Αυτόματη πυρογραφία με ένα DIY CNC φτιαγμένο από Raspberry

0
CNC πυρογραφία

Τα κλασσικά CNC (ή παντογράφοι) χρησιμοποιούν είτε κάποιο ρούτερ ή λέιζερ. Τα τελευταία χρόνια, εταιρίες και ιδιώτες, έχουν αρχίσει να πειραματίζονται αρκετά και με άλλες εφαρμογές πάνω στα CNC. Μία τέτοια περίπτωση είναι και του χρήστη tuckershannon, ο οποίος δημιούργησε ένα μικρό CNC το οποίο μπορεί να κάνει πυρογραφία πάνω σε ξύλινες επιφάνειες. 

Το εσωτερικό της κατασκευής. Πάνω δεξιά διακρίνεται το Raspberry Pi, ενώ κάτω φαίνεται ένα κοινό τροφοδοτικό υπολογιστή.

Το CNC αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη, τα οποία χειρίζονται από ένα μικρό Raspberry. To πρώτο μέρος είναι ένας άξονας που επιτρέπει την κάθετη κίνηση, ενώ το δεύτερο μέρος είναι ένα μεγάλο ξύλινο γρανάζι, το οποίο επιτρέπει την περιστροφική κίνηση στην επιφάνεια όπου γίνεται η πυρογραφία. 

Για την ίδια την πυρογραφία χρησιμοποιεί έναν απλό πυρογράφο, ο οποίος είναι τοποθετημένος υπό κλίση. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, αφού το project ανέβηκε μόνο στο imgur (με φωτογραφίες) και στο reddit (ως συζήτηση). 

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.