Όταν αγοράζουμε ή φτιάχνουμε μια καρέκλα ή ένα σκαμπό πάντα προσέχουμε να κάθεται σωστά. Αν έχει γίνει σωστή κατασκευή θα πρέπει και τα 4 πόδια να είναι ίσα και το σκαμπό/καρέκλα να κάθεται σταθερά χωρίς να ¨παλαντζάρει¨. 

Βέβαια μετά από κάποιο καιρό μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να παίζει. Αυτό σημαίνει ότι πλέον τα πόδια είναι άνισα, και μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Η κλασσική λύση σε αυτό το συχνό πρόβλημα είναι συνήθως προσεκτικό πλάνισμα με χειροπλάνη ή κόψιμο με σιγάτσο πολύ προσεκτικά μετά από αλφάδιασμα και μέτρημα.
 
Υπάρχει όμως, ένα πολύ πιο απλός και γρήγορος τρόπος αν έχετε πρόσβαση σε ένα δισκοπρίονο πάγκου. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ποιο/α πόδια είναι μακρύτερα και να τα φάτε σιγά σιγά με το δίσκο περνώντας τα σιγά σιγά πάνω από το δισκοπρίονο. Ο δίσκος θα πρέπει να προεξέχει ελάχιστα, 1-2 χιλιοστά μόνο πάνω από τον πάγκο. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά πλανίζετε ομοιόμορφα το πόδι μέχρι να γίνει ίσιο με τα υπόλοιπα.
 

Θεωρητικά μπορείτε να τον κάνετε για όποιο ξύλινο έπιπλο θέλετε, εκτός από καρέκλες και σκαμπό, αρκεί να μπορεί να πατάει εξ’ ολοκλήρου πάνω στο πάγκο του δισκοπρίονου.

 
Ο τρόπος αυτός παρουσιάστηκε από τον Gary Rogowski στο κανάλι του youtube Northwest Woodworking Studio. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο
 

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.