Ένα πορτατίφ μπαταρίας το οποίο φορτίζεται ασύρματα

0
 

πορτατίφ μπαταρίας που φορτίζεται αυτόματαΗ ασύρματη φόρτιση συσκευών είναι μια σχετικά καινούργια τεχνολογία, που σιγά σιγά καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

 

71zjUCPFN2L._SL1500_Οι περισσότεροι θα έχετε ίσως ήδη δει, κάποιον ασύρματο φορτιστή για smartphone, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα ακριβοί πλέον.

 

FAX0AU1IQICBUBV.LARGE_Ο χρήστης Jon-A-Tron από το Instructables, χρησιμοποίησε την τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης για να φτιάξει ένα πολύ όμορφο πορτατίφ μπαταρίας, το οποίο φορτίζεται χωρίς χρήση καλωδίου.

 

FND9B0RIRSB1EHF.LARGE_Στην δημοσίευση στο instuctables, παρουσιάζει αναλυτικό οδηγό με όλη την διαδικασία αλλά και τα εξαρτήματα τα οποία χρειάζονται για να φτιάξει κάποιος κάτι ανάλογο.

 

FDO4LI6IRSB15NC.LARGE_Αν και δεν είναι και ιδιαίτερα φτηνή κατασκευή (ξεπέρασε τα 100 δολάρια για αυτόν) όλα τα μέρη μπορούν εύκολα να βρεθούν από e-shops της Ελλάδας ή του Εξωτερικού.

Μόνη εξαίρεση αποτελεί το περίβλημα του πορτατίφ, το όποιο κατασκευάστηκε με την χρήση 3D εκτυπωτή. Βέβαια, αν κάποιος διαθέτει ή έχει πρόσβαση σε 3D εκτυπωτή, μπορεί πολύ εύκολα να φτιάξει το πορτατίφ μπαταρίας, καθώς παρέχει τα απαραίτητα αρχεία για τον 3D εκτυπωτή.

Πάντως αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για μία ερασιτεχνική κατασκευή, αυτό το πορτατίφ μπαταρίας, δείχνει πραγματικά πολύ καλοσχεδιασμένο και «επαγγελματικό».

 

πορτατίφ μπαταρίας με ασύρματη φόρτιση

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία, στην αρχική δημοσίευση στο instructables εδώ, και καλό είναι να διαβάσετε και όλα τα σχόλια, καθώς σε μερικά υπάρχουν συμβουλές για πολύ σημαντικές διορθώσεις/βελτιώσεις, κυρίως στο ηλεκτρονικό κομμάτι της κατασκευής.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροσθέστε ψύκτρες στο Raspberry Pi 3
Επόμενο άρθροΜία κορνίζα που κάνει το περιεχόμενό της να χορεύει σε αργή κίνηση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια