Τα Lego είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές παιχνίδι κατασκευών διεθνώς. Με μια τεράστια ποικιλία σε κομμάτια, διαφορετικού χρώματος, σχήματος και μεγέθους μπορεί κάποιος να κατασκευάσει ότι βάλει στο μυαλό του.
Βέβαια, είναι λίγο ακριβά σε σχέση με το μέγεθος τους, κάτι που σε περιορίζει σημαντικά αν θέλεις να κάνεις μια μεγάλη κατασκευή. Ο κύριος λόγος για αυτό, είναι ότι είναι φτιαγμένα από πλαστικό ABS. Το ABS είναι ένα αρκετά ανθεκτικό πλαστικό, αλλά έχει και ταυτόχρονα αισθητά μεγαλύτερο κόστος από τα κοινά πλαστικά.
playedo lego από χαρτόνι
Μια μικρή Ιταλική εταιρία που ονομάζεται Playedo, θέλοντας να ικανοποιήσει ανάγκες για μεγάλες και οικονομικές κατασκευές, σχεδίασε μερικά μεγάλα τουβλάκια που θυμίζουν Lego στο σχήμα, αλλά είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο σκληρό χαρτόνι.
896d06ddd43b5f3d48a1b1a4fae89454_original
Το χαρτόνι, τα κάνει αρκετά ελαφρυά (και έτσι απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά) αλλά και συνάμα πολύ οικονομικά.
e6b3dd0f1b62891add1f63f88e428d2f_original
Τα τουβλάκια της Playedo, βγαίνουν σε 2 διαφορετικά μεγέθη, τα οποία μπορούν να ενωθούν με ένα κρυφό σύνδεσμό και να δημιουργήσουν έτσι 4 διαφορετικούς συνδυασμούς.Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο είναι οικονομικά, είναι επειδή έρχονται σε flat-package συσκευασία, δηλαδή το κάθε τουβλάκι πρέπει να συναρμολογηθεί από τον ίδιο τον αγοραστή, από ένα επίπεδο προ χαραγμένο κομμάτι χαρτόνι.

7d14226d7c95e5dd193856870cb79446_original

Το Playedo αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης, μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του kickstarter και όπως όλα δείχνουν θα καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό που έχει τεθεί σαν στόχος.

ea001787cbd7e14c9bc56db6a163849b_original

Η τιμή που έχει το κάθε τουβλάκι lego από χαρτόνι, δείχνει αρκετά λογική. Το καθένα κοστίζει περίπου 0.6-0.8 ευρώ αναλόγως το πακέτο και το θετικό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποστολής στην Ευρώπη. Τα πακέτα ξεκινούν από συσκευασία των 50 bricks έως και αρκετά μεγάλα των 300+ bricks μαζί με έξτρα κομμάτια, με τα οποία μπορούν να φτιάξετε ειδικές κατασκευές.
Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το project, οι πρώτες αποστολές των πακέτων, αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του φετινού έτους.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοιος είναι ο καλύτερος χημικός τρόπος για να απομακρύνετε την σκουριά από ένα μέταλλο (+ συγκριτικό τεστ)
Επόμενο άρθροΣτο μέλλον τα δερμάτινα ίσως είναι φτιαγμένα από μανιτάρια
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια