Πως μπορείτε να κάνετε πυρογραφίες με τον ήλιο

0
Πυρογραφίες με τον ήλιο

Το να κάνει κάποιος πυρογραφίες με τον ήλιο, δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο. Γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια με την βοήθεια γυαλιών και φακών εστίασης. Δεν είναι όμως ούτε αρκετά εύκολο και σίγουρα μπορεί να γίνει αρκετά κουραστικό μετά από λίγη ώρα αφού πρέπει να κρατάτε συνεχώς τον φακό, περίπου, στην απόσταση. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει ένα απλό εργαλείο με μοντέρνο design, που πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα σε λίγο καιρό.

Το όνομα του είναι Febo (προέρχεται από την ελληνική λέξη Φοίβος) και σχεδιάστηκε από μια Ιταλίδα, την Francesca Padovan, για ένα κατάστημα που υπάρχει μέσα στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Μιλάνο, μερικά χρόνια πριν. 
 
Μετά την επιτυχία που γνώρισε εκεί, αποφάσισε να προσπαθήσει να βρει χρηματοδότηση από το κοινό, μέσω της crowdfunding πλατφόρμας του Kickstarter. Στο Kickstarter πέτυχε 1000% χρηματοδότηση του project και ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των Febo.
 
Τώρα τι είναι ακριβώς το Febo; Το Febo δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καλοσχεδιασμένο ξύλινο εξάρτημα με ενσωματωμένο φακό εστίασης. Η σχεδίαση του βοηθά ώστε χωρίς κανένα απολύτως κόπο, να μπορεί ο φακός εστίασης να μένει πάντα παράλληλος και ακριβώς στην ίδια απόσταση από το υλικό που δουλεύετε. Το άνοιγμα που υπάρχει στο πλαϊνό μέρος σας δίνει επίσης την δυνατότητα να έχετε ξεκάθαρη εικόνα του σημείου εστίασης.
Στα θετικά του είναι ότι προσφέρει και μερικά έτοιμα στένσιλ, προστατευτικό ματιών αλλά και προστατευτικό πλαστικό για τον φακό, ώστε όταν δεν χρησιμοποιείται να μπορεί να είναι ασφαλές.
 
Αυτή τη στιγμή στέλνονται τα Febo σε όσους συμμετείχαν στην καμπάνια του Kickstarter και δέχονται προ-παραγγελίες για όποιον δεν συμμετείχε. Τα κομμάτια που διατίθενται είναι περιορισμένα και  βγαίνουν σε διάφορες εκδόσεις. To κόστος του Febo ξεκινάει από περίπου 50 Ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 100 για κάποια ιδιαίτερα κομμάτια.
 
Μπορείτε να το παραγγείλετε από την επίσημη σελίδα του προϊόντος εδώ ή αν έχετε το μεράκι και τα απαραίτητα υλικά να φτιάξετε κάτι ανάλογο μόνοι σας, λίγο πιο οικονομικά.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανέμορφα Τενεκεδό-ρομπότ
Επόμενο άρθροΣκέιτμπορντ φτιαγμένα από πλαστικούς κουβάδες

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια