Στο μέλλον τα δερμάτινα ίσως είναι φτιαγμένα από μανιτάρια

0
 
Μία εταιρία με βάση το Σαν Φραντζίσκο των ΗΠΑ, η Mycoworks, υποστηρίζει ότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα τεχνητό δέρμα, που είναι φτιαγμένο από mycelium, μια ουσία που υπάρχει στα μανιτάρια.
Αυτό φυσικά από μόνο του δεν είναι και κάτι τρομερό, καθώς υπάρχουν αρκετά τεχνητά “δέρματα”. Αυτό όμως που κάνει αυτή την ανακάλυψη ιδιαίτερα σημαντική, είναι ότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τεχνητά δέρματα, αυτό το υλικό φαίνεται να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το δέρμα να ξεχωρίζει. Έτσι παρουσιάζει αυξημένη αντοχή, ελαστικότητα, ανθεκτικότητα και φυσικά είναι και αδιάβροχο.
Και επειδή είναι τεχνητό, μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιαδήποτε διάσταση ή χρώμα επιθυμεί κάποιος, ξεφεύγοντας από τον μεγάλο περιορισμό στις διαστάσεις αλλά και το χρώμα, που έχει το αληθινό δέρμα.
Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι απαιτεί μόνο λίγους μήνες για να δημιουργηθεί και κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα αληθινό δέρμα.
Ανάγλυφα σχέδια απευθείας πάνω στο υλικό
Κάτι εξίσου σημαντικό, είναι ότι μπορεί να κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσει ανάγλυφα σχέδια που θυμίζουν εξωτικά δέρματα (όπως δέρμα φιδιού, ελέφαντα,).
Πορτοφόλι από ‘δερμα’ μανιταριών
Το υλικό αυτό δεν φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει επίσημα ακόμα στην αγορά, αλλά είναι κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.
Πορτοφόλι από δέρμα φτιαγμένο από καλλιέργεια μανιταριών
Ένα ακόμα πορτοφόλι από mycelium
Ακόμα και αν δεν είστε οικολόγος ή πιστεύετε στην αειφόρο ανάπτυξη, ένα τέτοιο υλικό, μπορεί να φέρει την επανάσταση στον χώρο των αξεσουάρ και της ταπετσαρίας.
Το τεχνητό δέρμα δεν ήταν το πρώτο υλικό που κατάφεραν να δημιουργήσουν από μανιτάρια στην mycoworks. Προηγουμένως είχαν πειραματιστεί επιτυχώς με την δημιουργία τούβλων αλλά και μικρά έπιπλα.
Αν ενδιαφέρεστε για αυτό το καινοτόμο προϊόν, μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξή του μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, πατώντας εδώ. Αν είστε λάτρης των social media, μπορείτε να τους ακολουθήσετε σε facebook, twitter και instagram.
 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧτίστε κάστρα με τουβλάκια LEGO από χαρτόνι
Επόμενο άρθροΠως αλλάζουμε μία πρίζα σούκο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια