Μετατροπή από παλιό κουρτινόξυλο με ράγες σε νέου τύπου

0
μετατροπή κουρτινόξυλου
 
Τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς τα κουρτινόξυλα με τις ράγες. Σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν τα νέα κουρτινόξυλα με τις μεταλλικές ή ξύλινες βέργες. Έτσι πλέον και οι περισσότερες κουρτίνες που πωλούνται έτοιμες, είναι για αυτό τον τύπο.
 
Τι γίνεται όμως αν έχετε ένα κουρτινόξυλο με ράγες και θέλετε να βάλετε μια έτοιμη κουρτίνα για βέργα; Η σωστή απάντηση, είναι να αλλάξετε τα κουρτινόξυλα και να βάλετε ένα με βέργα. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει πάντα (πχ νοικιασμένο σπίτι, σπίτι μάνας/γιαγιάς…).
 
Οπότε υπάρχει μια πολύ πιο απλή και οικονομική λύση. Να βάλετε μια κρυφή βέργα μέσα στο κουρτινόξυλο, χωρίς να βγάλετε τις ράγες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βέργα  αλουμινίου / χρωμίου για κρεμάστρα ντουλάπας από κάποιο κατάστημα σιδερικών /κιγκαλερίας και 2 βάσεις. 
 
 οβάλ βέργα για κουρτινόξυλο
Το κόστος της βέργας είναι πολύ μικρό (1-3 ευρώ το μέτρο, αναλόγως το μέγεθος και το υλικό), ενώ οι βάσεις κοστίζουν 0.50-1 ευρώ. Οπότε με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ μπορείτε να βάλετε μια βέργα σε ένα κουρτινόξυλο.
 
 θήκη τοίχου για οβάλ βέργα κουρτινόξυλου
Οι βέργες μπορεί να είναι κυκλικές ή οβάλ. Οι οβάλ έχουν το πλεονέκτημα ότι λυγίζουν πολύ πιο δύσκολα, οπότε είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή για μακρύτερα κουρτινόξυλα. Οι συγκεκριμένες βάσεις είναι για οβάλ βέργα, και έχουν 3 φρεζαρισμένες τρύπες. 
 
 
Για να κόψετε τη βέργα θέλετε ένα σιδηροπρίονο ή μια σέγα με αντίστοιχη λάμα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να την κόψετε στο σωστό μήκος. Μετρήστε την απόσταση στο εσωτερικό του κουρτινόξυλου και κόψτε τη βέργα στο αντίστοιχο μήκος μείον 5-6 χιλιοστά (για να μπορεί να μπει στις βάσεις).  
 
 
Τις βάσεις μπορείτε να τις βιδώσετε σε όποιο σημείο θέλετε. Αν δεν θέλετε να φαίνεται καθόλου η βέργα, τότε μπορείτε να την βιδώσετε αρκετά ψηλά. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε και τη ράγα, τότε θα πρέπει να είναι χαμηλότερα.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒοήθημα κοπής χειροπρίονου για τον πάγκο
Επόμενο άρθροDIY Αναλογικός μετεωρολογικός σταθμός που παίρνει αυτόματα μετρήσεις από το διαδίκτυο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια