Τι θα λέγατε αν θα μπορούσατε να είχατε μία (σχετικά) πιστή μικρογραφία του σύμπαντος στο γραφέιο σας; Λογικά, αν σας αρέσει η αστρονομία, θα λέγατε σίγουρα ναι. Γιαυτό το λόγο ένας νεαρός φοιτητής από την Γερμανία, δημιούργησε μία γυάλινη σφαίρα που μέσα της αποτυπώνεται ολόκληρο το σύμπαν.

Η γυάλινη αυτή σφαίρα έχει επεξεργαστεί με ένα ειδικά σχεδιασμένο CNC λέιζερ, το οποίο δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες μικρές κουκίδες εσωτερικά της.

ολόκληρο το σύμπαν κλεισμένο μέσα σε μία γυάλινη σφαίραΗ «χάραξη» δεν έχει γίνει τυχαία, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε η κάθε κουκίδα να θυμίζει ένα διαφορετικό γαλαξία μέσα στο σύμπαν. Βέβαια επειδή η κάθε σφαίρα έχει μόνο 380.000 διαφορετικές κουκίδες και το σύμπαν αποτελείται από τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο διαφορετικούς γαλαξίες, ο δημιουργός παρομοιάζει αυτή τη γυάλινη σφαίρα πιο πολύ με την Λανιάκεα 1 (Laniakea) και όχι με ολόκληρο το σύμπαν.

ολόκληρο το σύμπαν κλεισμένο μέσα σε μία γυάλινη σφαίρα

Kickstarter

O Clemens, που βρίσκεται πίσω από αυτό το πολύ όμορφου project, προσπαθεί αυτή τη στιγμή μέσω του Kickstarter να το χρηματοδοτήσει, ώστε να κυκλοφορήσει σύντομα και εμπορικά.

ολόκληρο το σύμπαν κλεισμένο μέσα σε μία γυάλινη σφαίραΌπως όλα δείχνουν, τα έχει καταφέρει μία χαρά μέχρι τώρα, καθώς έχει υπέρ-συμπληρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο εδώ και αρκετό καιρό. Αν επιθυμείτε και εσείς να προ-παραγγείλετε μία γυάλινη σφαίρα, μπορείτε να το κάνετε ακόμα. Η κάθε μία κοστίζει 39 δολάρια μόνη της, ενώ αν θέλετε να προμηθευτείτε και κάποια από τις ειδικές βάσεις που υπάρχουν θα πρέπει να δώσετε 10-60 δολάρια παραπάνω.


  1. Laniakea : Eίναι το υπερσύμπεγμα γαλαξιών που βρίσκεται και ο δικός μας γαλαξίας, ο οποίος έχει μόνο 100.000 διαφορετικούς γαλαξίες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανέρμοφα παχύφυτα από βιτρό γυαλί
Επόμενο άρθροKingDian S280 120GB : Κινέζικος SSD 2.5″ με καλές επιδόσεις σε χαμηλή τιμή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια