Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καλύψετε μια ατέλεια που μπορεί να έχει ένα κομμάτι ξύλο. Μπορείτε να το κάνετε με ειδικά γεμιστικά, με ξυλόκολλα αναμειγμένη με σκόνη ξύλου, με κόλλα στιγμής, με εποξική ρητίνη…. Η κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματά και μειονεκτήματα.

O Mathew Cremona, χρησιμοποιεί την μέθοδο της εποξικής ρητίνης. Η εποξ. ρητίνη, είναι μια κόλλα δύο συστατικών, που πάντα περιέχει μια ρητίνη και ένα σκληρυντή. Αν αναμειχθούν αυτά τα δύο συστατικά μαζί, και αφεθούν όσο απαιτείται, τότε η κόλλα γίνεται εξαιρετικά δυνατή και σκληρή.

 

Η χρήση της εποξικής ρητίνης, δεν γίνεται μόνο για να καλυφθεί μια ατέλεια, αλλά κυρίως για να μην χειροτερέψει το πρόβλημα. Έτσι χρησιμοποιώντας εποξ. ρητίνη, πάνω σε ένα ρωγμή στο ξύλο, δεν καλύπτεται μόνο η ρωγμή, αλλά αποτρέπεται και η διεύρυνσή της.

Χρωματισμός εποξικής ρητίνης

Τα μόνα σημεία που χρειάζονται προσοχή είναι ο σωστός χρωματισμός της εποξικής ρητίνης, και η υπερκάλυψη της ατέλειας. Ο χρωματισμός μπορεί να γίνει όπως εσείς θέλετε. Η εποξική ρητίνη, σχεδόν πάντα είναι διάφανη.

Μπορείτε να διαλέξετε όποιο χρώμα θέλετε, αν και σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να πετύχετε την ακριβή απόχρωση του ξύλου.

Πλήρη κάλυψη του κενού

Το άλλο σημαντικό κομμάτι, είναι ότι πρέπει να υπερκαλύψετε την ατέλεια. Αυτό δεν είναι πάντα όσο εύκολο ακούγεται, γιατί πχ μια ρωγμή, ειδικά αν καταλήγει στην άλλη πλευρά, τραβάει σιγά σιγά την εποξική ρητίνη. Οπότε θα πρέπει να συμπληρώνετε συνέχεια. Η υπερκάλυψη της ατέλειας, σας δίνει την δυνατότητα να τρίψετε ή να πλανίσετε την εποξική ρητίνη που περισσεύει.

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς είναι πιθανό να δημιουργηθούν φουσκαλίτσες στην εποξική ρητίνη, από τον αέρα που είναι εγκλωβισμένος μέσα στην ρωγμή. Οπότε αν η εποξική ρητίνη είναι λίγα χιλιοστά πάνω από το ξύλο, με το πλάνισμα/τρίψιμο θα φύγουν.

Μπορείτε να δείτε στο βίντεο από το κανάλι του στο youtube αναλυτικά την διαδικασία που ακολουθεί.

 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦαναράκια με φιάλες εργαστηρίου
Επόμενο άρθροDIY Παιχνίδι Puzzle με ξύλινες βέργες
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια