Ίσως το πιο όμορφο minimal ρολόι τοίχου

0

minimal ρολόι τοίχουTo Etchclock είναι ίσως το πιο ωραίο minimal ρολόι τοίχου που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Έρχεται από την μικρή Ελβετική εταιρία 42foundry και εκτός από το πολύ όμορφο minimal design, έχει και ένα πολύ ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας, καθώς η ώρα στο Etchclock αποτυπώνεται ανάγλυφα!

Το πως γίνεται αυτό ακριβώς δεν το γνωρίζουμε καθώς δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την κατασκευή του. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι χρησιμοποιεί μία θερμό ελαστική μεμβράνη σαν επιφάνεια, η οποία με κάποιο μηχανισμό (πιθανώς θερμότητα ή ακόμα και ηλεκτρομαγνήτες ή κενό αέρος) μπορεί να αποτυπώσει κάθε ψηφίο. 

Η αποτύπωση κάθε ψηφίου, γίνεται περίπου όπως και στις παλιές dotmatrix οθόνες, με το κάθε ψηφίο να μπορεί να δημιουργηθεί με κάποιο συνδυασμό  7 γραμμών. To Etchclock έχει δύο λειτουργίες οι οποίες μπορεί να ρυθμιστούν ασύρματα μέσω app σε κινητό. Έτσι μπορεί να αποτυπώνει την ώρα συνεχόμενα ανά 30 δεύτερα ή μπορεί να παραμένει σε αδράνεια, μέχρι να ακουστεί κάποιος ήχος από το περιβάλλον, που να το ενεργοποιήσει (πχ παλαμάκια, βάδισμα..).

Το μέγεθος του Etchclock είναι 40χ40 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 6 κιλά. Λειτουργεί με ρεύμα και η κατανάλωσή του είναι μικρή (περίπου 10 Watt).

Που θα βρείτε το Etchclock και πόσο κοστίζει

Το Etchclock μπορείτε να το προμηθευτείτε από διάφορα καταστήματα σε διάφορες χώρες αλλά και μέσω της επίσημης σελίδας του. Το κόστος του είναι αρκετά τσιμπημένο (περίπου 1300 ευρώ το ένα), αλλά δυστυχώς το καλό πάντα κοστίζει.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνσωματώστε εύκολα έγγραφα και πίνακες σε μία ιστοσελίδα με το Google Docs
Επόμενο άρθροΠαίξτε παλιά παιχνίδια SNES στον υπολογιστή σας με το ZSNES
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια