Τραπέζι με αποξηραμένα λουλούδια

0
τραπέζι με αποξηραμένα λουλούδια
 
Ο Marcin Rusak, ένας Πολωνός καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, είναι ένας δημιουργός που πειραματίζεται συνεχώς με νέες τεχνικές και υλικά. Προερχόμενος από δύο γενιές ανθοκαλλιεργητών, είναι φυσικό αρκετά από τα έργα του, να έχουν ως θέμα τα λουλούδια
 
 
Ίσως το πιο χαρακτηριστικό από αυτά, είναι το Flora table, ένα τραπέζι το οποίο έχει ενσωματωμένα, μέσα σε διάφανη εποξική ρητίνη, φυσικά άνθη.
 
 
Η διάφανη εποξική ρητίνη (γνωστή και ως υγρό γυαλί), είναι ένα φανταστικό υλικό, το οποίο έχει αρκετές εφαρμογές. Έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να γίνεται τελείως διάφανη όταν στεγνώσει, μοιάζοντας με γυαλί. Επίσης, κάτι σημαντικό, είναι ότι έχει πολύ απλή εφαρμογή, αφού είναι αυτοεπιπεδούμενη. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να κάνετε καμία απολύτως διαδικασία, για να γίνει η επιφάνεια της εποξικής ρητίνης επίπεδη, καθώς γίνεται αυτόματα μόνη της, όσο σκληραίνει.
H Flora Lamp, ένα φωτιστικό από την ίδια συλλογή, με την ίδια μέθοδο κατασκευής
Ο σκελετός του τραπεζιού, δημιουργήθηκε από χυτό αλουμίνιο (με την μέθοδο της χύτευσης σε άμμο), ενώ χρησιμοποιήθηκε ειδική τεχνική κατά την ενσωμάτωση της εποξικής ρητίνης, ώστε τα λουλούδια με τον χρόνο να αποκτήσουν αυτή την όμορφη ασημί απόχρωση.
 
Μπορείτε να δείτε όλη τη συλλογή έργων του καλλιτέχνη, στην προσωπική του ιστοσελίδα, εδώ.
Διαφήμιση
ΠΗΓΗMarcin Rusak
Προηγούμενο άρθροΠανέμορφα βάζα φτιαγμένα μόνο με ξύλινα μολύβια
Επόμενο άρθροΝέες δυνατότητες με ένα καινοτόμο CNC χειρός
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια