Το Homemade Modern είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια κατασκευών στο Youtube με περίπου 800 χιλιάδες ακόλουθους. Ειδικεύεται σε πρωτότυπες κατασκευές με τσιμέντο που αφορούν κυρίως το σπίτι. Αυτή τη φορά ανέβασε ένα βίντεο με ένα project, το οποίο ετοίμαζε εδώ και μερικά χρόνια. Αυτοσχέδιο τσιμεντένιο πλακόστρωτο, φτιαγμένο με καλούπι το οποίο έγινε με την βοήθεια 3D εκτυπωτή.

Οι πέτρες που σχεδίασε έχουν δελτοειδές σχήμα και είναι αλληλοσυμπληρούμενες. Έτσι μπορούν να τοποθετούνται η μία μετά την άλλη επ άπειρον.

Η διαδικασία κατασκευής της κάθε πέτρας δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, όμως η χρησιμοποίηση ενός πλαστικού αρνητικού από 3D εκτυπωτή για την δημιουργία καλουπιού σιλικόνης είναι σίγουρα κάτι το οποίο χρίζει αναφοράς.

Με τον τρόπο αυτό, μπορεί ο καθένας ο οποίος έχει πρόσβαση σε 3D εκτυπωτή, να δημιουργήσει τα δικά του αυτοσχέδια καλούπια, όσο πολύπλοκα και αν είναι, μέσα σε λίγες ώρες χωρίς κανένα κόπο. Η εναλλακτική θα ήταν να τα δημιουργήσετε με πηλό, ο οποίος απαιτεί δεξιότητα ή κάποιο έτοιμο αντικείμενο, το οποίο σας περιορίζει αρκετά.

Όμως με έναν 3D εκτυπωτή μπορείτε να σχεδιάσετε τα πάντα. Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο ή δεν έχετε ακόμα τις γνώσεις μπορείτε να βρείτε έτοιμα δεκάδες χιλιάδες σχέδια στο διαδίκτυο.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής στο βίντεο από το κανάλι του Homemade Modern στο youtube.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Σταθμός ηλεκτρονικού για κόλλα πάστα συγκολλήσεων AD-982
Επόμενο άρθροDIY χειροκίνητος ταινιολειαντήρας

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια