το “σασί” του καρτ είναι φτιαγμένο από σωλήνα PVC και λίγο κόντρα πλακέ. Το κόντρα πλακέ χρησιμοποιήθηκε ώστε να κρατήσει το βάρος, καθώς όπως έχουμε δει και σε αυτό το άρθρο, το κόντρα πλακέ είναι ιδανικό για τέτοια χρήση, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις κάθετες πιέσεις.

diy καρτ

Τα υπόλοιπα υλικά που χρειάστηκαν ήταν μερικές πλαστικές ρόδες, δύο μικρά ηλεκτρικά μοτέρ με ισχυρή ροπή, μία 12V μπαταρία, ένας controller για το μοτέρ, μερικές βίδες,  ρουλεμάν και φυσικά ένα κάθισμα.

To μόνο μειονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιεί αρκετούς PVC συνδέσμους (22 ταυ, 6 σταυρούς, 4 ημικάμπυλα), κάτι που ανεβάζει αρκετά το κόστος καθώς ο κάθε σύνδεσμος κοστίζει πιο πολύ από ότι ένα μέτρο σωλήνα PVC.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Έξυπνη λεντοταινία RGB Xiaomi Yeelight
Επόμενο άρθροΈχει κολλήσει το κινητό σε λειτουργία ακουστικών; Δείτε πως θα το διορθώσετε
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
2 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια