Φαναράκια με φιάλες εργαστηρίου

0
φαναράκια με φιάλες εργαστηρίου 
 
Η Ινδή δημιουργός Rashmeet Sagu, είχε μια όμορφη και πρωτότυπη ιδέα, για την κατασκευή φωτιστικών, που θυμίζουν μικρά φανάρια, με την χρησιμοποίηση κωνικών φιαλών εργαστηρίου. 
 

 chemistry_lamp_6

Οι κωνικές φιάλες εργαστηρίου, έχουν μεγάλη επίπεδη βάση, που τους επιτρέπει να μπορούν να ισορροπήσουν άνετα, πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα ως επιτραπέζια φωτιστικά.
chemistry_lamp_8
 
Η δημιουργός, σχεδίασε έτσι το σχήμα του καλωδίου, ώστε να μπορεί να κρατηθεί, θυμίζοντας φανάρι. Φυσικά κάποιος με τις κατάλληλες γνώσεις, μπορεί να χρησιμοποιήσει λαμπτήρες συνεχούς ρεύματος μαζί με μπαταρίες, ώστε να γίνει ένα πραγματικό φορητό φανάρι.
 
Το υλικό κατασκευής τους, είναι βοριοπυριτικό γυαλί (πυράντοχο, ίδιο με τα γυάλινα σκεύη Pyrex). Tο βοριοπυριτικό γυαλί τους επιτρέπει την ασφαλή χρήση ακόμα και σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες (θεωρείται ασφαλές έως περίπου τους 500 βαθμούς Κελσίου, αν και μπορεί να σπάσει σε μικρότερη θερμοκρασία με κακή χρήση). Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και λαμπτήρες, που παράγουν θερμότητα (πχ αλογόνου).
 φιάλες εργαστηρίου
 
Το κόστος μιας τέτοιας κωνικής φιάλης, είναι 3-5 ευρώ αναλόγως το μέγεθος, οπότε σίγουρα δεν είναι οικονομικές. Βέβαια πολλά εργαστήρια ή πανεπιστήμια, κατά καιρούς πετάνε αρκετές με μικρο-ατέλειες ή σβησμένη σήμανση, οπότε κάποιος με τις κατάλληλες «διασυνδέσεις», ίσως καταφέρει να βρει αρκετές δωρεάν.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοιές είναι οι διαφορές μεταξύ σέγας και σπαθοσέγας
Επόμενο άρθροΚαλύψτε εύκολα ατέλειες στο ξύλο, με εποξική ρητίνη
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια