Μία μοντέρνα καρέκλα φτιαγμένη από χνούδι ρούχων

0

Υπάρχει μία διαρκής τάση στους νέους σχεδιαστές, για χρήση εναλλακτικών υλικών στην δημιουργία μοντέρνων επίπλων. Πολλές από αυτές τις φορές, αυτά τα υλικά είναι είτε ανανεώσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ για αυτό το σκοπό. Ο Αμερικανός σχεδιαστής Daniel Coleman ίσως είχε την από  πιο περίεργη και πρωτότυπη ιδέα από όλες. 

Χρησιμοποιώντας χνούδι ρούχων και τσιμέντο, το οποίο είναι ένα εντελώς άχρηστο υλικό που πετιέται από τους κάδους των στεγνωτηρίων, κατάφερε να φτιάξει ένα όμορφο και μοντέρνο σκαμπό.

Το χνούδι συνήθως αποτελείται από αρκετές διαφορετικές μικροίνες υφάσματος αλλά και κάποια άλλα ξένα υλικά (πχ ανθρώπινες τρίχες) τα οποία λόγω στατικού ηλεκτρισμού, προσκολλώνται μεταξύ τους.

Η κατασκευή φαίνεται να έγινε περίπου όπως γίνονται περίπου όλες οι κατασκευές που χρησιμοποιούν τσιμέντο ως συνδετικό υλικό. Δηλαδή με την χρήση καλουπιού το οποίο δημιούργησε με την βοήθεια ενός CNC.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και τις αντοχές αυτού του «χνουδάτου μπετού». Αλλά σίγουρα είναι κάτι εντελώς πρωτότυπο που αν αποδειχθεί ότι έχει και πρακτική χρήση, ίσως μπορεί να αξιοποιήσει ένα παντελώς άχρηστο υλικό, όπως το χνούδι ρούχων.  

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην προσωπική σελίδα του σχεδιαστή, πατώντας εδώ.

Παρόμοια έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά

Αν θέλετε να δείτε μερικά ακόμα έπιπλα από εντελώς πρωτότυπα υλικά, μπορείτε να δείτε αυτά τα μικρά έπιπλα από ανακυκλωμένο χαρτί ή αυτό εδώ το σκαμπό το οποίο είναι φτιαγμένο από φύκια

Διαφήμιση
ΠΗΓΗDaniel Coleman
Προηγούμενο άρθροDIY επιτραπέζια ξύλινη μέγγενη με ρυθμιζόμενη γωνία εργασίας
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακά σκαλιστά σχέδια πάνω σε πραγματικά αυγά
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια