Όταν αγοράζουμε ή φτιάχνουμε μια καρέκλα ή ένα σκαμπό πάντα προσέχουμε να κάθεται σωστά. Αν έχει γίνει σωστή κατασκευή θα πρέπει και τα 4 πόδια να είναι ίσα και το σκαμπό/καρέκλα να κάθεται σταθερά χωρίς να ¨παλαντζάρει¨. 

Βέβαια μετά από κάποιο καιρό μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να παίζει. Αυτό σημαίνει ότι πλέον τα πόδια είναι άνισα, και μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Η κλασσική λύση σε αυτό το συχνό πρόβλημα είναι συνήθως προσεκτικό πλάνισμα με χειροπλάνη ή κόψιμο με σιγάτσο πολύ προσεκτικά μετά από αλφάδιασμα και μέτρημα.
 
Υπάρχει όμως, ένα πολύ πιο απλός και γρήγορος τρόπος αν έχετε πρόσβαση σε ένα δισκοπρίονο πάγκου. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ποιο/α πόδια είναι μακρύτερα και να τα φάτε σιγά σιγά με το δίσκο περνώντας τα σιγά σιγά πάνω από το δισκοπρίονο. Ο δίσκος θα πρέπει να προεξέχει ελάχιστα, 1-2 χιλιοστά μόνο πάνω από τον πάγκο. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά πλανίζετε ομοιόμορφα το πόδι μέχρι να γίνει ίσιο με τα υπόλοιπα.
 

Θεωρητικά μπορείτε να τον κάνετε για όποιο ξύλινο έπιπλο θέλετε, εκτός από καρέκλες και σκαμπό, αρκεί να μπορεί να πατάει εξ’ ολοκλήρου πάνω στο πάγκο του δισκοπρίονου.

 
Ο τρόπος αυτός παρουσιάστηκε από τον Gary Rogowski στο κανάλι του youtube Northwest Woodworking Studio. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο
 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦωτιστικό γραφείου από αλουμίνιο και φελλό
Επόμενο άρθροΕύκολος τρόπος για να καθορίζετε γρήγορα το βάθος εργασίας των εργαλείων

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια