Ένα gadget που μετατρέπει την κάμερα του κινητού σε επαγγελματική

0
pictar pro

Τα τελευταία χρόνια οι κάμερες των κινητών έχουν εξελιχθεί τόσο που μπορούν να βγάλουν πολύ ποιοτικές φωτογραφίες, σχεδόν εφάμιλλες low-budget dSLR. Βέβαια αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα σε μία καλή και μία τέλεια φωτογραφία είναι οι manual ρυθμίσεις. Καλή η αυτόματη λήψη, αλλά αν πραγματικά θες να βγάλεις καλές φώτο πρέπει να πειράξεις τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της κάθε φωτογραφίας.

pictar pro
Μερικές από τις ρυθμίσεις που μπορείτε να πειράξετε εύκολα μέσω του Pictar

Όσο και να φανεί παράξενο σε κάποιους, τα περισσότερα καλά κινητά έχουν αρκετές ρυθμίσεις όσο αναφορά τις κάμερες που έχουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν πολύ εύχρηστο μενού. Αυτό είναι λογικό, καθώς σε αντίθεση με τις dSLR έχουν μόνο 2-3 κουμπιά. Οπότε, αναγκαστικά, οι περισσότερες επιλογές είναι “κρυμμένες” μέσα στις ρυθμίσεις. 

pictar pro

Εδώ έρχεται να βοηθήσει το Pictar Pro, ένα gadget που μπορεί να προσαρμοστεί πάνω σε κάθε μοντέρνο κινητό, μετατρέποντας το σε μία εύχρηστη φωτογραφική μηχανή. To Pictar Pro δεν προσφέρει περισσότερα megapixel ή μεγαλύτερη ευκρίνεια, αλλά αυτό που κάνει είναι να σας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίζετε πολύ πιο εύκολα τις επιλογές για προχωρημένους (πχ iso, shutter speed..) με το πάτημα ενός πλήκτρου, χωρίς να χρειάζεται να εισέρχεστε στο μενού κάθε φορά.

Η σύνδεση με το κινητό γίνεται μέσω bluetooth, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν σε όλα τα μοντέρνα smartphone της αγοράς με iOS ή με Android λειτουργικό. Ένα ακόμα θετικό του Pictar Pro είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε διάφορα έξτρα όπως viewfinder, φλας ή ακόμα και τρίποδο ή gimbal/stabilizer για κάμερες.

Το Pictar Pro αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω του Kickstarter και προσφέρεται για προ-πώληση με σημαντική έκπτωση. Η τιμή του ξεκινάει από τα περίπου 100-110 ευρώ, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εταιρία που βρίσκεται από πίσω έχει διεξάγει άλλες τρεις επιτυχημένες καμπάνιες στο παρελθόν, οπότε το ρίσκο -ενδεχόμενου αποτυχίας ή απάτης- είναι μειωμένο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈξυπνο σύστημα αποθήκευσης για γυαλόχαρτα
Επόμενο άρθροΦτιάξτε μόνοι σας την δική σας ανεμογεννήτρια με έναν 3D εκτυπωτή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια