To βιομηχανικό αερόθερμο δαπέδου PARKSIDE PKH 3000 A1 είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο προϊόν στην Ελληνική αγορά που έφεραν τα LIDL (σε προσφορά) την Black Friday που μας πέρασε. Σε αντίθεση με τα κλασσικά βιομηχανικά αερόθερμα που χρησιμοποιούν μία πολύ μεγάλη σπειροειδή αντίσταση, αυτό έχει θερμαντικό στοιχείο PTC. Παρότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν απλό αερόθερμο σπιτιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εργαλείο για αερισμό και ξήρανση δωματίων αλλά και για κλιματισμό χώρων εργασίας, γιαυτό και έρχεται σαν PARKSIDE και όχι σαν Silvercrest. Η τιμή του στην προσφορά ήταν 40 ευρώ.

Χαρακτηριστικά PARKSIDE PKH 3000 A1

ΕταιρίαPARKSIDE
ΜοντέλοPKH 3000
ΈκδοσηΑ1
ΤύποςΒιομηχανικό αερόθερμο
Κατασκευαστής/ΕισαγωγέαςROWI Electronics GmbH
Τιμή40 ευρώ@LIDL (προσφορά)
Εγγύηση 3 χρόνια
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ισχύς θερμαντικού στοιχείου3000 WATT
Βαθμίδες θέρμανσης1500/3000 WATT
Ισχύς ανεμιστήρα25 WATT
Θερμοστάτης0 έως 85 βαθμούς Κελσίου
Διαστάσεις265χ210χ290 χιλιοστά
Βάρος2.85 κιλά
Μήκος καλωδίου1.8 μέτρα

Εντυπώσεις από βιομηχανικό αερόθερμο PARKSIDE PKH 2500 A1

To βιομηχανικό αερόθερμο PARKSIDE PKH 3000 A1 (τα LIDL το ονομάζουν κεραμικό αερόθερμο δαπέδου, αλλά η “σωστή” για την Ελλάδα κατηγοροποίηση είναι βιομηχανικό αερόθερμο) είναι ένα μικρό και συμπαγές αερόθερμο που σας επιτρέπει να έχετε κλιματισμό στον χώρο εργασίας. Πολλές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την γρήγορη απομάκρυνση της υγρασίας από κλειστούς χώρους (κανονικά θέλει μεγαλύτερο, τριφασικό)

Αρκετά ισχυρό για μονοφασικό

Είναι αρκετά ισχυρό, με ονομαστική ισχύ του θερμαντικού στοιχείου τα 3000 WATT. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε και λίγο πιο ισχυρά (>5KVA), αλλά αυτά είναι τριφασικά και η τιμή τους ανεβαίνει αρκετά (συνήθως πάνω από 100 ευρώ, τα πολύ δυνατά πάνω από 500). Σε μονοφασικό τα 3000 WATT είναι συνήθως το μέγιστο που υπάρχει στο εμπόριο και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν λίγα.

Τώρα για να έχετε μία αναφορά, στην μεγάλη σκάλα είναι τόσο δυνατό που αν βρίσκεσαι στο 1-2 μέτρα απόσταση σε ευθεία, σε καίει αρκετά.

Μικρό και συμπαγές χάρις στο κεραμικό πάνελ

Κεραμικό πάνελ PTC
To μπροστινό μέρος

Επειδή δεν χρησιμοποιεί την κλασσική περιστροφική αντίσταση αλλά κεραμικό στοιχείο PTC (Positive Temperature Coefficient) είναι πολύ πιο μικρό και συμπαγές και ίσως έχει και λίγο καλύτερη απόδοση, αφού το πάνελ καλύπτει όλη την έξοδο αέρα. Αν το συγκρίνετε με ένα κλασσικό βιομηχανικό αερόθερμο είναι μικρότερο από το μισό, με τις διαστάσεις του να είναι 26.5χ21χ29 εκατοστά

Λειτουργία και ως απλός ανεμιστήρας, 2 βαθμίδες θέρμανσης

επιλογές βιομηχανικού αερόθερμου parkside

Αν θέλετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε σαν απλό ανεμιστήρα ή σαν αερόθερμο. Δηλαδή μπορείτε να μην ανάψετε το θερμαντικό στοιχείο και να δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας για ψύξη και αερισμό. Δεν είναι και τόσο δυνατός, αλλά σε μικρούς χώρους κάνει δουλειά.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αβαθμίδωτη επιλογή του θερμαντικού στοιχείου αλλά διαθέτει μόνο 2 σκάλες, μία για λειτουργία στο 50% και μία στο 100%.

Η επιλογή γίνεται από τον πρώτο διακόπτη που έχει 4 επιλογές.

 • -OFF, δηλαδή κλειστός
 • Λειτουργία ανεμιστήρα
 • Λειτουργία μισής αντίστασης
 • Λειτουργία όλη της αντίστασης

Επιδαπέδιος με ρύθμιση γωνίας

Το αερόθερμο της PARKSIDE είναι επιδαπέδιο με δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας. Προφανώς μπορεί να στερεωθεί και σε τοίχο αν κάποιος το επιθυμεί. Επίσης διαθέτει και ειδική λαβή για εύκολη μεταφορά.

Θερμοστάτης χώρου από 0 έως 85 χωρίς ενδείξεις!

Το βιομηχανικό αερόθερμο PARKSIDE PKH 2500 A1 διαθέτει θερμοστάτη με τον οποίο αυτοματίζει. Δηλαδή διαλέγετε την επιθυμητή θερμοκρασία και αυτό δουλεύει μέχρι να την επιτύχει. Όταν την πιάσει, σταματάει αυτόματα. Το εύρος λειτουργίας είναι από 0 έως 85 βαθμοί Κελσίου

Δυστυχώς -για κάποιο ανεξήγητο λόγο- δεν υπάρχει καμία ένδειξη θερμοκρασίας στο διακόπτη του θερμοστάτη, παρά μόνο το min-max. Οπότε πρέπει να μαντέψετε περίπου την θερμοκρασία. Προφανώς αν έχετε ένα εξωτερικό θερμόμετρο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βάλετε εσύ τις βαθμίδες -χοντρικά- με έναν μαρκαδόρο.

Προστασία υπερθέρμανσης, αυτόματη απενεργοποίηση, αλλά αρκετά θορυβώδες

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές στο εγχειρίδιο χρήσης διαθέτει προστασία υπερθέμανσης με αυτόματη απενεργοποίηση. Κάτι που είναι πολύ θετικό και σίγουρα μπορεί να προφυλάξει από κάποιο ατύχημα.

Δεν αναφέρεται πουθενά η κλάση προστασίας, αλλά λογικά δεν έχει καμία προφύλαξη έναντι του νερού και έτσι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε χώρους με υπερβολική υγρασία ή χώρους με νερά.

Πάμε τώρα στο πιο μεγάλο μειονέκτημα του βιομηχανικού αερόθερμου της parkside, τον θόρυβο. Είναι αρκετά θορυβώδες, τόσο που αν είστε σε κοντινή απόσταση είναι ενοχλητικό. Γενικά τα βιομηχανικά αερόθερμα δεν είναι αθόρυβα (αν και υπάρχουν κάποια), αλλά νομίζω οτι είναι λίγο πιο πολύ από ότι πρέπει. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει καμία σκάλα για τον ανεμιστήρα, οπότε πάντα δουλεύει στο μέγιστο.

Σύνοψη: Μία οικονομική λύση για βιομηχανικό αερόθερμο

Το Βιομηχανικό αερόθερμο PARKSIDE PKH 3000 είναι μία πολύ οικονομική λύση για όσους ψάχνουν να ζεστάνουν τον χώρο εργασίας και όχι μόνο. Αν και δεν προτείνεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν οικιακό αερόθερμο.

Είναι αρκετά ισχυρό (3000 WATT) και χάρις στο κεραμικό θερμαντικό πάνελ είναι και πολύ πιο μικρό από τα κλασσικά βιομηχανικά αερόθερμα. Στα θετικά του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ανεμιστήρας ενώ επειδή διαθέτει θερμοστάτη μπορεί να αυτοματοποιήσει. Στα βασικά μειονεκτήματα μπορούμε να πούμε ότι κάνει θόρυβο και ο θερμοστάτης δεν έχει ενδείξεις θερμοκρασίας.

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Ισχυρό
 • Μικρό μέγεθος
 • Ρύθμιση γωνίας
Αρνητικά
 • Κάνει θόρυβο
 • Ο θερμοστάτης δεν έχει ενδείξεις
 • Δεν υπάρχει ρύθμιση στον ανεμιστήρα

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε

 • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα LIDL ή τα PARKSIDE!
 • Το ΙΑΝ για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι 321424_1901
 • Σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις είναι διαφορετικά από ότι στα υπόλοιπα PARKSIDE. ( email: Ld-services@rowi-electronics.com ,Γραμμή τεχνικής υποστήριξης: +800 7694 7694)
 • Προσοχή, το συγκεκριμένο αερόθερμο έχει ισχύ 3000 WATT, γιαυτό θέλει προσοχή αν το συνδέσετε σε μπαλαντέζα ή πολύπριζο. Θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο για αντοχή >=3000 WATT. Σε αντίθετη περίπτωση θα το κάψετε πολύ σύντομα και μπορεί να προκληθεί ακόμα και πυρκαγιά ή βραχυκύκλωμα (στο πολύπριζο/μπαλαντέζα).
 • Αν το δουλεύετε σε φουλ ισχύ θα πρέπει να υπολογίσετε ότι καταναλώνει περίπου 3 κιλοβατώρες την ώρα.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜία πανέμορφη κασετίνα για μολύβια φτιαγμένη από μολύβια
Επόμενο άρθροDIY κλαδοτεμαχιστής βαρέως τύπου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
2 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια