Ένας μίνι προτζέκτορας για Raspberry Pi

0
nebra anybeam προτζέκτορας

Ο Nebra Anybeam είναι ένας μίνι, φορητός προτζέκτορας που σύμφωνα με τους κατασκευαστές είναι ο μικρότερος προτζέκτορας του κόσμου. Το μέγεθος του δεν ξεπερνά αυτό ενός smartphone, με το βάρος να είναι μόλις 133 γραμμάρια και δεν χρειάζεται καλώδια, καθώς λειτουργεί απευθείας από μπαταρία. Οι μικρές του διαστάσεις δεν είναι κάτι νέο, καθώς οι μίνι προτζέκτορες υπάρχουν στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια και αν μπορεί να είναι, όντως, ο μικρότερος προτζέκτορας στον κόσμο, οι διαφορές με τους υπόλοιπους μίνι προτζέκτορες είναι πολύ μικρές.

mini raspberry projector
Το Nebra Anybeam Hat, η έκδοση που “φοριέται” πάνω σε ένα Rapsberry Pi

Όμως ο συγκεκριμένος δεν είναι απλώς λίγο μικρότερος, αλλά έχει και βελτιωμένα χαρακτηριστικά -που πλησιάζουν αυτά ενός κανονικού προτζέκτορα- και δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με Raspberry Pi. Για την ακρίβεια, ο Nebra Anybeam αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 3-4 διαφορετικές εκδοχές, με μόνο την μία από αυτές, την Nebra Anybeam Hat, να είναι συμβατή με Raspberry Pi. Όσον αναφορά τα επίσημα χαρακτηριστικά, έχει ανάλυση 720p@60fps, αντίθεση 80.000:1, φωτεινότητα 30 ANSI και aspect ratio 16:9.

Προφανώς δεν πρόκειται κάποιο προτζέκτορα ιδανικό για καφενείο ή για ομαδικές προβολές στην αυλή, αλλά για ένα φορητό προτζέκτορα, που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας.

Η τιμή του αναμένεται να είναι κοντά στις 180-200 Αγγλικές στερλίνες (περίπου 220-250 ευρώ αυτή τη στιγμή) και αυτή τη στιγμή μπορείτε να τον προ-παραγγείλετε μέσω του Kickstarter. Δεν πρόκειται για κάποια τρελή καινοτομία, όμως η τιμή δεν είναι κακή για τα χαρακτηριστικά του (πχ άλλοι μίνι προτζέκτορες από Κίνα κοστίζουν 180-200 ευρώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροHandbrake, ένας open source video transcoder
Επόμενο άρθροΦτιάξτε εύκολα slideshow βίντεο με το 4k Slideshow maker
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια