Σκέιτμπορντ φτιαγμένα από πλαστικούς κουβάδες

0
 
 
Πριν μερικό καιρό το WWF Αγγλίας επικοινώνησε με τον σχεδιαστή και δημιουργό Mac Premo, ζητώντας του να φτιάξει κάτι πρωτότυπο από άχρηστα πεταμένα υλικά, με σκοπό να εμπνεύσει τον κόσμο για την  ώρα της γης
 
Τότε σκέφτηκε αν θα μπορούσε να φτιάξει με κάποιο τρόπο, κανονικά skateboards από άχρηστα υλικά. Έτσι επικοινώνησε με τον Don Sanford, τον υπεύθυνο της Sanford Shapes, μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης που κατασκεύαζε ξύλινα skateboards, και του ζήτησε αν μπορούσε να φτιάξει ένα τέτοιο skateboard.

 

 
Ο Don μετά από μια σύντομη βόλτα σε ένα οικοδομικό κάδο, είδε ότι ήταν γεμάτος από πεταμένους πλαστικούς κουβάδες των 5 γαλονιών (αντίστοιχοι με τους δικούς μας 18-20 λίτρων) και σκέφτηκε αν θα μπορούσε να φτιάξει τα skateboard χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό.
 
Κόβοντας τους πλαστικούς κουβάδες σε φύλλα και κολλώντας τους σε στρώσεις (με την βοήθεια και κάποιων λεπτών φύλλων ξύλου), κατάφερε να φτιάξει ένα skateboard με πολύ μικρότερο κόστος που όμως δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα εμπορικά skateboard.
 
Μετά την επιτυχία του πρωτότυπου κατάφεραν να φτιάξουν συνολικά 40 τέτοια skateboards και τα μοίρασαν δωρεάν σε παιδιά στην Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες. Το πρότζεκτ ονομάστηκε Bucket Board και έχει σαν μότο το “Once there was trash, now there are skateboard” (“Κάποτε υπήρχαν σκουπίδια, τώρα υπάρχουν σκέιτμπορντ”) .
 
Η σελίδα του project για όσους ενδιαφέρονται είναι εδώ.
 

 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπορείτε να κάνετε πυρογραφίες με τον ήλιο
Επόμενο άρθροGeffie, ένα minimal φωτιστικό γραφείου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια