Μετρητής αποστάσεων laser τώρα και από το κινητό

0
arrim one

Οι μετρητές αποστάσεων laser είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, που μας επιτρέπει να μετρήσουμε, αυτόματα, αποστάσεις σε εσωτερικούς χώρους. Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι μπορούν να μετρήσουν μόνο την απόσταση μίας επιφάνειας από το εργαλείο. Γιαυτό τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο, χρησιμοποιώντας αντί για έναν μετρητή με λέιζερ, την κάμερα ενός κινητού. Παρότι αρκετές από αυτές τις εφαρμογές είναι αρκετά καλές, υστερούν λίγο σε ακρίβεια. Το Arrim One προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, συνδυάζοντας ταυτόχρονα έναν μετρητή λέιζερ με μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για κινητά.

Ο μετρητής λέιζερ προσαρμόζεται στην θύρα φόρτισης του κινητού και λειτουργεί μέσω της ειδικής εφαρμογής που υπάρχει. Οπότε μπορεί να έχει την ακρίβεια της ακτίνας λέιζερ, χωρίς όμως τους περιορισμούς που έχει ένας κοινός μετρητής αποστάσεων. Έτσι μπορεί να μετρήσει αποστάσεις από όποιο σημείο και αν θέλετε, εσωτερικά ή εξωτερικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε την αρχή και το τέλος, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για το κινητό.

Όμως δεν μένει εκεί, δηλαδή στο μέτρημα μίας ευθείας απόστασης. Μπορεί να μετρήσει γωνίες, κύκλους, περίεργα σχήματα ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσετε για ευθυγράμμιση αντικειμένων.

Η ακρίβεια που έχει -σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές- είναι ±1.5 χιλιοστό, για μέτρηση έως και 20 μέτρα μακρυά από το κινητό. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, περίπου τόση είναι και η ακρίβεια που έχουν οι επαγγελματικοί μετρητές αποστάσεων με λέιζερ που κοστίζουν 100-300 ευρώ.

To Arrim One χρηματοδοτήθηκε μέσω του Kickstarter στα μέσα του καλοκαιριού. Αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα αρχές φθινοπώρου του 2018, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το προ-παραγγείλετε μέσω του Indiegogo. Το κόστος του είναι περίπου 80 ευρώ και υπάρχει μοντέλο και για Android (μόνο για Android 8.0 ή νεότερο) αλλά και iPhone συσκευές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Περιστροφικό πιστολέτο PARKSIDE PBH 1500 E5
Επόμενο άρθροReview: Zanflare F1, ένας πολύ οικονομικός αδιάβροχος φακός LED
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια