Αντικατάσταση μπαταρίας σε κινητό Meizu M2 Mini

0
πως αλλάζουμε μπαταρία σε κινητό Meizu M2

Η μπαταρία ενός κινητού έχει συνήθως διάρκεια ζωής 2-3 έτη. Πέραν αυτών, η διάρκεια της μειώνεται αισθητά και έτσι χρειάζεται συνεχώς φόρτιση. Έτσι μία καλή λύση για να δώσετε λίγο χρόνο ζωής ακόμα στο κινητό είναι να την αντικαταστήσετε. Το κόστος μία νέας μπαταρίας είναι συνήθως μικρό, ειδικά αν δεν πρόκειται για την αυθεντική. Οι περισσότερες κοστίζουν 5-30 ευρώ, αν τις αγοράσετε απευθείας από Κίνα, και λίγο παραπάνω αν τις βρείτε από Ελλάδα. 

H διαδικασία αντικατάστασης μπαταρίας στο κινητό Meizu M2 και στο Μ2 Note – σε αντίθεση με πολλά μοντέρνα κινητά- είναι σχετικά απλή, παρόλο που δεν είναι αποσπώμενη.

Απαραίτητα εργαλεία για να κάνετε την επισκευή μόνος σας


  • Αντιστατικός πάγκος
  • Κατσαβίδι ηλεκτρονικού με διάφορα bits
  • Αντιστατικά γάντια 
  • Βεντούζα οθόνης
  • Ειδικές πένες ηλεκτρονικού ή αντιστατικός μοχλός
  • Πιστόλι θερμού αέρα (προαιρετικό)

Πως ανοίγουμε το Meizu M2


 

Οι θέσεις που βρίσκονται οι δύο βίδες στο κάτω μέρος. Προσοχή είναι πολύ μικρές και μπορεί να χαθούν πολύ εύκολα.

Για να την αντικαταστήσετε, θα πρέπει να αφαιρέσετε το πίσω πλαστικό, το οποίο είναι κουμπωτό και συγκρατείται μόνο από τις 2 μικροσκοπικές βίδες στο κάτω μέρος και το καπάκι της κάρτας SIM.

Εφόσον αφαιρέσετε τις βίδες και το καπάκι της SIM, θα πρέπει είτε με βεντούζα είτε χρησιμοποιώντας ειδική πλαστική πένα είτε ακόμα και με νύχι, να ξεχωρίζετε το πίσω πλαστικό από το μπροστινό πάνελ.  Στο Meizu M2, είναι κουμπωτό και προεξέχει λίγο το πλαστικό από την οθόνη. Έτσι σας δίνει λίγο χώρο για να το πιάσετε. Προσοχή, δεν πιέζετε το γυαλί, γιατί μπορεί να σπάσει. Απλώς τραβάτε το πλαστικό προς τα έξω και προς τα πίσω, ώσπου να ξεκουμπώσει. Πρώτα ξεκινάτε από πάνω και μετά συνεχίζετε περιμετρικά.

Εφόσον βγάλετε το πλαστικό, τότε έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό του κινητού. Αρχικά ακουμπήστε το σε ένα ειδικό χαλάκι ή ένα μαλακό πανί, με την οθόνη προς τα κάτω. Στην συνέχεια με ένα μικρό κατσαβίδι, πρέπει να ξεβιδώσετε τις 8 βίδες που υπάρχουν στο πάνω πλαστικό προστατευτικό. Προσοχή υπάρχει και μία κρυφή (η 8 στην φωτογραφία), στη μέση προς τα πάνω. Εφόσον αφαιρέσετε τις βίδες, το πλαστικό βγαίνει εύκολα.

meizu m2

 

Τώρα θα πρέπει να ξεκουμπώσετε την μπαταρία της καλωδιοταινίας με την πλαστική πένα ή ένα ειδικό αντιστατικό λοστό. Απλώς την ανασηκώνετε και θα βγει. Δεν χρειάζεται μεγάλη δύναμη.

 

μπαταρία meizu m2 miniΕφόσον την ξεκουμπώσετε, το μόνο που μένει είναι να βγάλετε την μπαταρία, η οποία είναι κολλημένη με ταινία διπλής όψεως στο πάνελ. Στο κάτω μέρος έχει μία πλαστική «γλώσσα» από την οποία μπορείτε να την τραβήξετε για να βγει πιο εύκολα, αν και η κόλλα είναι ισχυρή και θα δυσκολευτείτε λίγο. 

Πως και που θα βρείτε νέα μπαταρία για το κινητό σας


Νέα μπαταρία για το κινητό, μπορείτε να βρείτε είτε από Ελλάδα (αν υπάρχει) είτε από Ebay. Όπως είναι λογικό, για σχετικά καινούργια κινητά οι μπαταρίες από Κίνα θα είναι πολύ πιο οικονομικές από ότι στην Ελλάδα. Αν το μοντέλο δεν είναι και τόσο καινούργιο, τότε μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα μπαταρίες φτηνότερες ακόμα και από Κίνα (γιατί θέλουν να τις διώξουν από το στοκ).

To μοντέλο της μπαταρίας για το συγκεκριμένο ήταν το BT43C και στο Aliexpress η αυθεντική κόστιζε 10 ευρώ (ενώ στην Ελλάδα υπήρχε μόνο συμβατή με 19 ευρώ).

Αν η διαφορά είναι σχετικά μικρή, καλό είναι να προτιμάτε πάντα την αυθεντική μπαταρία, καθώς έχει εγγυημένη ποιότητα. Οι συμβατές, τις περισσότερες φορές, είναι εφάμιλλης ποιότητας, αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποιες, που χαλάνε μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY εξάρτημα για γωνιακό τροχό, τον μετατρέπει σε πολυεργαλείο
Επόμενο άρθροReview: SSD Intenso 128GB TOP, μία οικονομική λύση για MLC SSD
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια