Πανέμορφα βάζα φτιαγμένα μόνο με ξύλινα μολύβια

0
βάζα φτιαγμένα από ξύλινα μολύβια 
 

O Φινλαδός δημιουργός Tuomas Markunpoika, πήρε ένα απλό και πολύ κοινό αντικείμενο, το κλασσικό ξύλινο μολύβι, και δημιούργησε μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη σειρά από βάζα. Η σειρά αυτή, ονομάστηκε Amagalmated (στα Ελληνικά αμάλγαμα, που εκτός από οδοντιατρικός όρος, σημαίνει και κάθε ανάμειξη υλικών για τον σχηματισμό μιας ενιαίας μορφής), και περιλαμβάνει διάφορα σχέδια βάζων (όλα σχήματος μπουκαλιού)

Η τεχνική που χρησιμοποίησε, είναι αρκετά απλή και μπορεί, εύκολα, να κατανοηθεί παρακολουθώντας το παραπάνω βίντεο.
 Selection_007 
Με απλά λόγια, αυτό που έκανε, είναι να κολλήσει με ξυλόκολλα, σε στρώσεις, αρκετά ξύλινα μολύβια μεταξύ τους και στην συνέχεια να κολλήσει  τις στρώσεις μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι ένα μασίφ ορθογώνιο κομμάτι.
 

Λόγω του εξάγωνου σχήματος των μολυβιών, οι στρώσεις “κλειδώνουν” καλύτερα μεταξύ τους, αφού υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια συγκόλλησης, και έτσι η κατασκευή είναι πιο σταθερή. Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός τόρνου, έδωσε το σχήμα που ήθελε στο κάθε βάζο.

 

Selection_009To αποτέλεσμα, είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό, στα βάζα στα οποία χρησιμοποίησε έγχρωμα μολύβια.

Μπορείτε να δείτε όλη τη σειρά των βάζων του, καθώς και διάφορα άλλα έργα του, στην προσωπική του ιστοσελίδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.