Μεταλλικά έπιπλα με την τεχνική του μπαλώματος

0
Ο Maarten Baas είναι ένας διάσημος Ολλανδός δημιουργός, ο οποίος έχει κάνει κάποιες μοναδικές συλλογές. Μία από αυτές είναι η συλλογή έργων Carapace η οποία παρουσιάζεται αυτό το καιρό στην γκαλερί Carpenter’s Workshop στο Παρίσι.

Το Carapace, είναι ο επιστημονικός όρος για το σκληρό προστατευτικό κέλυφος ή εξωτερικό σκελετό που έχουν διάφορα ζώα (αρθρόποδα, αραχνοειδή, χελώνες…).

Η συλλογή του αυτή αποτελείται από διάφορα έργα τα οποία έχουν όλα μεταλλικό περίβλημα και ξύλινο εσωτερικό. Αυτό που τα κάνει μοναδικά είναι η τεχνική με την οποία έγιναν. Όλα τα έργα έχουν γίνει με την λογική των μπαλωμάτων, δηλαδή ενώνοντας δεκάδες μικρά κομμάτια μέταλλο μεταξύ τους με λίγες πονταρισές ηλεκτροσυγκόλλησης, που μοιάζουν σαν μικρό γαζί.
Το μέταλλο που χρησιμοποιεί είναι κυρίως μπρούντζος αλλά και ατσάλι, φινιρισμένο πάντα με την τεχνική της πατίνας. Όλα τα έργα του στη συλλογή, είναι κάποιο είδος επίπλου.
Η προσωπική ιστοσελίδα του δημιουργού είναι εδώ, αν και αυτή τη στιγμή είναι υπό κατασκευή.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.