gadget για το κινητό σας βοηθάει να λέτε παραμύθια στα μικρά παιδιάΚάθε μέρα κυκλοφορεί και ένα νέο gadget για κινητά τηλέφωνα. Κάποια από αυτά είναι πολύ χρήσιμα, άλλα παντελώς αχρείαστα. Τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά οικονομικά (ή αν δεν είναι μπορείτε να βρείτε μια Κινέζικη αντιγραφή, συνήθως σε πολύ χαμηλότερη τιμή).

To Kickstarter φιλοξενεί αυτό το καιρό ένα τέτοιο νέο gadget, που όμως δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα. Αυτό το νέο gadget ονομάζεται Moonlite, είναι ένας συνδυασμός μίνι προτζέκτορα και του κλασσικού παιχνιδιού View-Master1 που υπόσχεται να αλλάξει τον τροπο που λέμε παραμύθια στα μικρά μας παιδιά.

Το Moonlite αποτελείται από ένα μηχανισμό που μπορεί να προσαρμοστεί στο led φλας κάμερας κάθε σύγχρονου κινητού. Επίσης, εχει την δυνατότητα να παίρνει μικρούς περιστρεφόμενους δίσκους και έτσι να προβάλει τις εικόνες που έχει ο δίσκος σε μία επίπεδη επιφάνεια (πχ ταβάνι).

Αυτά από μόνα τους δεν θα ήταν και κάτι τρομερό, καθώς κυκλοφορούν ήδη διάφορα gadget που μετατρέπουν το κινητό σε μικρό προτζέκτορα. Αυτό που κάνει όμως το moonlite να ξεχωρίζει, είναι ότι ο κάθε δίσκος περιλαμβάνει μία μικρή ιστορία / παραμύθι, το οποίο συνδυάζεται με ήχους αλλά και με τα λόγια αφήγησης που προβάλονται στην οθόνη του κινητού μέσω ειδικής εφαρμογής.

Έτσι κάθε φορά, που γυρίζεται φωτογραφία στο δίσκο, αλλάζει αυτόματα και η σελίδα της ιστορίας στο κινητό, κάνοντας την αφήγηση του παραμυθιού πολύ πιο διαδραστική.

Kickstarter

Όπως είπαμε, το project φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα crowdfunging του Kickstarter, και από ότι φαίνεται τα πάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής.

Πόσο κοστίζει
Η τιμή για αυτό το μικρό gadget είναι αρκετά δελεαστική. Με μόνο 35 δολάρια, μπορεί κάποιος να αποκτήσει το Moonlite μαζί με 2 μικρούς δίσκους με διαφορετικές ιστορίες. Αν επιθυμεί παραπάνω δίσκους, μπορεί να διαλέξει μεγαλύτερα πακέτα (το πλήρες κοστίζει 65 $). Αν και δεν υπάρχει δυνατότητα αυτή τη στιγμή για αγορά μεμονομένων δίσκων ξεχωριστά, σύμφωνα με την δημιουργό, αυτοί θα κοστίζουν 6-9 δολάρια όταν ολοκληρωθεί η καμπάνια χρηματοδότησης.

Σημεία που σίγουρα θέλουν προσοχή
Υπάρχουν φυσικά κάποια σημεία, τα οποία θέλουν λίγο προσοχή. Το πρώτο είναι τα κινητά με τα οποία είναι επίσημα συμβατό το Moonlite. Αυτή τη στιγμή, τα κινητά με τα οποία σίγουρα δουλεύει, είναι τα Iphone 6 (+ νεότερο) και Samsung Galaxy S6 (+ νεότερο). Βέβαια, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το ίδιο το κινητό, αλλά με το ακριβές σημείο το οποίο βρίσκεται το φλας και ο τρόπος που θα στερεωθεί πάνω του. Οπότε σίγουρα θα είναι συμβατό με όποιο κινητό αντιγράφει αυτά τα κινητά σε σχέδιο.

Το επόμενο σημείο που θέλει προσοχή, είναι ότι μέχρι στιγμή οι ιστορίες είναι όλες στα Αγγλικά. Σύμφωνα με την δημιουργό, οι ιστορίες θα μεταφραστούν σύντομα και σε άλλες γλώσσες. Αλλά λογικά τα Ελληνικά, δεν θα είναι μία από τις πρώτες στις οποίες θα γίνει αυτό.

 


  1. View-Master: Το View-Master ήταν ένα κλασσικό μικρό παιχνίδι, που κυκλοφόρησε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Θυμίζει στερεοσκόπιο με δύο μικρούς περιστρεφόμενους δίσκους στην κάθε πλευρά. Συνήθως οι δίσκοι περιείχαν μικροσκοπικές φωτογραφίες από ιστορίες ή μικροσκοπικά σχέδια. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 90, μπορούσατε να τα βρείτε ακόμα σε παζάρια και πανηγύρια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜερικά διαφορετικά πλεκτά έπιπλα
Επόμενο άρθροTo πιο φουτουριστικό σετ πληκτρολoγίου, έρχεται από την AUDI
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια