Ένα αρκετό συχνό πρόβλημα στα κινητά είναι να σταματήσει να δουλεύει το μικρό ηχείο του κινητού, εμφανίζοντας ταυτόχρονα στη μπάρα status το σηματάκι των ακουστικών. Αυτό μπορεί να γίνει αμέσως μετά από χρήση ακουστικών ή εντελώς ξαφνικά. Αν σας συμβεί,  σημαίνει ότι το κινητό έχει κολλήσει σε “headphone state“, δηλαδή πιστεύει ότι έχετε συνδεδεμένα πάντα τα ακουστικά, ακόμα και όταν αυτά δεν είναι συνδεδεμένα.

Αν το κινητό έχει κολλήσει σε κατάσταση ακουστικών, τότε θα πρέπει να εμφανίζεται το σηματάκι των ακουστικών στην status bar.

Οι αιτίες του προβλήματος μπορεί να είναι αρκετές, όμως τις 9/10 φορές το πρόβλημα βρίσκεται στο βύσμα των ακουστικών. Επειδή είναι σχετικά μεγάλο και βρίσκεται -συνήθως- στο κάτω μέρος των κινητών, μαζεύει σκόνη και ξένα σωματίδια, ειδικά όταν το τοποθετούμε σε τσέπες ή τσάντες. Με τον καιρό, τα σωματίδια αυτά, μαζί με υγρασία, βραχυκυκλώνουν το βύσμα και κάνουν το κινητό να πιστεύει ότι είναι συνδεδεμένο κάποιο ενσύρματο ακουστικό.

Πως διορθώνουμε το πρόβλημα


Η λύση του προβλήματος – αν είναι αυτή η αιτία- είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία μπατονέτα και προαιρετικά λίγο οινόπνευμα. Το οινόπνευμα θα βοηθήσει να καθαρίσει καλύτερα και γρηγορότερα το βύσμα, αλλά αν δεν έχετε μπορείτε και χωρίς αυτό.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε λίγο βαμβάκι από τη μπατονέτα, καθώς το πάχος τους είναι λίγο μεγαλύτερο από του βύσματος. Προσοχή, θα πρέπει να αφήσετε έστω και λίγο βαμβάκι και όχι να μείνει το πλαστικό. Εφόσον το κάνετε σωστά, η μπατονέτα θα εισέρχεται εύκολα στο βύσμα.

Με περιστροφικές κινήσεις προσπαθήστε να αφαιρέσετε τα ξένα σωματίδια. Κάθε μία περιστροφή καλό είναι να βγάζετε τη μπατονέτα και να την καθαρίζετε ή να χρησιμοποιείτε νέα, αν έχει γεμίσει σκόνες το βαμβάκι. Συνεχίστε μέχρι το βαμβάκι στη μπατονέτα να βγαίνει εντελώς καθαρό.

Αν το κάνετε σωστά,  όταν ανοίξετε το κινητό θα έχει εξαφανιστεί το σήμα των ακουστικών και πλέον θα δουλεύει όπως πρέπει.

Τι άλλο μπορεί να φταίει


Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα με αυτή τη λύση, τότε ίσως η αιτία να είναι διαφορετική. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μία επανεκκίνηση στο κινητό, καθώς απλώς έχει κολλήσει το λειτουργικό.

Σε άλλες περιπτώσεις το πρόβλημα ίσως είναι hardware και η μόνη λύση είναι είτε η αντικατάσταση του βύσματος ή η λειτουργία μόνο με ακουστικά ή ανοικτή ακρόαση.

Σε σπάνιες περιπτώσεις ίσως είναι bug του λειτουργικού συστήματος και παρότι το πρόβλημα μπορεί να διορθώνεται παροδικά, αυτό επανεμφανίζεται. Συνήθως λύνεται με κάποιο update στο firmware.

Επισήμανση
Όλες οι προαναφερθείσες λύσεις αφορούν μόνο την περίπτωση που δεν λειτουργεί το ηχείο και ταυτόχρονα εμφανίζεται το σήμα για τα ακουστικά.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα ηλεκτρικό καρτ φτιαγμένο από πλαστικό σωλήνα PVC
Επόμενο άρθροΜία Monopoly για τους λάτρεις των Star Wars
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια