Ο μπρουταλισμός (Brutalism) ήταν μία μορφή αρχιτεκτονικής, που δημιουργήθηκε στην Αγγλία στις αρχές του 1950, και είχε ως κύρια χαρακτηριστικά την έντονη γραμμικότητα και τα εμφανή υλικά, Σχεδόν πάντα, τα κτήρια ήταν από μπετό, χωρίς καμία απολύτως επικάλυψη ή βάψιμο.

Σαν μορφή αρχιτεκτονικής (ευτυχώς) δεν επικράτησε, αλλά ως μορφή διακόσμησης, δεν είναι και τόσο κακή ιδέα, ειδικά τώρα που τα έργα από τσιμέντο είναι αρκετά της μόδας.

βάζα με θέμα τον μπρουταλισμόΟ Καναδός αρχιτέκτονας David Umemoto, έχει δημιουργήσει μία πολύ ξεχωριστή σειρά από έργα φτιαγμένα από τσιμέντο, μεταξύ των οποίων και αυτά τα πρωτότυπα «μπουταλιστικά» βάζα.

Το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και πραγματικά μαγνητίζει αμέσως τα βλέμματα. Τα βάζα αυτά διατίθενται προς πώληση με τιμή 400-650 δολάρια έκαστο, για όποιον το επιθυμεί. 

βάζα με θέμα τον μπρουταλισμόΣίγουρα μία πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα, που μπορεί να εμπνεύσει αρκετούς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα έργα στην προσωπική του ιστοσελίδα, και μίας και θα είστε εκεί, μπορείτε να δείτε και το παραπάνω φωτιστικό, που συνδυάζει υπέροχα τον μπρουταλισμό με τον σουρεαλισμό.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.