Αυτόματη πυρογραφία με ένα DIY CNC φτιαγμένο από Raspberry

0
CNC πυρογραφία

Τα κλασσικά CNC (ή παντογράφοι) χρησιμοποιούν είτε κάποιο ρούτερ ή λέιζερ. Τα τελευταία χρόνια, εταιρίες και ιδιώτες, έχουν αρχίσει να πειραματίζονται αρκετά και με άλλες εφαρμογές πάνω στα CNC. Μία τέτοια περίπτωση είναι και του χρήστη tuckershannon, ο οποίος δημιούργησε ένα μικρό CNC το οποίο μπορεί να κάνει πυρογραφία πάνω σε ξύλινες επιφάνειες. 

Το εσωτερικό της κατασκευής. Πάνω δεξιά διακρίνεται το Raspberry Pi, ενώ κάτω φαίνεται ένα κοινό τροφοδοτικό υπολογιστή.

Το CNC αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη, τα οποία χειρίζονται από ένα μικρό Raspberry. To πρώτο μέρος είναι ένας άξονας που επιτρέπει την κάθετη κίνηση, ενώ το δεύτερο μέρος είναι ένα μεγάλο ξύλινο γρανάζι, το οποίο επιτρέπει την περιστροφική κίνηση στην επιφάνεια όπου γίνεται η πυρογραφία. 

Για την ίδια την πυρογραφία χρησιμοποιεί έναν απλό πυρογράφο, ο οποίος είναι τοποθετημένος υπό κλίση. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, αφού το project ανέβηκε μόνο στο imgur (με φωτογραφίες) και στο reddit (ως συζήτηση). 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως καθαρίζουμε την σκουριά από τα μέταλλα. Όλοι οι τρόποι
Επόμενο άρθροΣας χάλασε το βύσμα φόρτισης σε κινητό ή τάμπλετ. Τι μπορείτε να κάνετε!
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια