Σετ σκακιού από τσιμέντο (Bauhaus)

0

5bd46b627994166ee5d3d653e8b5cd1d

Το σκάκι είναι από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια που υπάρχουν. Αν και έχει απλούς κανόνες, απαιτεί στρατηγική και διορατικότητα, ενώ σε αντίθεση με τα περισσότερα δεν βασίζεται καθόλου στην τύχη.
Ένα κλασσικό σετ σκακιού, είναι φτιαγμένο συνήθως από πλαστικό ή ξύλο, αν και στο εμπόριο κυκλοφορούν και σετ σκακιού από άλλα υλικά (πχ γυαλί, σίδηρο). Φυσικά υπάρχουν και διάφοροι τρόποι για να φτιάξει κάποιος ένα σετ σκακιού, όπως για παράδειγμα με βίδες και παξιμάδια.
σετ σκακιού από τσιμέντο (bauhaus)
 
Ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι και το μπετό. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξει κάποιος ένα σετ σκακιού από μπετό. Ίσως ο πιο εύκολος είναι να φτιάξετε ένα μινιμαλιστικό σετ που βασίζεται πάνω στο σετ σκακιού που σχεδιάστηκε από τον Joseph Hartwig της σχολής Bauhaus. Είναι ένα αρκετά διαδεδομένο σετ που πιθανώς να έχετε συναντήσει φτιαγμένο από ξύλο.
Το αρχικό σετ του Joseph Hartwig
 
Το αρχικό σετ χρησιμοποιεί πούλια φτιαγμένα από συνδυασμό γεωμετρικών σχημάτων (κύβους, σφαίρες…). Το σχέδιο από μπετό που βλέπεται, το οποίο δημιουργήθηκε από ένα πρωτοετή φοιτητή, χρησιμοποιεί ακόμα πιο απλά σχήματα (μόνο κύβους και ορθογώνια παραλληλεπίπεδα) που διαφέρουν μεταξύ τους στις διαστάσεις αλλά και στην διακόσμηση.  Έτσι όλα τα τα πολύπλοκα σχέδια του αρχικού σετ του Joseph Hartwig, έχουν ¨σχεδιαστεί¨ πάνω στο σετ ώστε να ξεχωρίζουν. Η βάση του σετ είναι επίσης από μπετό.
 
bauhaus_Chess2
Η όλη κατασκευή μπορεί να γίνει με μερικά μόνο καλούπια (ουσιαστικά χρησιμοποιεί μόνο 3 διαφορετικά σχήματα εκτός της βάσης) και ταχύπηκτο μπετό.
 
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε στο προφίλ της δημιουργού, Louiza Marquez, στο Behance. 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕύκολος τρόπος για να καθορίζετε γρήγορα το βάθος εργασίας των εργαλείων
Επόμενο άρθροΤι πρέπει να κάνετε για να μην βουλώνει το σπρέι χρώματος
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια