Η ταμπακιέρα είναι μία φορητή θήκη αποθήκευσης, η οποία συνήθως έχει αρκετά χωρίσματα ή δοχεία στο εσωτερικό της. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά σχέδια στην αγορά, από πολύ απλά των λίγων ευρώ, έως επαγγελματικά που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ. Η ταμπακιέρα Powerfix, είναι ένα από τα απλά οικονομικά μοντέλα με αποσπώμενα δοχεία. Το κόστος της ήταν 8.99 ευρώ και όπως όλα τα προϊόντα Powerfix, πωλείται αποκλειστικά από τα καταστήματα Lidl.

17 αποσπώμενα δοχεία

Powerfix ταμπακιέρα

Το κύριο χαρακτηριστικό σε αυτήν την ταμπακιέρα Powerfix, είναι ότι διαθέτει 17 ξεχωριστά δοχεία, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν με οποίο συνδυασμό επιθυμείτε. Τα δοχεία είναι σε 5 διαφορετικά μεγέθη και αν και δεν αναφέρεται κάπου, μάλλον είναι φτιαγμένα από πολυπροπυλένιο (PP). 

Κουτί αποθήκευσης Powerfix

Όλα τα δοχεία έχουν το ίδιο χρώμα και μπορούν να τοποθετηθούν είτε οριζόντια είτε κάθετα, καθώς η βάση της ταμπακιέρας έχει ένα τετραγωνισμένο σχέδιο πάνω στο οποίο πατάνε τα δοχεία.

δοχείο από ταμπακιέρα

Έτσι αν κάποιος αγοράσει περισσότερες από μία, μπορεί να αλλάξει τα δοχεία ανάμεσα στις ταμπακιέρες με όποιο συνδυασμό επιθυμεί (πχ όλα τα μεγάλα σε μία).

Για ελαφριά χρήση

Η ταμπακιέρα της Powerfix είναι σίγουρα για ελαφριά χρήση. Η λαβή που έχει είναι μικρή και δεν είναι σταθερή, οπότε αποκλείεται να μπορεί να κρατήσει πολύ βάρος. Το ίδιο ισχύει και για το καπάκι. Είναι φτιαγμένο από λεπτό πλαστικό και σίγουρα δεν μπορεί να αντέξει βάρος δεκάδων κιλών, όπως άλλα από επαγγελματικές ταμπακιέρες.

Εκτός από το σχετικά λεπτό πλαστικό, οι μεντεσέδες αλλά και τα κουμπώματα που έχει είναι πολύ απλά.

Δεν είναι αεροστεγές ούτε εφαρμόζει καλά το καπάκι στα δοχεία

Κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το καπάκι δεν κλείνει ούτε αεροστεγώς ούτε υδατοστεγώς και δεν έχει κανένα πλαϊνό κούμπωμα. Επίσης το κάθε δοχείο εσωτερικά έχει ένα κενό μερικών χιλιοστών από το καπάκι, χωρίς να υπάρχει κάποια εξωτερική πατούρα.

Powerfix ταμπακιέρα

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι αν το γεμίσετε με αρκετά μικρά εξαρτήματα, όταν η θήκη βρίσκεται σε θέση μεταφοράς, τα εξαρτήματα του ενός δοχείου θα «χυθούν» στα υπόλοιπα διπλανά δοχεία. Και αν το παραγεμίσετε, τότε ίσως φύγουν και από τα πλαϊνά στο καπάκι.

ταμπακιέρα εφαρμογή
Η εφαρμογή που κάνει στο πλάι

Βέβαια αν τα εξαρτήματα έχουν πάχος μερικών εκατοστών δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά πρόκες και μικρές βίδες, σίγουρα θα μπλέκονται.

Σύγκριση με άλλα αντίστοιχα μοντέλα

Συγκρίνοντάς το με δυο αντίστοιχα μοντέλα της εταιρίας Stanley είναι εμφανείς οι διαφορές που υπάρχουν. Το πρώτο μοντέλο είναι η θήκη Stanley Pro, η οποία είναι μία σχετικά απλή ταμπακιέρα με αποσπώμενα δοχεία. 

σύγκριση Powerfix με Stanley
Αριστερά η Poewerfix, δεξιά η Stanley Pro

Η θήκη της Stanley έχει πιο μεγάλη και σταθερή λαβή, ενώ και το καπάκι είναι πιο χοντρό και κάνει λίγο πιο καλή εφαρμογή. Βέβαια επειδή δεν έχει πλαϊνό κούμπωμα, έχει και αυτή το ίδιο θέμα όταν είναι σε στάση μεταφοράς, αν και το καπάκι της Stanley κλείνει λίγο καλύτερα. Επίσης, στην Stanley Pro, τα κουμπώματα είναι ανεξάρτητα και κουμπώνουν. Στην Powerfix, λόγω του ότι η λαβή είναι μικρή εξωτερική, έχει πιο πολύ χώρο για τα δοχεία, ενώ διαθέτει και πιο μεγάλα δοχεία.

Powerfix σύγκριση με Stanely Fatmax
Αριστερά η Powerfix, δεξιά η Stanley Fatmax

Τώρα συγκρίνοντάς το με την Stanley FatMax, μία επαγγελματική ταμπακιέρα, είναι ακόμα πιο εμφανείς οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν. Η FatMax έχει μεταλλικά κουμπώματα, πολύ πιο ανθεκτικό καπάκι (μπορείς και να κάτσεις πάνω) και πλαϊνά κουμπώματα, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί κάποιο εξάρτημα από το ένα δοχείο στο άλλο. Επίσης το καπάκι, κλείνει πολύ καλύτερα και ανάμεσα στα δοχεία, σχεδόν αεροστεγώς.

Όπως είπαμε η Powerfix είχε 8.99, η Stanley Pro έχει 14-18 ευρώ, ενώ η FatMax 17-22 ευρώ, οπότε είναι εμφανές, ότι σίγουρα η ταμπακιέρα Powerfix είναι πολύ πιο οικονομική (πιθανώς η πιο οικονομική ταμπακιέρα με αποσπώμενα δοχεία της αγοράς), αν και οι άλλες προσφέρουν περισσότερα και είναι σίγουρα καταλληλότερες για επαγγελματίες. 

Όμως αν δεν θέλετε να την μεταφέρετε και τόσο πολύ και δεν σκοπεύετε να της κάνετε βαριά επαγγελματική χρήση, τότε μάλλον η Powerfix είναι μία καλή επιλογή. Ειδικά για κάποιο συρταρωτό σύστημα αποθήκευσης, που το μόνο που σας νοιάζει είναι τα αποσπώμενα δοχεία, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, καθώς στα λεφτά που έχει η Fatmax παίρνετε 2 Powerfix.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜία έξυπνη γλάστρα που καλλιεργεί αυτόματα τα φυτά σας σε προσιτή τιμή
Επόμενο άρθροΕπιδιόρθωση σε ψαλίδι μπετού HIT
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια