Μία κορνίζα που κάνει το περιεχόμενό της να χορεύει σε αργή κίνηση

0
 
κορνίζα σε slow motionΤο Slow Dance, είναι μια πολύ πρωτότυπη ξύλινη κορνίζα, που εμφανίζει τα αντικείμενα που βρίσκονται στο εσωτερικό της, να “χορεύουν”  σε πολύ αργή κίνηση (slow motion).
f6b8c4d38739281ccc20ded3300ade62_original
 
Η πολύ αργή αυτή κίνηση, δεν είναι κάτι άλλο από μια ψευδαίσθηση, η οποία δημιουργείται με την χρήση ειδικού φωτισμού και ενός ηλεκτρομαγνήτη.
 
977acb098b587af99db020a3ae01ccfb_originalΟ ηλεκτρομαγνήτης δίνει κίνηση σε ένα χάλκινο ελατήριο, στο οποίο είναι τοποθετημένα τα αντικείμενα (μαζί με στο Slow Frame, δίνονται 2 φτερά, αλλά ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει ότι αντικείμενο επιθυμεί), δίνοντας τους μια μικρή κίνηση. Όμως, όλο αυτό το μαγικό αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στον ειδικό φωτισμό, που αναβοσβήνει αρκετές δεκάδες φορές ανά δευτερόλεπτο (πολύ περισσότερες από αυτές που μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι), και έτσι δημιουργείται η εντύπωση ότι τα αντικείμενα κινούνται πάρα πολύ αργά.
 
13dd0de67d9162e13c052b8fe1481639_originalΗ λογική πίσω από αυτή την τεχνολογία δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά βασίζεται περίπου στην ίδια λογική που βασίζεται και η κινηματογράφηση. Περισσότερα για αυτό μπορείτε να δείτε εδώ.
Ο δημιουργός του Slow Dancer, Jeff Lieberman
Ο δημιουργός του Slow Dancer, Jeff Lieberman
Ο δημιουργός αυτής της ιδέας, ονομάζεται Jeff Lieberman και είναι απόφοιτος του εργαστηρίου πολυμέσων του MIT. Ο ίδιος, για χρόνια πειραματιζόταν και εργαζόταν πάνω σε κινηματόγραφηση σε σούπερ αργή κίνηση, και έτσι πριν λίγα χρόνια του ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει αυτή την κορνίζα σαν γαμήλιο δώρο για ένα ζευγάρι χορευτών.
Τώρα μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του Kickstarter, προσπαθεί να κάνει αυτή την πολύ όμορφη δημιουργία του, εμπορικό προϊόν. Το Slow Frame, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αμέσως αρκετά δημοφιλές στο Kickstarter, και έτσι παρόλο που απομένουν περισσότερο από τρεις εβδομάδες μέχρι την ολοκλήρωση της καμπάνιας του, έχει (υπέρ) συμπληρώσει ήδη το ποσό που αναζητούσε.
 
a06c36f14b6757d196f21c8554e32c6d_originalΗ κορνίζα Slow Frame, δεν είναι ιδιαίτερα οικονομική, καθώς κοστίζει περίπου 250 δολάρια (τόσα χρειάζεται να δώσετε αν θέλετε να την κάνετε δική σας μέσω του Kickstarter). Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς ότι διαθέτει ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα και εξελιγμένο σύστημα φωτισμού, ίσως είναι λογική τιμή.


Περισσότερα για την κορνίζα Slow Frame, μπορείτε να δείτε στην σελίδα του project στο Kickstarter πατώντας εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα πορτατίφ μπαταρίας το οποίο φορτίζεται ασύρματα
Επόμενο άρθροΤέρατα από γνωστές ταινίες εισβάλλουν σε διάσημους πίνακες τοπίου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια