Διακόσμηση ξύλινου κουτιού με νερομπογιές (τεχνική ombre)

0

Διακόσμηση σε ξύλινο κουτί με την τεχνική όμπρε

Στο blog one-o.it, υπάρχει ένα πολύ καλό  άρθρο που παρουσιάζει μια παραλλαγή της τεχνική του «gradient», σε διακόσμηση με νερομπογιές πάνω σε ένα ξύλινο κουτί. To gradient είναι μια τεχνική όπου το ένα χρώμα «πατάει» πάνω στο άλλο, συνήθως σε παράλληλες γραμμές, κάνοντας ένα βαθμιδωτό σβήσιμο από το ένα χρώμα στο άλλο. Οι πιο πολλοί θα το ξέρετε καθώς υπάρχει σαν φίλτρο σε όλες τις εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών  και σχεδίασης (photoshop, gimp, illustrator…).
 
Η συντάκτρια ονομάζει την τεχνική της ombre, που στα Γαλλικά σημαίνει σκιά και χρησιμοποιείται κυρίως ως ορολογία στο βάψιμο μαλλιών που κάνουν βαθμιδωτό φυσικό σβήσιμο από το ένα χρώμα στο άλλο.
One-O-DIY-Ombre-Watercolor-Box-04-1024x681
 
Ο οδηγός είναι αρκετά αναλυτικός και με φωτογραφίες σε κάθε βήμα. Το άρθρο στην ιστοσελίδα είναι στα Αγγλικά και Ιταλικά. Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας  εδώ
 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.