Μεταλλικά έπιπλα με την τεχνική του μπαλώματος

0
Ο Maarten Baas είναι ένας διάσημος Ολλανδός δημιουργός, ο οποίος έχει κάνει κάποιες μοναδικές συλλογές. Μία από αυτές είναι η συλλογή έργων Carapace η οποία παρουσιάζεται αυτό το καιρό στην γκαλερί Carpenter’s Workshop στο Παρίσι.

Το Carapace, είναι ο επιστημονικός όρος για το σκληρό προστατευτικό κέλυφος ή εξωτερικό σκελετό που έχουν διάφορα ζώα (αρθρόποδα, αραχνοειδή, χελώνες…).

Η συλλογή του αυτή αποτελείται από διάφορα έργα τα οποία έχουν όλα μεταλλικό περίβλημα και ξύλινο εσωτερικό. Αυτό που τα κάνει μοναδικά είναι η τεχνική με την οποία έγιναν. Όλα τα έργα έχουν γίνει με την λογική των μπαλωμάτων, δηλαδή ενώνοντας δεκάδες μικρά κομμάτια μέταλλο μεταξύ τους με λίγες πονταρισές ηλεκτροσυγκόλλησης, που μοιάζουν σαν μικρό γαζί.
Το μέταλλο που χρησιμοποιεί είναι κυρίως μπρούντζος αλλά και ατσάλι, φινιρισμένο πάντα με την τεχνική της πατίνας. Όλα τα έργα του στη συλλογή, είναι κάποιο είδος επίπλου.
Η προσωπική ιστοσελίδα του δημιουργού είναι εδώ, αν και αυτή τη στιγμή είναι υπό κατασκευή.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως μπορείτε να φτιάξετε ξύλινους κρυφούς μεντεσέδες
Επόμενο άρθροΤσιμεντένιο σετ γραφείου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια