Πανέμορφα βάζα φτιαγμένα μόνο με ξύλινα μολύβια

0
βάζα φτιαγμένα από ξύλινα μολύβια

O Φινλαδός δημιουργός Tuomas Markunpoika, πήρε ένα απλό και πολύ κοινό αντικείμενο, το κλασσικό ξύλινο μολύβι, και δημιούργησε μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη σειρά από βάζα. Η σειρά αυτή, ονομάστηκε Amagalmated (στα Ελληνικά αμάλγαμα, που εκτός από οδοντιατρικός όρος, σημαίνει και κάθε ανάμειξη υλικών για τον σχηματισμό μιας ενιαίας μορφής), και περιλαμβάνει διάφορα σχέδια βάζων (όλα σχήματος μπουκαλιού)

Η τεχνική που χρησιμοποίησε, είναι αρκετά απλή και μπορεί, εύκολα, να κατανοηθεί παρακολουθώντας το παραπάνω βίντεο.
 Selection_007
Με απλά λόγια, αυτό που έκανε, είναι να κολλήσει με ξυλόκολλα, σε στρώσεις, αρκετά ξύλινα μολύβια μεταξύ τους και στην συνέχεια να κολλήσει  τις στρώσεις μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι ένα μασίφ ορθογώνιο κομμάτι.
 

Λόγω του εξάγωνου σχήματος των μολυβιών, οι στρώσεις “κλειδώνουν” καλύτερα μεταξύ τους, αφού υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια συγκόλλησης, και έτσι η κατασκευή είναι πιο σταθερή. Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός τόρνου, έδωσε το σχήμα που ήθελε στο κάθε βάζο.

Selection_009To αποτέλεσμα, είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό, στα βάζα στα οποία χρησιμοποίησε έγχρωμα μολύβια.

Μπορείτε να δείτε όλη τη σειρά των βάζων του, καθώς και διάφορα άλλα έργα του, στην προσωπική του ιστοσελίδα, πατώντας εδώ.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗTuomas Markunpoika
Προηγούμενο άρθροΜοναδικά έπιπλα από χρωματιστό τσιμέντο
Επόμενο άρθροΤραπέζι με αποξηραμένα λουλούδια
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια