Εργαλεία όπως το δισκοπρίονο ή το ρούτερ, έχουν σχεδόν πάντα ενσωματωμένη ένδειξη βάθους εργασίας. Η ένδειξη αυτή είναι πολύ χρήσιμη αλλά πολλές φορές αν και θέλουμε ακρίβεια χιλιοστού, δεν είναι τόσο αξιόπιστη. Ο λόγος μπορεί να είναι ότι δεν έχουν εξαρχής μεγάλη ακρίβεια (το οποίο συνήθως συμβαίνει σε φτηνά ερασιτεχνικά εργαλεία) ή ότι κάποιος δίσκος ή bit μπορεί να έχει διαφορετική διάσταση από τα συνηθισμένα για διάφορους λόγους.

Έτσι οι περισσότεροι διπλό-ελέγχουν το βάθος εργασίας, όταν απαιτείται μεγάλη ακρίβεια με διάφορους τρόπους. Ο Izzy Zwan στο κανάλι του στο youtube έδειξε πρόσφατα ένα πολύ εύκολο τρόπο για να ελέγχετε το βάθος εργασίας φτιάχνοντας ένα απλό εργαλείο.

Το εργαλείο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια γωνιά (κατά προτίμηση με μαγνητική βάση) στην οποία προσαρμόζεται (στη μεγάλη πλευρά), ένα απλό ορθογώνιο κομμάτι ξύλου ή πλαστικού, το οποίο έχει στοπ ώστε να μένει σταθερό αν θέλουμε. Ρυθμίζοντας έτσι, το κομμάτι στο ύψος που θέλετε και στερεώνοντας την γωνιά πάνω στο εργαλείο  (δίπλα από το δίσκο ή το οποίο εξάρτημα κοπής) μπορείτε, γρήγορα, να βρίσκεται το βάθος εργασίας με ακρίβεια χιλιοστού, απλώς εφάπτοντας το δίσκο/εξάρτημα πάνω στο κομμάτι ξύλου/πλαστικού.

 
Φυσικά μπορείτε να βρείτε στην αγορά διάφορα εργαλεία που κάνουν περίπου το ίδιο πράγμα, αλλά αυτό είναι πιο οικονομικό, πιο εύκολο στη χρήση και μπορεί να σχεδιαστεί ειδικά για κάποιο εργαλείο που έχει κάποια ιδιαιτερότητα.
 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙσιώστε εύκολα τα πόδια από τις καρέκλες, με ένα δισκοπρίονο πάγκου
Επόμενο άρθροΣετ σκακιού από τσιμέντο (Bauhaus)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια