Το Homemade Modern είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια κατασκευών στο Youtube με περίπου 800 χιλιάδες ακόλουθους. Ειδικεύεται σε πρωτότυπες κατασκευές με τσιμέντο που αφορούν κυρίως το σπίτι. Αυτή τη φορά ανέβασε ένα βίντεο με ένα project, το οποίο ετοίμαζε εδώ και μερικά χρόνια. Αυτοσχέδιο τσιμεντένιο πλακόστρωτο, φτιαγμένο με καλούπι το οποίο έγινε με την βοήθεια 3D εκτυπωτή.

Οι πέτρες που σχεδίασε έχουν δελτοειδές σχήμα και είναι αλληλοσυμπληρούμενες. Έτσι μπορούν να τοποθετούνται η μία μετά την άλλη επ άπειρον.

Η διαδικασία κατασκευής της κάθε πέτρας δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, όμως η χρησιμοποίηση ενός πλαστικού αρνητικού από 3D εκτυπωτή για την δημιουργία καλουπιού σιλικόνης είναι σίγουρα κάτι το οποίο χρίζει αναφοράς.

Με τον τρόπο αυτό, μπορεί ο καθένας ο οποίος έχει πρόσβαση σε 3D εκτυπωτή, να δημιουργήσει τα δικά του αυτοσχέδια καλούπια, όσο πολύπλοκα και αν είναι, μέσα σε λίγες ώρες χωρίς κανένα κόπο. Η εναλλακτική θα ήταν να τα δημιουργήσετε με πηλό, ο οποίος απαιτεί δεξιότητα ή κάποιο έτοιμο αντικείμενο, το οποίο σας περιορίζει αρκετά.

Όμως με έναν 3D εκτυπωτή μπορείτε να σχεδιάσετε τα πάντα. Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο ή δεν έχετε ακόμα τις γνώσεις μπορείτε να βρείτε έτοιμα δεκάδες χιλιάδες σχέδια στο διαδίκτυο.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής στο βίντεο από το κανάλι του Homemade Modern στο youtube.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Σταθμός ηλεκτρονικού για κόλλα πάστα συγκολλήσεων AD-982
Επόμενο άρθροDIY χειροκίνητος ταινιολειαντήρας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια