Πως μπορούμε να φτιάξουμε heavy duty γωνιακούς σφιγκτήρες για ηλεκτροσυγκόλληση

0
diy heavy duty γωνιακούς σφιγκτήρες

Στην ηλεκτροσυγκόλληση οι γωνιακοί σφιγκτήρες δεν είναι τόσο απαραίτητοι, καθώς δεν απαιτείται κάποια πίεση μεταξύ των συγκολλουμένων κομματιών. Απλώς θέλουμε να παραμείνουν στην θέση τους. Έτσι τις περισσότερες φορές απλώς χρησιμοποιούμε σκύλες ηλεκτροσυγκόλλησης ή μαγνητικές γωνίες. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ένας γωνιακός σφιγκτήρας δεν θα ήταν χρήσιμος.

Ένας κλασσικός μεταλλικός, γωνιακός σφιγκτήρας. Το κόστος τους είναι συνήθως 15-30 ευρώ.

Αν και υπάρχουν στην αγορά μερικοί heavy duty γωνιακοί σφιγκτήρες αποκλειστικά από μέταλλο, οι περισσότεροι γωνιακοί σφιγκτήρες είναι πλαστικοί και κάνουν μόνο για ξύλα. Ο νεαρός youtuber Tuomas Soikkeli μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα τους δικούς μας heavy duty γωνιακούς σφιγκτήρες που να είναι κατάλληλοι για ηλεκτροσυγκόλληση. Μάλιστα το δικό του σχέδιο φαίνεται να είναι λίγο πιο χρηστικό από τα περισσότερα εμπορικά.

ηλεκτροκόλληση με tig
Κατά την διάρκεια της κατασκευής θα πρέπει να κάνετε αρκετές κολλήσεις. Εδώ ο δηγμιουργός κολλάει ένα παξιμάδι σε μία γαλβανιζέ ντίζα με την βοήθεια TIG ηλεκτροσυγκόλλησης.

Φυσικά εκτός από κολλήσεις με ηλεκτροσυγκόλληση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για γωνιακές ενώσεις ξύλου. Η διαδικασία κατασκευής δεν δείχνει ιδιαίτερα δύσκολη, αν και απαιτεί αρκετές κοπές και κολλήματα. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα στάδια της κατασκευής στο παρακάτω βίντεο, ενώ καλό θα ήταν να τσεκάρετε και αυτή τη μετατροπή ενός γωνιακού τροχού σε πολυεργαλείο, από τον ίδιο δημιουργό.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα άρθρα με DIY ή εμπορικούς σφιγκτήρες μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Tablet Lenovo Tab3 8 Plus, ένα αρκετά δυνατό τάμπλετ σε προσιτή τιμή
Επόμενο άρθροΜετατροπή χαλασμένου δράπανου σε βοήθημα για κολαούζο (video)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια