Egloo, μια πηγή θερμότητας για το δωμάτιο με κεριά ρεσώ

0
πηγή θερμότητας για το δωμάτιο
Το Egloo, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα project στη ιστοσελίδα crowdfunding IndieGoGo. Πέτυχε μέσα σε λίγο διάστημα να συγκεντρώσει σχεδόν 5 φορές τη χρηματοδότηση που ζητούσε, και έτσι να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή project στο indiegogo.

Λίγα λόγια για το IndieGoGo


To Indiegogo είναι μια πλατφόρμα crowdfunding, δηλαδή χρηματοδότησης project από το κοινό. Ιδρύθηκε το 2008 και είναι μαζί με το Kickstarter οι δύο πιο δημοφιλείς. Έχει αρκετές ομοιότητες με το Kickstarter (προσφέρει ανταμοιβές ως αντάλλαγμα για την χρηματοδότηση, έχει συγκεκριμένο χρονικό όριο…) έχει όμως και κάποιες μικρές διαφορές, που το κάνουν να το προτιμούν αρκετοί για τα project τους, παρόλο που έχει μικρότερη απήχηση από το Kickstarter.

 
Η κυριότερη από αυτές τις διαφορές, είναι ότι μετά την επιτυχή χρηματοδότηση ενός project, λειτουργεί και σαν e-shop, δίνοντάς σας έτσι την δυνατότητα να αγοράσετε κάποιο προιόν που είχε χρηματοδοτηθεί μέσω του Indiegogo, ακόμα και αν δεν ήσασταν ένας από τους χρηματοδότες του project.
Πλέον το Egloo, μετά την επιτυχή χρηματοδότηση, βρίσκεται σε κανονική παραγωγή και μπορεί ο καθένας να το αγοράσει μέσω της σελίδας του project στο IndieGoGo.

Τι είναι όμως το Egloo;


To Egloo, είναι ένα προϊόν με πολύ μοντέρνο design που θυμίζει σε σχήμα τα Ιγκλού των Εσκιμώων και  αντιγράφει μια γνωστή πρακτική θέρμανσης, που υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Η λογική πίσω από αυτή την τεχνική είναι ο εγκλωβισμός και η μετάδοση της θερμότητας που παράγει η φωτιά μέσω κεραμικών.

 

20141205083530-eglooblenderΣτο Egloo, υπάρχει μια κεραμική βάση πάνω στην οποία μπορείτε να βάλετε αρκετά κεριά ρεσώ. Πάνω σε αυτή τη βάση “κουμπώνει” μια βάση από ανοξείδωτο ατσάλι, πάνω στην οποία ακουμπάνε οι δύο κεραμικοί θόλοι. Η ανοξείδωτη βάση, επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα μέσα στους θόλους, στους οποίους θερμαίνεται και στη συνέχεια βγαίνει από την οπή που υπάρχει στο πάνω μέρος του μεγάλου θόλου.

20141212041853-egloo-gifΟι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι είναι ικανό, χρησιμοποιώντας μόνο 4 ρεσώ,  να ανεβάσει τη θερμοκρασία ενός μικρού δωματίου 2-3 βαθμούς για μερικές ώρες. Κάτι που δεν είναι ασήμαντο σίγουρα, ειδικά αν αναλογιστείτε ότι 4 ρεσώ κοστίζουν μόνο 5-15 λεπτά του ευρώ.

Το κόστος του κάθε κομματιού δεν είναι μικρό, αφού το πιο απλό κοστίζει 60 δολάρια (56.70 Ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία) συν 15 περίπου ευρώ μεταφορικά αν δεν βρίσκεστε στην Ιταλία, που είναι ο δημιουργός. Βέβαια έχει πολύ όμορφο design και είναι αρκετά πρακτικό, ειδικά για πηγή θερμότητας πάνω στο τραπέζι. Μπορείτε να το παραγγείλετε από την επίσημη σελίδα στο indiegogo εδώ.

Αυτοσχέδια πηγή θερμότητας με πήλινες γλάστρες
Αυτοσχέδια πηγή θερμότητας με πήλινες γλάστρες

Αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, μπορεί να φτιάξει κάτι ανάλογο με πολύ λιγότερα χρήματα, που οπωσδήποτε δεν θα έχει την ίδια απόδοση ούτε την ίδια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά θα κάνει περίπου την ίδια δουλειά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε πήλινες γλάστρες και πιατάκια. Αν μπορέσετε να βρείτε πήλινες γλάστρες αντίστοιχου σχήματος (δηλαδή θολωτές  αντί για κωνικές) θα είναι σίγουρα καλύτερο, αφού το σχήμα αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη κυκλοφορία του αέρα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Lexar Jumpdrive S33 – Usb 3.0 στικάκι
Επόμενο άρθροΒοήθημα κοπής χειροπρίονου για τον πάγκο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια