Φτιάξτε μόνοι σας την δική σας ανεμογεννήτρια με έναν 3D εκτυπωτή

0
ανεμογεννήτρια

Οι 3D εκτυπωτές δεν είναι ακριβά γκατζετάκια για λίγους. Αν υπάρχει όρεξη και μεράκι μπορεί να γίνουν πολύ χρήσιμα εργαλεία. Έτσι μία από τις κατασκευές που μπορεί κάποιος να κάνει με έναν 3D εκτυπωτή είναι μία μίνι ανεμογεννήτρια

ανεμογεννήτρια από 3d εκτυπωτή

Όλα τα μέρη της ανεμογεννήτριας -πλην των ηλεκτρολογικών- είναι πλαστικά και φτιαγμένα με έναν κοινό 3D εκτυπωτή. Η ανεμογεννήτρια είναι πλήρως λειτουργική και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μπορεί να δώσει άνετα περίπου 1 αμπέρ σε 12VDC. Δηλαδή είναι ιδανική για να τροφοδοτεί μερικές μικρές συσκευές.

εκτυπωμένη ανεμογεννήτρια

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι παρότι ο δημιουργός –Nikola Petrov– χρησιμοποίησε έναν κοινό 3D εκτυπωτή, τον Teva Black Widow που κοστίζει περίπου 400-430 ευρώ από Κίνα, η κατασκευή δεν είναι κατάλληλη για όλους τους 3D εκτυπωτές. Καταρχάς χρειάζεται ABS νήμα, οπότε είναι απαραίτητη η θερμαινόμενη βάση -και κατά πάσα πιθανότητα κλειστό περίβλημα γιατί αλλιώς θα σκεβρώσει– ενώ θα πρέπει ο εκτυπωτής να μπορεί να εκτυπώσει τουλάχιστον 340 χιλιοστά σε διαγώνιο. 

Αν θέλετε να πειραματιστείτε, θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αρχεία .stl καθώς και αναλυτικές οδηγίες στο thingiverse 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα gadget που μετατρέπει την κάμερα του κινητού σε επαγγελματική
Επόμενο άρθροReview: KRAFT 691037, ένα ισχυρό Κινέζικο χορτοκοπτικό με διαιρούμενο άξονα

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια