Βοήθημα κοπής χειροπρίονου για τον πάγκο

0
Βοήθημα κοπής πάγκου για χειροπρίονο
 
Βοήθημα κοπής πάγκου για χειροπρίονο
Ακόμα και αν κάποιος έχει φαλτσοπρίονο ή δισκοπρίονο πάγκου, κάποιες φορές θα χρειαστεί να κόψετε κάποια κομμάτια ξύλου με χειροπρίονο. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες, μέγγενη ή κάποιο πάγκο εργασίας ώστε να ασφαλίσετε το ξύλο.
 
 
Μπορείτε όμως να φτιάξετε ένα πολύ απλό και γρήγορο βοήθημα το οποίο θα συγκρατεί το ξύλο στη θέση του όσο το κόβετε. Για να το κάνετε, το μόνο που χρειάζεστε είναι 3 επίπεδα κομμάτια ξύλο (κόντρα πλακέ καλύτερα). Οι διαστάσεις στα κομμάτια δεν είναι τόσο σημαντικές όσο οι κοπές που έχουν να είναι καθαρές και ευθείες. Τα κομμάτια θα πρέπει να είναι ένα μεγάλο για βάση και 2, μικρότερου πλάτους αλλά ίδιου μήκους με την βάση, για στοπ.
 

 

Αν οι κοπές είναι σωστές, τότε το μόνο που μένει είναι να κολλήσετε με ξυλόκολλα τα κομμάτια.  Θα πρέπει να κολλήσετε το κάθε στοπ, αντιδιαμετρικά και εκατέρωθεν, έτσι ώστε το ένα κομμάτι στοπ να σταματάει το ξύλο και το άλλο να κοντράρει στον πάγκο. Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια είναι παράλληλα κολλημένα με μια γωνιά, πριν τα στερεώσετε με βίδες ή με καρφιά.
 
 
Αφού στεγνώσει η ξυλόκολλα, το βοήθημα σας είναι έτοιμο. Πλέον χωρίς τη χρήση σφιγκτήρων, απλώς συγκρατώντας λίγο με το χέρι το κομμάτι ξύλο που θέλετε να κόψετε, μπορείτε να το κάνετε αρκετά γρήγορα. 
 
 
Το πάχος από τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσετε έχει κάποια σημασία. Αν χρησιμοποιήσετε αρκετά παχύ ξύλο για βάση (>20 χιλοστά) τότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε το βοήθημα και στο κέντρο του πάγκου σας αφού το ύψος θα είναι αρκετό ώστε να μην χτυπάει το πριόνι στον πάγκο. Αν όμως είναι λεπτό, τότε θα πρέπει να το κάνετε στις άκρες μόνο, αλλά θα έχει πολύ πιο μικρό όγκο και θα μπορεί να αποθηκεύεται πιο εύκολα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το ύψος/πάχος των 2 στοπ. 
 
Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο φινίρισμα ώστε να φαίνεται λίγο πιο όμορφο, αλλά καλό είναι να το αφήσετε έτσι όπως είναι, χωρίς καν τρίψιμο, ώστε να συγκρατεί καλύτερα το ξύλο.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροEgloo, μια πηγή θερμότητας για το δωμάτιο με κεριά ρεσώ
Επόμενο άρθροΜετατροπή από παλιό κουρτινόξυλο με ράγες σε νέου τύπου

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια